Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2012 14:00 - Американската практика
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1688 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 08.11.2012 14:11


   

        Промените в нашият живот, наложени от новата политическа класа, може накратко  да се изразят с думата американизация, като определено се визират САЩ. Реално приемаме и реализираме модернизирано и творчески, основните най- лоши неща, свързани с формирането на тази федеративна държава. Организираната престъпност, насилието, мафиите, грабежите, геноцида, беззаконието, правото на по- силния, са част от историческият път, подробно описан и документиран от самите американци. Днес, тази държава притежава отлично работеща, законодателна и изпълнителна система, изстрадана в рамките на няколко века, която се предлага като върховно постижение, символ на демокрацията. Главният критерии за способности и качества е притежанието на пари, за съжаление човечеството не е успяло да създаде до днес, друга система за оценка. От столетие, САЩ харчат огромни средства за моделиране  и управление на света по свой образ и подобие, както в древността правеше Римската империя. В последните 30 -40 години за най- голям американски успех се счита ликвидацията на соц. лагера. Интересно защо, света не приема с овации, не реализира американският модел, даже и наложен с военна сила и икономически ограничения!? Отговора се крие в това, че предлаганият модел далеч не е съвършен и определено е свързан с деградацията на човечеството. Същевременно САЩ е колос на глинени нозе, при държавен дълг над 17 трилиарда долара, те могат да сринат световната икономика за броени дни с непредсказуеми последици. Демокрацията не е стока и елемент от пазарната икономика, не подлежи на внос – износ и търговия, тя трябва да се изстрада, често с цената на много жертви, защото не е материална, а е осъзнато състояние на духа !
            Да се върнем в родната си кочина, от русофили станахме сащофили, започнахме да меним ценности, бит, култура. Но дълбоко в себе си оставаме деца , възпитаници на Бай Ганьо, любители на келепира и далаверата. Затова 23 години цари законотворчество и преразпределение на постната, нашенска баничка. Нашите юристи, основно отгледани и възпитани с „школата” на Вишински, направиха политици и олигарси недостижими, правораздавателната система корумпирана и неработеща.

 

     http://dedenze.blog.bg/politika/2012/11/03/profesiia-iurist.1016701

 

            Колко по лесно би било, директно да приемем техните закони, например на щата Вашингтон !? Какво по- голямо ще получим, което нямаме до сега, от подобно действие и то незабавно: Работеща съдебна система; Свободен достъп и право за употреба на т.н. трева (марихуана); Право за притежание на оръжие; Двупартийна  система на пряка демокрация; Ефективно наказание за престъпниците.......
           При днешната партийна класа, това може да стане само чрез предизвикан референдум, ако не избухне гражданска война. Регистрираните над 500 партии и техните симпатизанти няма лесно да изпуснат келепира. Остава да вървим по историческият път на САЩ, докъто реално се приближим до демокрацията. При липса на правосъдие, плантаторът, капитан Уйлям Линч , въвежда понятието „закон на линча”. По силата на този закон, група граждани изземва съдебните и изпълнителни държавни функции , извършвайки съд и наказание над престъпниците. Съдебната система нарича подобно деяние саморазправа, но преди век – два, това е било обща практика в САЩ. До днес по света, включително и у нас, тайно се прилага, особено в случаите на корумпирани магистрати и бездействие от страна на държавните органи. Въпроса е в 21 век, нужно ли е да изминаваме стария път и правим нецивилизовани неща, характерни за САЩ през 17 век !?

 

imageimageimageimage





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - И на този пост спряхте броячите...
28.11.2012 01:44
Заровихте главата в пясъка, днес в Страсбург България е осъдена по още 4 дела ? Логично възниква въпроса защо ни е съд и юристи въобще, май и държава не ни е нужна !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3481238
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930