Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2013 16:32 - Родна илюзия
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1979 Коментари: 3 Гласове:
10

Последна промяна: 14.12.2013 21:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


           В нея живеем вече 24 години. Единствените и неоспорими предимства са : правото на свободно предвижване и имиграция; правото да плямпаш безнаказано, каквото си искаш, даже и неистини; правото на слободия ! Но при едно единствено,  голямо условие, да имаш нужните пари, при царяща бедност, безработица и липса на родни земеделие, промишленост и производство !? Естествен изход от този дефицит е кражбата на държавно имущество и средства, отклонение на бюджетни средства, европейски субсидии и заеми. Законовата основа за това състояние дава илюзорната, сладникава, престъпна и пожелателна Конституция на България ! Там е записано, че само частната собственост е неприкосновена ! Че само политическите партии могат да управляват, да печелят избори с партийни листи в които могат да се вкарат даже и животни, вместо хора, да се финансират пряко от бюджета , да имат привилегии и имунитет в НС, без нито един ред за партийни отговорности, задължения и санкции ! Хората станаха електорат, който има едно единствено право да гласува само с ДА, за куцо, кьораво и сакато !? Без никаква лична отговорност и възмездие, даже да си изнесъл цялата, държавна хазна в офшорна или друга привлекателна зона !? При тези перфектни, изходни условия, даже да не си крадец ще станеш, обратното би било комунизъм в чист вид, утопия и глупащина! Всички партии бръкнаха в меда, хора несънували и недопускали възможността за подобно, незаслужено угощение преядоха ! Партийци, без нужните знания, умения, образование, без възможности за самостоятелна реализация ! Много от тях се разболяха и измряха, от храносмилателни проблеми, други започнаха да носят от медеца в къщи, на приятели и роднини, трети го изнесоха навън, четвърти, пети... решиха че могат чрез него да управляват държавата вечно!? Интелектуалното ниво на управляващите падна до такава степен, че света започна да ни се смее в захлас. За броени дни се усвояваше партийното говорене и речник, средствата за манипулации, лъжи и заблуждения. Ето само три от тях:
         - Управляващата партията дава пари за пенсии, социални и други разходи !?
           Реално всяка партията само взема и нищо на никого не дава ! Когато е управляваща, тя само разпределя нашите пари, формирали държавния бюджет с акцизи, данъци и такси. Рамките на разпределението са предварително и точно фиксирани от ЕС, много малка част, около 10 % имат възможност за свободно разпределение. Управляващите трябва да са служители на народа и държавата, опитите да се правят на царе, богове, богати величия и фенове на народа, са смешни и несъстоятелни !
          - Управляващата партия се грижи за бизнеса, решава въпросите на безработицата и благосъстоянието на българите !?
           При приетата форма на капитализъм, без държавно участие в производството, без т.н. държавен капитализъм, това е невъзможно да стане теоретично, камо ли  на практика! Управленската структура се базира на принципите на частния, свободен пазар. Управляващите имат само чисто разпределителни, събирачески функции, те не са компетентни експертно за сферите в които работят. Това ги лишава и от възможността да определят посоки на развитие, дългосрочни планове  и пр.... Затова липсват национални задачи и цели, държавата е просто казано оставена на повреден автопилот ! Тук единствената грижа е парите от еврофондовете да стигнат до фирмите на съответните партийни членове и симпатизанти или външни изпълнители с обратно, тайно и криминално преразпределение! Различията в личните, партийни, финансови интереси не разрешават да се постигне консенсус даже и по въпросите за националната сигурност !
           - Разходите на управляващите партии се контролират от закона !?
           Напълно лъжливо твърдение !  Да вземем първо партийните пари, предоставени от хората, чрез бюджета. Подобно на светия синод те нямат касови апарати свързани с НАП и могат да ги харчат безконтролно и напълно „законно”, за каквото си поискат ! Втория безконтролен източник на средства са заемите ! Валутния борд и ЕС не само, че не ги ограничава, а обратното ги стимулира ! Това е формата за продажба на държавата ! Дълговете от 1989 г до сега са станали 5 пъти по-големи, като с хитра хватка са разделени на обезпечени държавно, необезпечени и пр... !? Отрицателният търговски баланс и заемите са наследството което се оставя за бъдните поколения от всяко партийно управление.
          В резюме може да се каже, че българските партии са активни в манипулирането и агитацията на хората, в тяхното противопоставяне и разединение, в борбата за власт на всяка цена, само и единствено заради парите и личните облаги ! При това в техните редици не са най- достойните българи, държава с подобна Конституция и закони може да се управлява от пожарникари, физкултурници, филолози, политолози, богослови, борчета, псевдоцаре ... и който ви хрумне ! Номера е да се регистрира партия и да се излъжат за пореден път хората ! Козметичните промени в новия, избирателен закон не променя нищо съществено ! Марсианска партия да дойде на власт, веднага ще извади лъжиците и ще окраде останалата нищета на българите ! Изхода е в пряката демокрация, мажоритарния избор с ДА и НЕ за всеки кандидат, безпартийно НС....., описано по- подробно в множество предишни постинги !

 



image




image




Ако все пак някой се съмнява в интелекта на нашите политици вижте това, тук е Борисов, но подобни записи има за всички ... !






Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kasnaprolet9999 - Супер си, добре си ги подредил вс...
14.12.2013 18:36
Супер си, добре си ги подредил всички партии. Трябва и да се въведе задължително гласуване, както и да се допуска гласуване по електронен път.
цитирай
2. dedenze - Благодаря за коментара kasnaprolet9999 !
14.12.2013 19:02
Бих се съгласил и със задължителното гласуване, но само при условието, че имаме право на отрицателен вот, т. е . гласуване с ДА и НЕ за всеки кандидат !
цитирай
3. dedenze - Един коментар в друг постинг ме възбуди на дърти години затова ще добавя :
14.12.2013 21:02
Към предимствата и постиженията на прехода, това е узаконяването, парадирането и рекламата на хомосексуализма ! Съвсем скоро тук наред със забраната за пушенето в кръчмите ще бъдат узаконени и еднополовите бракове! Да са ви честити предстоящите промени ! Радвайте се !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3458999
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031