Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2013 13:40 - Оставка е и ?
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2347 Коментари: 3 Гласове:
13

Последна промяна: 23.02.2013 01:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           

              Уважавам категорията Лайфстайл, тук мойте постинги са четени и не са цензурирани, благодаря на всички ! Затова с малки промени пускам този текст и тук, независимо, че съдържанието е политическо, но то пряко касае живота и неговото качество в България !
          Оставката на правителството, спасява само собствените им кожи от възможен линч ! Проблемите на обикновените, обеднели и безработни българи, не се решават, а задълбочават? Толкова ли няма достойна партия в България, които според действуващата Конституция, да излезе пред хората с такава ясна и кратка програма:
         Избрания обществен модел е грешен и води унищожение на хората и държавата ! Ако имаме парламентарно мнозинство ще подготвим законодателство и промени в Конституцията за пряка демокрация със следните основни параметри:Народно събрание от 120 души без имунитет и привилегии, с право на предсрочно отзоваване на депутати; Замразяване партийното членство по време на мандата; Явно гласуване на депутатите; Пълни мажоритарни избори на териториален принцип; Издигане кандидатури на депутати и от граждански сдружения и подписки; Гласуване с ДА и НЕ за всеки кандидат.
          Това като начало е напълно достатъчно без никакви промени, без „Велико” народно събрание. Тази партия с такава програма, ще спечели изборите с голямо болшинство. В рамките на мандата ще се гласуват всички нужни закони така, че след още 3-4 години да гласуваме най- после за личности , а не за политически партии. Защото, днес няма некомпроментирана партия, не участвувала в грабежа и геноцида:
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/02/19/koia-partiia-da-izberem.1055336
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/02/18/shto-e-priaka-demokraciia-i-ima-li-bydeshte-u-nas.1055029
          Нали ГЕРБ се пише за партия, защитаваща интересите на народа, защо не направи гореописаните промени !? Сигурен съм, почти всички политически сили си  мислят за подобна възможност, виждат недостатъците на пожелателната Конституция, защо не правят и предлагат промените. Толкова ли е трудно да се зареже далаверата и келепира и някой да извика „Царя е гол !”
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/01/25/konstituiranata-prestypnost.1046136
         Цените на всичко са високи и ще нарастват, това го изисква инфлацията и лихварството, обратно, относително ще намаляват заплатите, символичните пенсии и безработица, това става в целия свят. В светът на капитала няма намаляване на цената, има временно обезценяване и промоция за ненужното. Няма безплатен обяд и безвъзмездна грижа и помощ! Това, че временно за месец – два ни намалят сметката с 5 -10% не решава главния проблем. В България това е липсата на демокрация ! Затова кратко описаното по- горе е единствено, възможен изход. Не се прибирайте, останете на улиците и площадите, борете се, за пряка демокрация! Изгонването на енергоразпределителите и национализацията е добро, важно действие, но то не решава същите въпроси в топлофикация, водоснабдяване, телекомуникации, медии, горива, .... Нека насочим нашите усилия в жизнено важния орган на геноцида и престъпността – това са политическите партии виновни 23 години за днешното състояние !
        Най- после, трябва да стане ясно за всички, че всеки българин попаднал с народен вот в Народно събрание, правителство и власт, трябва да работи единствено и само за общите интереси на НАРОДА И ДЪРЖАВАТА ! Трябва да замрази политическата си принадлежност, да обяви доходите и имущественото си състояние, честно и почтено при входа и изхода на политическата, обществена дейност !




image






Гласувай:
13



1. dedenze - Абсолютно вярно kozme ! Благодаря !
20.02.2013 21:13
Две години го показвам и доказвам в много постинги ! Конституцията е правена с цел завоалиране на грабежа и придаване законна форма на организираната партийна престъпност! Без отговорности, без задължения, на безценица, преминаване на държавната собственост в избрани, партийни ръце и чуждестранни "парньори и инвеститори "!
Правата юридическите са в ръцете на НС, никакви протести и искания не могат пряко да доведат до промяна на Конституцията !!!!! Затова говоря за регистрация на нова партия или някоя по- стара, регистрирана, която да се откаже от грабежа и келепира, да излезе с горната платформа !!! Хората ще разберат и гласуват масово за нея, защото това е най- кратката и напълно възможна, юридически процедура !! Протестиращите, трябва да се обединят и да го направят, друг път няма ! Оставаме си в прегръдката на старите муцуни !
цитирай
2. dedenze - За да няма лични златни мини се изискват нови закони.
20.02.2013 22:38
Първо мажоритарен избор на териториален принцип , след това замразяване на всякакво партийно членство, бизнес и участия в корпорации и дружества по време на мандата. Без привилегии и имунизации с възможност за отзоваване ! Депутатското място и участието във властта, да не е финансово примамливо .... НО за това първо трябва да се извършат законодателните промени, описани по- горе, иначе всичко е само пожелания !
цитирай
3. dedenze - Оставката е хитър ход който блокира всякакви промени !
24.02.2013 11:18
Затова се одобрява от всички партии с пълен консенсус!
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/02/22/politicite-napylno-si-opekoha-pitkata-za-oshte-4-godini.1056318
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3474367
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930