Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2012 15:12 - Жени и религии
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1798 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 05.02.2013 02:40


     

        Жената е разумно същество, на което е отредена съдбата, великата чест и отговорност да износи, храни, възпита, обучи, опази и отгледа децата, продължение на човешкият род. Ролята на мъжът е важна, но доста по- различна и той не притежава същите качества и инстинкти. Създателят е извършил това умишлено, като е заложил в нея майчин инстинкт ( подобен има и в целият, животински свят), който често пъти е по- силен, от  инстинкта  за  самосъхранение. Това е основата и „тайнството”, на което крехко се крепи, съществуването и продължението на  живота. В женските функции е включена и сложна система за подбор и оценка на партньора, като целта е здраво, силно и жизнено, оптимално поколение.
            С развитие на стоково- паричните отношения, борбата за власт, съчетано с комерсиализацията на религиите, замисъла на Създателя се деформира и достига даже до ужасяващи форми, нарушаващи природните закони. Началото е свързано с това, че жената не се приема като нормален човек и партньор, а като нещо друго по- нисшо, по- слабо и зависимо, безправно и принципно различно от мъжете. Това под една или друга форма, съществува в почти всички религии, до ден днешен. Като оправдание за подобно отношение са нейните по- различни инстинкти и предпочитания, неагресивно поведение, както и мъжкото желание за власт и притежание. Столетия, тя е третирана от незаменима майка до вещ и стока, животно, дяволско изчадие, източник на сладострастие, разврат и продажност. Независимо от развитието на науката и цивилизацията, мюсюлманите фундаменталисти са водещи в това отношение. До днес за тях, тя е покупна вещ, без род и националност, инкубатор за отглеждане на деца, поставена сред стотици ограничения, без право на собствен живот  и свобода. Освен униформи, забрадки, фереджета, шалвари и пр..., строги схеми на общуване, присъствие на обществени места и поведение, до днес се прилагат и още по – страшни неща. Обрязват се ерогенни зони и органи, убиват се линчово с камъни и пр....
          В доста европейски страни, включително и у нас се излъчва един сапунен, турски сериал „Великолепният век”. Въпреки, че малко отговаря на историческата истина, сериала се опитва да покаже организацията и същността в харема на султан Сюлейман Великолепни, както и религиозните отношения през 15- 16 век. Посредствена измислица с красиви актьори, лукс, сълзливи мелодрами, представяща османските владетели, като нежни и лирични любовници, справедливи супермени, мечта за всяка жена !? Сапунката не си заслужава да се гледа, но тя дава неочаквано отговор на един важен въпрос – приноса на мюсюлманската религия и порядки в раждането и развитието на проституцията. Колкото и невероятно да звучи, тези които се правят на най- големи моралисти, пазители на семейни ценности, определено въвеждат платената любов и то в семейството. Накратко поляко- украинската робиня и християнка Александра Лисовска, чиито родители са убити от мюсюлмани, попада в харема на Сюлейман. Бързо се ориентира в обстановката и правилата и от нещастница, замисляща отмъщение и самоубииство, оценява възможността да управлява света. Владеейки силата на женските оръжия, покорява Сюлейман гъделичкайки неговото тшеславие и мъжественост. В борбата за предимство става мюсюлманка, известна като Роксолана и Хюрем, ражда 6 деца от които 5 сина и една дъщеря. ( Трябва ясно да се отчете, че стойност и значение в мюсюлманската религия и не само в нея, имат мъжките деца !) В харема обаче се водят безмилостни войни за влияние и приближеност до султана, не по- малки от международните войни на империята. Всички жени получават пари от султана, те не извършват „стопанска и търговска” дейност, даже нямат право без разрешение и охрана да излизат където и да е. Заработката под формата на подаръци, накити и пари идват само от султанското легло. Заплащането е щедро, щом с него могат да се купуват имоти, да се наемат убиици, да се заплащат тайни услуги и пр.... Жените излезли от активна употреба, могат да се препродадат, омъжат за определени хора и са осигурени пожизнено. Реално това е форма на платена любов, семейна проституция, на която авторите на сапунката, наивно се опитват да придадат и елементи на безкористна любов !? При християните, жената има зестра (имущество или вещи) с които отива при съпруга си, при мюсюлманите, тя се купува (като стока) с материални или парични средства, които се дават на нейните родители.
             Трудно могат да се анализират всички причини за днешното място на жената в различните общества. Патриархата и религиите, инстинктивните дадености, за повече от 5000 години са я поставяли в незавидно, подчинено положение. Днес особено в Европа, нещата са коренно различни, правата са изравнени и не зависят от пола. Прогреса и цивилизацията, обаче, раждат нова опасност и възможност за регрес. Прекалената интензивност и несигурност на живота  изражда мъжете, прави ги импотентни, ражда хомосексуална ориентация и при двата пола. Секса се оценява като неотложна и задължителна, медицинска нужда, без емоционална и душевна връзка. Технически приспособления се прилагат безразборно в детеродните и възпроизвеждащи органи. Всичко се базира на жаждата за удоволствия, притежаване на материални блага, а не на продължаване на рода . Даже и чалгата е израз на това състояние, в което разголена красавица се моли за секс и обяснява в „любов” !? Под формата на еманципация и феминизация се подменят традиционните функции на хората, вменяват им се несвойствени за пола, но модни неща. Слободия, добре, но къде са духовното, знанията, уменията, интелекта, отговорностите и любовта. Липсата на общочовешки ценности, подмяната им с парични средства, какъв по- сигурен край на човешката цивилизация!? Това е и една от големите причини за жизнеността на схоластичните религии, техните правила и обслужващ персонал, опитите насилствено да бъдат наложени като непреходни ценности, независимо от липсата на научна обоснованост, смешни, наивни, комерсиализирани, мистични ритуали и твърдения. Това е с което разполагаме, с което живеем и на което ръкопляскаме, друго няма, ако се появи нещо ново и нематериално се убива още в зародиш, капитала и лакомията властвуват над духовното и водят до умствен регрес и упадък !

imageimage

 



Това е истинската Хюрем и сладострастника Сюлейман, не вярвам тя да може да свири и пее, а той да рецитира стихове !?
imageimageimage

Това се насажда като нещо модерно, достойно за подражание ! Дано дамата със силикона и питона продължи като майка човешкия род, а може да стане сурогатна майка на горните хубавци и любовници !?




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - Ето още малко за авторитета на сериала Великолепният век в Турция !?
10.12.2012 22:02
Междувременно премиерът Реджеп Ердоган използва повода, за да сервира поредната порция унищожителна критика към поредицата на Show TV. “Ние не познавахме такъв законодател, такъв султан Сюлейман. Тридесет години от живота му са преминали на гърба на коня, а не в двореца, както е показан на екрана. Аз порицавам пред народа режисьорите на този сериал, както и собствениците на телевизията, която го излъчва.”
цитирай
2. krumbelosvet - Бързи протони и други лъчения достигат земната повърхносот
26.01.2016 13:10
и увреждат гените. От край време го има. Но еволюцията и правото са действали против израждането. Сега в "най-напредналата" част на света не действа нито естествения подбор, нито табутата. И се чудим как са загивали високо-развити цивилизации. Сега е ред на нашата, ако за първи път в историята не намерим достоен заместник на естествения подбор и достойни табута. Ентропията е естествен процес, но на Човека са дадени и естествени средства за Антиентропия, заменящи пълноценно естествения подбор.
Само че засега не се чува за такива средства. Да не говорим за действия. Напротив.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3478755
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930