Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2013 13:49 - Лумпетика
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2463 Коментари: 3 Гласове:
10

Последна промяна: 17.03.2013 16:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  

          В днешната, българска ситуация и история е нужно да се въведат нови понятия, защото старите не могат да обяснят и обхванат протичащите процеси. Много използуват думата лумпен, без да знаят значението и. В българският тълковен речник , „лумпена е човек извън своята класа и обичайна работа”. Следователно овчарят, прибирайки се вечер в къщи става лумпен !? Израза е с немскоезичен произход и означава – просяк (der Lumpen ) и в кратка форма – нехранимайко, вагабонтин (der Lump). Каквито и тълкувания да изберем, все са свързани с нещо мизерно, необразовано, бедно, скитащо и лошо. Всички политически партии, уж се страхуват от действията на лумпена, но реално го използуват за бърза реализация на метежи, натиск и заплаха! До тук нищо ново, новото е, когато лумпените се обединяват и правят партии, навлизат в политическия живот и започват да ни управляват. Така за яснота, въвеждам термина „лумпетика” съкратено от лумпенска политика.
          Нито една партия от 700 регистрирани, нито един политик, няма да се съгласи, че неговата партия провежда лумпетика, „нашо, лошо, няма”  но за всички други партии, ще подкрепи възторжено ! Целта на политиката и партиите е да управляват държавата така, че да получат максимални, финансови облаги за организаторите на партията и ако остане нещо за симпатизантите ! Когато управляваш една, модерна и сложна система, задачата е много трудна. Нужни са много знания и умения, научна обосновка и подкрепа, голям набор от наши и чужди безпристрастни специалисти, консултанти и съветници, за да се вземе най- точното и правилно решение. Това е от изключителна важност, когато просперитета, авторитета и бъдещето на държавата и хората, е на първо място. Тогава лумпетиката е обречена на гибел! Определено прекрояване на държавата и обществената система обаче решава тези проблеми в полза на лумпетиката, ето как: Предоставяш всички производства и структури в частни ръце и фирми, включително образование, здравеопазване, пенсионни и социални фондове, армия и пр.... Крайната цел е всички да се самоиздържат и да плащат данъци! Например армията се самоиздържа от: участия в мисии на НАТО, гражданска помощ при бедствия и аварии, платени войни и намеси, снимане на екшън филми, охрана на величия, разпръскване на демонстранти и пр.... Ако това се постигне напълно, правителството работи само със събраните пари от данъци, акцизи и такси, на принципа приход- разход. Задачата му се свежда до издръжката на парламента и държавната администрация, представителни функции и нищо друго. Тогава може напълно спокойно държавата да се управлява от лумпетиката ! На нея нищо друго не и трябва, освен група поддържащи я лумпени ! Не мислете, че това е бъдеща перспектива, не уважаеми сънародници, това вече е днешната действителност. Днес напълно ни управлява лумпетиката, ето една, много, кратка извадка от политическите лозунги и обещания в последните 23 години: демокрация и просперитет чрез реституция, раздържавяване, ликвидация, приватизация – резултат- внос на всичко, бедност; за бога братя не купувайте; оправяне за 800 дни; чужди фирми във всички сфери; повишаване на доходи и намаляване на безработицата; живот на помощи и кредит ( дълговете са над 40 милиарда евро от които 11 милиарда държавен дълг); външни инвеститори;  стратегически патньори и липса на самостоятелна външна и вътрешна политика; национализация и пенсии над 500 евро, заплати над 1000 евро; излизане от валутния борд; работеща съдебна система; ликвидация на престъпността и пр..........
          Ако подробно разгледаме социалния състав, образователен ценз и интелектуални възможности на регистрираните партии, допълнително ще констатираме голямо присъствие на лумпени и повсеместно провеждана лумпетика. За това има много, обективни причини, но на първо място е имиграцията на над 2 милиона знаещи и можещи, принудени икономически да напуснат държавата. Когато тук царствува некомпетентността, лумпетиката е единствено възможен вариант. При този вариант хора със соц. икономическо образование „раздържавяват”, ликвидират и разпродават; други обират с кредити и фалират банки;евреи ни набутват в НАТО; псевдоцаре спират годни блокове на АЕЦ; юристи водят и пускат световните акули и монополи; мишленца тихо разпродават българската земя на чужденци, унищожават и трансформират природните резервати в хотели и ресторанти; пожарникари строят магистрали за колите на ЕС и пр.... За 23 години, лумпетиката не е създала нито едно промишлено предприятие, не е разкрила трайни, работни места ! Всички чакат т.н. външен инвеститор, който ще престигне тук на бял кон, ще почерпи всички, ще раздаде блага, защото много обича българите !?( трябва да изключим популизма в сферата на общинските служби по чистота, където от време на време, около избори се появяват хиляди „работници” с жълти фанелки и метли в ръка) Лумпетиката не е в състояние да измисли и направи нещо полезно, поради собствения си генезис ! Тя, чрез своите медии, осмива гражданските протести и обявява хората за лумпени, гамени, комунисти и наивници ! Тя е наш роден патент и рожба, на нейната съвест тежи ликвидацията на родния, прохождащ бизнес, възможността за създаване на средна класа и гражданско общество ! Лумпетиката трябва да бъде унищожена за да спрем ликвидацията и геноцида !
          За тези, които нищо не разбират, а от сега, нетърпеливо стискат бюлетинките с изписано, единствено само ДА в ръка, които наивно вярват в Буда, Аллах, Мохамед , Исус и пр.... ще дам един пример от лошата, неевропейска Турция. Пример за държавност и поведение, различно от лумпетиката : Турция с държавни средства поддържа много магазини по целия свят в тях се продават основно сувенирни стоки произведени от турски производители. Осигурява им търговска площ, групажен транспорт, митническо обслужване на ниски цени. Само в Хановер има два такива магазина (днес може и да са повече) със седмичен оборот над 1 милион евро ! Нашият Президент ни обещава т.н. технологични центрове !? Лъже ни, че с енергийна ефективност, т.е. чрез саниране сметките, ще паднат наполовина !?

 http://dedenze.blog.bg/politika/2012/06/02/tehnologichen-centyr.962402

http://dedenze.blog.bg/lifestyle/2013/02/11/plevneliev-pak-govori-gluposti.1052258
         Вече трябва да разбирате до какво води лумпетиката ! Днес в речта си новия, служебен премиер каза, че в България има остановена, пряка демокрация ?! Дано е грешка на езика, а не некомпетентност и лумпетика !
         Бог е забравил България, ние обикновените хора, трябва да и помогнем и спасим !

Част от виновните лумпетисти за днешното състояние, пред образите на Ботев и Левски :

image

 

image

Временният премиер явно е расов и успореден на синята, партийна линия,  дано не е лумпетист, за съжаление няма време за медиен комфорт ! По време на церемонията 51 годишен мъж се самозапали пред президенството от прекрасен и перспективен живот ....!????.








Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. chavdar01 - МИЖИТУРКИ ИЗЖИВЯВАЩИ СЕ НА ВЕЛИКАНИ!!!
13.03.2013 14:26
ТРЯБВА СЕРИОЗНА МЕТЛА!
цитирай
2. dedenze - Трябва !
13.03.2013 14:36
Поредният, свиден българин, днес се самозапали заради тях и ухилените им физиономии !
цитирай
3. dedenze - В подкрепа на написаното, отворете този линк:
13.03.2013 16:01
http://geopolitica.eu/spisanie-geopolitika-broi-6-2012/1351-golyamoto-zavrashtane-na-darzhavniya-kapitalizam
Тук подробно и с много факти е описано защо е нужно държавно участие в производството, промишлеността и услугите, нарича се държавен капитализъм !
Проводниците на лумпетиката моля да не четат, нищо няма да разберат !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467790
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031