Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2013 13:53 - Днешното токшоу
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1415 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 07.12.2013 17:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           Днес погледах финала на съботното „токшоу” на семейство Григорови. Няма да акцентирам на английското значение на думата, българското, което хората приемат е предаване от което може да те хване партиен ток, нервен смях, а буквално означава говорилня. Английското название обаче придава някаква важност, загадъчност и авторитет. БНТ от 24 години  въвежда англофонията умишлено и официално в българския език , успоредно е и на партийните линии свързани с унищожението на българския език, нация и държавност. Та да видим съдържанието, хванах последната тема, която касае създаването на български хипермаркети от Съюза на произведено в България. Те искат терени и сграден фонд от държавата, като със собствени средства, ще ги оборудват и изпълнят с български стоки. Основанието за това искане е арогантното държание и непосилни условия, които налагат чуждите вериги от магазини на прохождащия, български производител. Реално в чуждите магазини, българските стоки са под 20 % и условията налагани над производителите са доста тежки и трудно изпълними. Токовият удар от шоуто идва обаче от факта, че никой не споменава, какво реално причиняват тези чужди магазини на българите. Изхожда се от правилото, че българинът е приел членството в ЕС, което налага свободно придвижване на хора, стоки и услуги. Затова ще се опитам да поясня, дали е възможно, когато доброволно, партийно си си събул гащите, заел традиционната, унизителна поза, може ли нещо да направиш за да запазиш поне капка, национално достойнство !
           Отварям малка скоба за по- ясно обяснение. В света на бизнеса челните места заемат лихварството, прераснало в банково дело, търговците, застрахователите, медиите, разпределителите, фондовете, фондациите и т.н..... Общото за тези институции, фирми, хора е че те правят хитри, защитени от закона печалби, без да произвежат нищо ! При тях се събират, преразпределят и печелят пари с милиони хватки и чалъми ! В търговията извършвана от чуждестранни фирми и лица, това означава многомилиардна, ежегодна печалба заработена от бедните българи и изнесена навън ! Който е запознат с ценообразуването, което е свободно и без регламент, е наясно, че чистата печалба на търговеца варира от 10 – 80 % и повече! Слагайки „на гол тумбак чифте пищови”, партийците пуснаха световните акули у нас, без да отчитат факта, че и те ще бъдат изядени, рано или късно ! Преференциалното данъчно облагане ни направи търговски рай. Продажната, политическа класа ще ви отговори, че всеки има право на частна инициатива и че българите не са ограничавани да правят молове и вериги от магазини. Никой не отчита стартовите позиции и липсата на свободни пари след 45 години тоталитаризъм ? Все пак, трудолюбиви смелчаци се появиха с малки магазинчета и непосилни заеми, които в последствие бяха размазани и унищожени от чуждите хипермаркети и вериги магазини. Магазини с огромни финансови възможности, търговски, транспортни, финансови империи, които с години могат да поддържат дъмпинг и работа с ограничена печалба, до монопол и пълна ликвидация на всяка конкуренция ! Резултатите са налице десетки, хиляди, фалирали, български фирми, обезверени производители, пустеещи земи. Причината за това е неправилният ликвидационен и продажен път на прехода, липсата на национални цели и идеали, чуждофилството и разделението на нацията! Обяването на държавната собственост, производство и услуги за лоши и вредни. Днес ясно се вижда несъстоятелността на подобно твърдение. Когато вашите партийни лидери ви увещават и защитават погрома, не вярвайте на мен, прочетете тук, какво е държавното участие по света и им опонирайте, защото ни доведоха до просешка тояга и тотална ликвидация:
http://geopolitica.eu/spisanie-geopolitika-broi-6-2012/1351-golyamoto-zavrashtane-na-darzhavniya-kapitalizam


         Партийната класа от всички разцветки продаде територии, сгради, ликвидира хиляди фирми, много от тях печаливши, заради лични сметки в банките по света и офшорките. Шепа хора приказно забогатяха, други смъртоносно обедняха, останаха без работа. Партиите нахално ви обясняват, че друг път няма, техните медии допълнително ви промиват мозъците, националните медии също обслужват партиини интереси. Когото избухна демокрацията стана ясно, че две неща трябва бързо да бъдат ликвидирани, това са държавните банки и българската търговия. Парите на държавата стоят в банките на партийните олигарси, които са на власт !? Министерството на търговията пое и туризма, като неговата работа се изразява в разпродажба на обекти и събиране на мита, данъци и такси, никой реално не знае какво точно се върши там, затова хората искат отделно управление и нови министерства за всеки бранш. Това обаче не решава въпроса, без липсата на ясна формулировка на задачи и цели на тези министерства. Партийците приемат министерствата като диспечерски пунктове на заделени средства, с предстояща приватизация, в никакъв случай като генератори на идеи и действия за бъдещото развитие на държавата, защита на нейните интереси ! Да се върнем на желанието на българските производители, на които им писна чужденци да им извиват ръцете и държавата за тях да бъде мащеха !
          Основният въпрос на който трябва да отговорят партиите в НС е : Кое пречи, чие законодателство, да се създаде верига от печаливши, модерни, държавни хипермаркети , където да бъдат защитени интересите на българските производители, където при равни условия да бъдат поканени и чужди производители !?  Стоките да бъдат с по- малка, конкурентна надценка, с персонал и заплащане обвързано с печалбата, която директно да влиза в държавната хазна !? Инвестициите да бъдат държавни или смесени с преобладаващо държавно участие, що не облигационни, народни, да се възстановяват бързо от печалбата и реинвестират. В историята на човечеството няма случай, когато богат помага на беден!?  Т..н. „инвеститори” които не произвеждат приходи за държавата от експорт на изделия, не създават БВП и работни места, изнасят всички спечелени пари,  са грабители и ликвидатори ! Създаването на верига държавни хипермаркети в помощ на българските производители и земеделци ще бъде подкрепено от всички родолюбиви българи !  Защото живота и бъдещето на една нация и държава, няма нищо общо с политическия келепир и далавера, уважаеми сънародници. Единствения противник за създаване на верига от български, държавни хипермаркети могат да бъдат само българските, продажни политици, особено ако са лишени от възможността да ги доят лично и престъпно ! Казват, че БСП е лява партия, интересно е да видим как и дали ще направи поне една стъпка за възстановяване на печалившата, държавна, социално ориентирана, българска търговия и промишленост !?


imageimageimage

 





Гласувай:
6



1. apostapostoloff - Държавни магазини с регулирани цени има
08.12.2013 14:45
в Куба. Защо не отидете там, като тук ви е толкова тежко?
цитирай
2. dedenze - Апостолчо, пропуснал си в мъдрите си съвети Северна Корея !?
08.12.2013 16:32
Никой, никъде не говори за регулирани цени, обратното, за държавна печалба !? Но когато някой живее в собствен мир и сос, тогава може да твърди всичко, плод на неговата фантазия. Такива хора са идиотично весели и щастливи, медицината ги определя като шизофреници ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3458973
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031