Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2013 13:28 - Ам и пърцумян
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4067 Коментари: 8 Гласове:
14

Последна промяна: 06.04.2013 16:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

         Наскоро един „велик”, образован и успешен банкер, заяви обидено, че месечната му заплата е само 5 цифрена, а не 6 цифрена, както медиите твърдят. Вярно казва, защото става дума само за заплатата, а не за другите регламентирани и нерегламентирани вземания, участия и пр.... Най- голямото възмущение в интервюто, беше от журналиста, че му задава подобен въпрос, който може да се зададе само в Северна Корея, не и тук. Може би е прав, ако в България всичко е честно и справедливо, придобито по морален, трудов и интелектуален път, без далавери и съмнителни назначения и схеми. Тук възниква и един много важен въпрос: Приели ли сме капитализма като обществен строй и нова, желана, ценностна система !?
          Ако сме го приели, трябва да си спомним всичко написано против него в старите учебници по Научен комунизъм, защото всичко казано там е вярно, за разлика от твърденията за комунистическото бъдеще и развитие ! Накратко това е обществен строй, базиран на експлоатацията и ограбването на други хора с по- малки възможности за реализация и работа. Онаследяването създава и крупният финансов капитал, който реално управлява и владее света, рядко попада в медиите, които притежава! Нещо ненаситно и безкрайно, в което властвуват само вълчите закони на принадената стойност и увеличението на богатството. Място за хуманизъм и съчувствие няма, даже към близки и роднини, защото който се опита да го прави, ще бъде изяден от пазара и конкуренцията ! Така се раждат и парадоксите на капитала като зрелищната индустрия в която на артисти, футболисти, спортисти, порно звезди, певци и пр.... се плащат невероятни хонорари, несравними с други, много по- важни и ценни професии. След тях, но с по- редовни  и регулярни приходи се нареждат лихварите, банкерите, търговците и политиците. На най- ниското стъпало е групата на най- многобройните, наемните  работници. Обикновено, тяхното заплащане е свързано с вегетирането и се контролира от стачките и протестните действия. Понятието народ, население, електорат и отношението към тях, е равностойно както към стадо, тълпа, която само дава и храни, добрия или лошия пастир. Това е истината за капитализма и не бива да търсим друго, състрадателно и съчувстващо, човешко лице, защото такова НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА !? В световен мащаб, даже и в най- богатите, развити страни, конфликта между наемни- бедни и богати- притежаващи е един и същ. Когато обаче, беднотията е предизвикана от политически партии, от недъгаво управление, от геноцид и кражби, от липса на правосъдие и закони, нещата са доста по- различни.

            Та да се върнем на Ам и пърцумян, както и екологичното му влияние над околната среда. Ето един коментар от нета:
         „Сграбчи ли човек веднъж лесните пари, става зъл и циничен. Хампарцумян щеше да си е още инженер и да си получава старата трицифрена заплата, ако Иван Костов не му беше поднесъл банката на тепсия. Един достоен българин, великият банкер Чавдар Кънчев, извел Булбанк до завидни висини, отказа да предаде родните интереси и да застане начело на ненужно приватизираната от италианците българска държавна банка. Тогава Иван Костов реши, че това може да свърши само една, поддаваща се на корупция личност, а именно Левон Хампарцумян, независимо, че няма необходимата за това специалност. В онзи момент него го интересуваха не държавните интереси, а неговите лични такива. Предстоеше обучението на дъщеря му в Италия, а шефът на университета и беше и член на управителния съвет на Банка Уникредито. Тогава Костов хариза успешната ни банка на италианците за 300 млн. долара, колкото беше годишната и печалба и които си я изплатиха за една година именно от нея. Кой колко взе от тази далавера, само те си знаят. А апартаментът на Костовата щерка в центъра на Рим може наистина да струва 37 млн.евро, както говорят злите езици. Така че Хампарцумян да не си мисли, че някой му вярва, че заплатата му е заслужена.”
          Капитализма има различни форми, у нас е избрана хитра, хибридна разновидност ! Американска, пълна, частна собственост над всичко , но умишлено не е взето тяхното ефективно законодателство и съдебна система, както и правото за притежание на бойно оръжие !? Не е взета и формата на пряка демокрация, двупартийна структура и пълна, медийна прозрачност за всичко !? Така грабежа става зад законни кулиси, тихо, бързо, необезспокоявано и разрушително! За бедни държави, където няма хора с големи, собствени капитали, това е грешен път, раждащ само геноцид и ликвидация !!! Много по- подходящ е пътя на скандинавските страни, където държавния сектор в икономиката е 40- 50 %! За съжаление, нашата политическа класа е алчна и некъдърна, тя не се интересува от съдбата на хората и държавата! Така се ражда, Ам и пърцумян !
         Не познавам визираната, въпросна личност, нямам информация за способностите и качествата й ! Не завиждам за петцифрената й заплата, обратно съжалявам я, защото има много повече притеснения, проблеми и амбиции от мен! Повод да напиша този постинг ми дава непрестанната й поява в медиите, синята униформа, тъпите икономически съвети, които раздава на хората! Говоренето от последна инстанция, че живеем в най- демократичната и добра система !? 
         „Пази Боже, сляпо да прогледа !”

image

 imageКадърните и умните !

www.plovdivchanin.com/2013-01-07-14-16-25/9002-%D0%94%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%9B%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BD-%D0%A5%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%86%D1%83%D0%BC%D1%8F%D0%BD-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%82%D0%B8%D0%BD%D1%8F.html



Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ok3223 - Гоолямаа свиня
04.04.2013 15:16
е това надуто банкерче.
Той и цигана Костов са наглата паплач, която продаде БГ за стотинки.
И не трябва да стъпват по българска земя, омърсена от тях.
Отдавна да са преселени във вечните ловни полета, ако бяхме народ и законова държава.
цитирай
2. dedenze - Ох, де да са само те ok3223 ????.
04.04.2013 15:25
За жалост, като тях има още много и всички са в свещена, мафиотска комбина. Скоро, отново, ще гласуват за тях облъчените българи . Реалните външни кукловоди и господари, възползувайки се от предателите и подлогите, ни завладяха напълно ! Скоро няма да има и българска земя !
цитирай
3. alexs - А колко хора е оставил на улицата. . . ...
05.04.2013 17:55
А колко хора е оставил на улицата ......самозабравиха се !
цитирай
4. dedenze - Те не се замислят за това алекс !
05.04.2013 19:54
Живеят грандомански с чувството за превъзходство и расово предимство пред другите. Считат, че всичко което имат е заработено и заслужено, защото са образовани, работливи и много умни !?
цитирай
5. dimat - Доскоро и аз се възмущавах от подобни наглеци,
05.04.2013 20:43
но вече спрях.Замислих се и стигнах до извода,че те са прави.Прави са да ни смятат за овце,защото ние се държим,точно,като овце.Цели 23 години те ни мамят по
един и същ начин и ние подобно кучето на Павлов реагираме точно по един начин.
Но,напоследък имах възможността да наблюдавам кучето на мой приятел и сериозно
се усъмних,че Павлов е прав,или може би е правил малко опити с кучето.Защото
въпросното куче ме изуми с интелигентността си.Опитах да заблудя с един и същ номер,но бяха нужни само десетина опита,то да спре да реагира на моите
провокации. Само ме поглеждаше пренебрежително и отвръщаше глава.И тогава
се сетих на кого прилича народът ни(с малки изключени) - на едноклетъчно.
Само при едноклетъчните има толкова прости реакции,на толкова прости дразнения.Изглежда ми ужасно,но е факт.Уви!
цитирай
6. dedenze - Страшна и лоша констатация dimat, и аз по различен път стигам до нея !
05.04.2013 21:10
Единствената вяра която ми остана е, че българина не го прави от деградация до едноклетъчно, а от наивна, ганьовска вяра, че утре ще го поканят да участвува и той, в голямата далавера и келепир!
Грешката която допуска е тази, не оценява че всяко нещо си има край, в повечето случаи тъжен !
цитирай
7. nimbus - плюс минус
06.04.2013 01:53
Преди няколко години въпросната личност бе казала,че в България е необходимо да се познава около 3000 семейства и живота ще ти е уреден за теб и поколениятата ти.Явно този арменски хитрец ги познава и му е леко.Това са 3000 най големите богаташи,които дърпат конците довели до този печален край.Разстрелните списъци по тях вече може да се правят(който ги познава де...)
Преди да бъде приватизирана тази банка имах влог от около 500 долара и по малко капаха някакви проценти за няколко години.След като я купиха италианците и Левон стана шеф трансформираха без мое знание и без да ме предупредят личния ми влог и вместо да ми начисляват проценти,почнаха да взимат някакви такси от мен тоест вместо да се увеличава сметката почна да намалява.Възмутен ги питах какво става-отговориха,че не аз им правя услуга,а те на мен ми я правят(след като самоволно промениха статута на влога) и затова са теглили от него.След това моментално закрих депозита си,псувайки ги на ум,проклех ги и вече 10 години нямам работа с тях и не желая да имам с банката - булбанк
цитирай
8. dedenze - Няма я вече Булбанк nimbus !
06.04.2013 02:56
Странен е статута и на т.н. БНБ !? Парите на държавата и правителствата стоят в частните банки на приятелските кръгове, до там я докарахме в наглостта !....
Държавно, общонародно са мръсни думи !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3479697
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930