Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2013 13:33 - Къде греши Волен ?
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3175 Коментари: 7 Гласове:
10

Последна промяна: 05.03.2013 13:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

         Много са грешките, когато си краен националист, когато допускаш, че може да живееш на остров, независимо от света. Иначе и на мен ми харесват повече от половината, платформи, мечти и „проникновения” на Сидеров. Лошото е, че в съвременната политика няма готови печеливши рецепти. Прилагането на някои американски и европейски, ни докараха до закриване на държавата и хората в гроба !? Някои Сидерови твърдения, също са опасни и манипулативни, които не помагат на партия Атака. Вземам отношение, защото уникалният и ценен народен протест, може да повярва на тях и да не изпълни най- важната мисия:
           Мажоритарни избори- Ново, с нови кадърни хора, работещо НС- Ясно определяне на престъпленията и грешките довели до разрухата и геноцида-Подготовка за Нова Конституция и обществен ред, обсъдена ред по ред от всички - ВНС след 4 години !!!!
           Волен греши основно в следните твърдения и действия :
           - Мажоритарният избор, ще създаде хаос и безотговорност. Ще доведе до отсъствие на „велика” партийна отговорност!( вече съвсем прясно виждате резултата с „отговорността” на ГЕРБ ) Опита до сега показва, че точно партийните интереси, раждат келепира и далаверата, мафията, организираната престъпност и то не само в последните 23 години, наречени преход !? Помислете за тази схема, партиите издигат кандидатдепутати по избирателни райони, според Конституцията ! Промяна в избирателния закон, премахва пропорционалните листи и разрешава гласуване за всеки предложен в района с ДА и НЕ. След избора депутатите по силата на чл. 67 ал. 1 от Конституцията, работят в НС като безпартийни ! Ако партията е значима и достатъчно силна, нека работи със своите депутати, но извън сградата на парламента ! От голяма важност е свалянето на имунитета и възможността за предсрочно отзоваване, от избирателите на даден район. Това е нужната обратна връзка за да бъде стабилна системата ! Това е блянуваният граждански контрол, а не присъствието на платени „наблюдатели” и клакьори в парламента и правителствените служби и комисии ! На практика ще се получи така: В район Х, никога няма да гласуват за Ганчо живущ в София, ако ще да е баш лидер на партия У (реално сега това става с пропорционалната листа), ще гласуват за Пенчо, когото познават, нищо че е от партия Н. Ако партия У е достатъчно силна и ангажирана, ще търси, намери и издигне, най- добрия си представител, известен в район Х, ако няма такъв, това си е за нейна сметка. Така се разбива монопола на партиите, мафиотните структури, олигархични и финансови ангажименти, централизираните управления, базирани в София ! Защо това не се иска от партийните водачи, включително и Сидеров !? Не се иска по- простата причина, че са компроментирани и може въобще да не бъдат избрани за депутати ! Защото някои стари, елитни кратуни знаят, че в нито един избирателен район на България, няма да гласуват мажоритарно за тях ! Ще кажете, нека да се съсредоточат на работата в партията, защо им е парламента !? Да, ама в партията няма големи пари, келепир и далавери, корупция и власт, уважаеми дами и господа !
           - Друго опасно твърдение и отношение, което обръща колата на Атака е елемента на расизъм и краен национализъм! Борбата срещу пантюркизма се изражда в борба срещу турския етнос и мюсюлманите у нас. Омразата ражда насилие и същата, ответна реакция. Трябва да се намери златната среда с диалог и взаимно уважение в името на България. Нямаш право да решаваш съдбата на други народи, против тяхното решение и избор да бъдат членове на ЕС, особено като се позоваваш на събития и факти от времето на Сюлейман Великолепни . В 21 век старите граници и телени мрежи трябва да паднат. Същото се отнася и към циганския етнос, това е опасно заиграване, базирано на харесвам- не харесвам. В една цивилизована държава това е спазване на законите от всички, ясни и тежки наказания и нищо повече ! Популизма вдига изборните резултати, но после води до метеж и оставки. Твърдението, че ще се вдигнат заплатите и пенсиите на европейско ниво с китайски инвестиции и отпор на световните финансови институции е доста смешно и много опасно, да не кажа безотговорно....!?
           Няма безгрешни хора, с годините всеки остава на позициите, до които е стигнал в ранните години на развитието си. Когато става дума за партии, развитието е задължително, носители на това са по- младите хора, новите идеи и то само в името на България и хората !

 


image




image





Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. minevv - политиката е за старите и умни и п...
04.03.2013 14:14
политиката е за старите и умни и патили.
Новите идеи са стари и забравени
мажоритарния вот може да доведе само паплач, още по -лоша от сегашната
Всички тези искания са .. необмислени.
Сега сме 21 век-- нека нета е средството за онсолидация и борба на идеите
цитирай
2. dedenze - Противоречиш си minevv !
04.03.2013 14:28
Точно 21 век изисква пряка демокрация ! Първата стъпка е мажоритарния избор! Втората стъпка е пълна позрачност и актуално присъствие на медиите навсякъде !
Точно нета дава възможност за бърза информация, отпор когато е нужно, ликвидация на всякаква организирана и неорганизирана паплач ! Бърз и евтин референдум ! Гласуване от всички краища на света ! Сега над 2 милиона са лишени от тази възможност, въпреки че са цвета на нацията, образовани, знаещи и можещи ! В преброяването над 3 милиона попълниха и изпратиха глупавите въпросници чрез нета ! За едно може, за друго свързано с престъпната дейност на партиите - не може !
Запазването на днешното статукво и обществена система е гибелно за България !
цитирай
3. apostapostoloff - Волен никога, никъде не твърди
04.03.2013 16:17
подобни дивотии! Ай, сиктир!
цитирай
4. dedenze - Днес пак не си си пил хапчето apostapostoloff !?
04.03.2013 16:42
Няма да те изтрия, за да видят хората, особено имигриралите българи, какво остана днес в България и кой трябва да бъде убеден да извърши промените ! Ако не гледаш телевизия, поне си купи вестник ?
цитирай
5. born - Когато не се носи и търси отговор...
04.03.2013 23:14
Когато не се носи и търси отговорност, дали системата е мажоритарна или пропорционална, крайният резултат е един и същ. Дори при пропорционалната е по-възможно да има някакъв контрол. А що се отнася до Сидеров наличието на его , подобно на това на Борисов, предполага грешни решения .Неговата убеденост, че АЕЦ "Белене" трябва да се реализира при положение, че вчера се убедихме в невъзможността да се реализира и продава произведената ел. енергия се оказа некомпетентна и погрешна. Иначе прокламираните идеи в преобладаващата си част са изпълними. Разбира се без пренатягането на етническата толерантност.
цитирай
6. dedenze - Колективната отговорност е = на безотговорност борн !
04.03.2013 23:37
Такава е партийната отговорност, където всякакъв контрол се изключва умишлено. ГЕРБ и Борисов управляваха еднолично и императивно, за целия мандат не се съобразиха с нито едно, разумно предложение на опозицията, резултата не закъсня ....Лошото е, че никой от Луканов до днес, не е поел вината си и не е платил за нея ! Най- сладко е да се забогатява и управлява безнаказано и то за чужда сметка ! Смисъла на мажоритарният вот е разбиване на партийната система и класа !
цитирай
7. dedenze - Ех за какви отговорности говорим.....
05.03.2013 21:54
Гледам предаваето Панорама, от изказванията става ясно, че за високата цена на ел. енергията най малка вина имат т.н. ЕРП -та. Колосалната, непоносима, доказана вина имат партиите СДС, БСП, НДСВ, ДПС и ГЕРБ. Те са убииците на собственият си народ - ясно и точно доказано - закриване на годни мощности, неигодни договори, ВЕИ, посредници и пр.... НЯМА ВИНОВНИ !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3474311
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930