Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2013 19:56 - Дузина житейски заблуди
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2135 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 08.06.2013 13:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   

        1. Кога трябва да си мием ръцете, преди или след посещението на тоалетна ?
           Най добре е преди и след, но задължително преди. Това е така, защото вътрешните ни органи са кръвоносно и механически свързани и са еднакво „чисти”. Заразите, микробите, бактериите, вирусите се внасят чрез храната, водата, въздуха и ръцете. Чрез отделителните органи извърляме преработената храна и отпадъци от биологичната дейност, но през тях също може да се заразим. На практика, по начина на обличане и местоположение, те са едно от най- чистите и защитени места на тялото!
           2. Трябва ли веднага да сваляме повишената температура ?
          Не до 390С, това е естествена, защитна реакция на организма, при която много вредни организми загиват и спират развитието си. Над тази температура обаче загиват и важни за нас клетки, затова трябва постоянно да се следи, при децата температурата се вдига много бързо. Наблегнете на външно отнемане на температурата, първо на главата с влажни кърпи и чаршафи!
           3. Трябва ли сутрин и вечер да си мием зъбите ?
           Не, зъбите трябва да се мият след всяко хранене, а не по друго време, вечер е добре да изплакваме устата, без да пием от разтвора, с чай от лайка или антисептичен препарат за уста, като след това изплакнем с чиста вода.
           4. Трябва ли да приемаме допълнително таблетки с калций и витамин Д ?
           Не, освен при тежко, констатирано заболяване! Достатъчно е да се изложим голи на слънце, кожата синтезира сама витамин Д, а калций има достатъчно във водата и почти всички храни. През зимата е полезно да се облъчваме за кратко с ултравиолетова лампа и да се храним с по- тлъста риба. Рибеното масло е под и в кожата и, изяжте я.
           5. Ако пием аспирин, може ли да употребяваме алкохол?
           Може, но е безмислено, защото етиловия алкохол влиза в химическа реакция с ацетилсалициловата киселина и взаимно се неутрализират. Затова, ако пиете профилактично малки дози аспирин, по добре ги вземайте сутрин, преди алкохола . 
           6. Размера и формата на половите органи имат ли съществено значение ?
           Нямат решаващо значение, природната еволюция е помислила адаптивно за това в широк диапазон, най- големия, пренебрегван орган, участвуващ в коитуса е мозъкът и знанията, които съдържа!       
           7. Обиден и пренебрежителен ли е отказа за интимна близост ?
          Ни най- малко, защото добрия коитус зависи от десетки фактори и отказа може да е свързан с либидо, страх, неопитност, неразположение, време, място и пр..., независещи от привличането и харесването. При добро желание и труд, няма непревземаема крепост !?
           8. Нормална ли е ревността ?
           Да нормална е, защото произлиза от животинските, еволюционни инстикти, които всеки притежава. При мъжете се мотивира от инстинкта за притежание, при жените от инстикта за най- добър подбор.  По -ограничените, умствено хора я притежават в по- голяма степен. От позиция на разума ревността е смешна, а причината за изневярата и предпочитанията на другия, често се крие в самите нас! 
 
           9. Любов и либидо едно и също ли са?
           Не, при либидото всичко свършва с коитуса и удоволствието, при любовта се намесва общия, социален живот, децата, изкуството на съжителството, компромиса и взаимната помощ. Любовта не свършва с изчерпване на сексуалните функции и е върховно постижение на разума, не всички хора са готови и способни на това, изисква се търпение и много труд!
           10. Ако спазваш всички изисквания на обществото в което живееш, ще бъдеш ли образцов гражданин ?
            Надали, това лишава човек от неговата индивидуалност и себеизява, превръща го в овца от стадото. Единственото правило, което трябва да се спазва, е да не се нарушава пространството и суверенитета на другите, по друг начин казано – не прави това, което не искаш другите да правят с теб !
          11. Нормален ли е Робинзон Крузо ?
           Не, литературно описаният герой не е възможен, човек се нуждае от социални контакти, той може да живее само в общество. Медицината е доказала по безспорен начин , че изолиран сам, деградира за кратко време и губи човешките си качества и възможности за комуникация.
          12. Труда облагородява ли човека ?
           Не винаги, особено ако трудът е наемен с цел препитание. Трудът е насилствен и неизбежен процес свързан с оцеляването. Често води до затъпяване, неудовлетвореност, болести и разочарования. Само индивидуалните, осмислени и доброволни усилията за придобиване на знания, усъвършенстване, изява, интелект и духовност са облагородяващ, нужен за всеки труд.

 

 

            

 

imageimageimage




Тагове:   труд,   зъби,   ръце,   ревност,   любов,   болести,   коитус,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3477180
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930