Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2012 16:25 - Лайфстайл по Дянковски
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4154 Коментари: 8 Гласове:
5

Последна промяна: 15.10.2012 13:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

             Заглавието не е много коректно, защото този лайфстайл е въведен от „Великото” народно събрание посредством Конституцията и законите. Дянков е само един, творчески проводник изпаднал в цайтнот и мънинот. Използувам „демократични”, побългарени, чуждоезични думи за да съм по-ясен, официално въведени от всички уж български медии и институции. Изходните условия към днешна дата са очевидни и усетени от всички. За сетивно слабите, ще спомена най- важните. Намираме се в блянуваният ЕС, но сме по- бедни от много азиатски и африкански страни. Членуваме в НАТО , но почти нямаме армия. Имаме  годишен БВП под 40 милиарда лева и подобен външен дълг, при отрицателен търговски баланс. Безработица над 12%, застаряващо население, демографски срив, над 2,5 милиона кадърни и млади хора, работят и живеят извън България, без намерение да се върнат обратно. Държавни, печеливши производства нямаме, бюджета се пълни само от данъци, акцизи, концесии, мита и такси. Нямаме нито едно, родно производство на нещо, конкурентно за световния пазар, внасяме почти всичко храна, дрехи, обувки, материали, енергийни източници  ... големите търговски обекти, разпределителите на енергия, вода, кариерни материали, полезни изкопаеми, торове, мобилни оператори, медии в огромната си част са чуждестранни. Голяма част от хората работят в бюджетната сфера с малки заплати, плащани от всички нас. Имаме чудесен вкус към хубавите неща, забавленията и удоволствията. Иска ни се да имаме магистрали, спортни и развлекателни съоръжения на световно ниво. Мечтаем за социално уредена държава с достойни пенсии, заплати, здравеопазване, образование... , НО НЯМАМЕ ПАРИ !?
             Ами сега ? Има два пътя. Единият е да вземем заеми, ама не ни дават, даже и държавата да ипотекираме, за жалост не сме Гърция, пък и някой трябва да ги връща. Да чакаме „инвеститори”, ама те си правят сметката в какво да инвестират, в това, което ще им върне и умножи печалбата за кратко време, имаме си вече много такива, които източват последните ни средства. Родни, богати и умни капиталисти, способни да издържат на конкуренцията, дъмпинга и държавното безхаберие, почти си нямаме, затова пък е пълно с еничери, мошеници и организирани престъпници. Другия път, по- трудния, е свързан с възстановяване на печелившите, родни, държавни производства, поне в сферата на потреблението, носещи приходи в хазната. Да, но държавното ни устройство е по американски, а не  по скандинавски модел !? 23 години робуваме на тошовската максима, че държавата е лош стопанин, защо не е лош във Финландия например, при държавно производство над 50% !? Коя папаща партийка, ще си сложи таралеж в гащите, ще поеме подобна отговорност и усилия?
             Наглостта и ужаса идва тогава, когато ни увещават, че живеем добре, че сме богати, че имаме бляскави перспективи, край кофите за боклук !? Така Дянков измисли трети, предизборен път, подобно на Барон Мюнхаузен, който теглейки се за косата излезе от блатото. Просто казано, в края на мандата ще увеличи пенсии и заплати, като вземе нужните средства от НАРОДА с данъци, такси, глоби и пр.... Подобна практика може да се нарече самозадоволяване и самозаплащане!? Ето част от последните финансови „операции” – 10% данък върху лихвата на влоговете, данък върху банковите трансакции, данък върху арендата на земя, глоби за фасадни промени на панелни и други жилища, пушене, пиене, паркиране, найлонови торбички и неправилно изхвърляне на боклук, събиране на битов скраб без заплащане, лично заплащане на консумативи, такси и "пансион" при болнични прегледи и операции, купуване на българско гражданство, платена амнистия за незаконни строежи и пр.... Тук може само да се извика : Помощ, ГЕРБ и Дянков се грижат за българите !? Доброто е, че ни скъсват от тъжен смях !

imageimage




Тагове:   данъци,   заплати,   дянков,   пенсии,   грижи,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Всичко в статията е вярно,
13.10.2012 18:50
но какво от това? Щом управляващите правят смело тези стъпки с ясното съзнание, че губят привърженици, следва изводът, че са сигурни в победата си за втори мандат на управление. Как ще го постигнат - те си знаят.
цитирай
2. dedenze - Управляващите избираме ние !
13.10.2012 19:07
Ако реално не ни харесват политиците има изход с референдум за забрана на политическите партии и пряка демокрация. По- читавите, по- младите, трябва да го обяснят на останалите по- подробно и да го направят, живота е един и друг път няма! Избора на т.н. по- малко зло, само разсрочва смъртта и унищожава бъдещето на българите !
цитирай
3. injir - Помощ!. . . Ама глас в пустиня. . .
13.10.2012 21:49
Помощ!... Ама глас в пустиня...
цитирай
4. dedenze - В началото завикаха по- старите !
13.10.2012 23:14
Присмяха им се и ги нарекоха комунисти, а истинските комунисти бяха малко и отдавна ги унищожиха. Скоро принудени, ще завикат всички, дано не е много късно !?
цитирай
5. анонимен - Колко правилно казано и тъжно...
15.10.2012 09:51
Много,много тъжно...Всяка дума е вярна и за съжаление всяка надежда за този народ,за тази държава си е заминала.Тъжно е за децата ни,ние имахме детство-добро ,лошо,богато,бедно,но детство.Имахме някакви идеали,сега няма нищо,празнота,ядове,нерви,стрес и мъка ,мъка.Вместо да защитим младите и старите,да се погрижим за тях, ние доброволно се самоубиваме с всякакви мутри,кретени,простаци,мазници,червоугодници,душегубци,всякаква паплач,която се подвизава във властта и политиката,абсолютно безхаберна за България.
цитирай
6. dedenze - Благодаря за коментара №5
15.10.2012 11:52
Хубаво е да срещнеш съмишленици !
цитирай
7. анонимен - муспи
15.10.2012 23:21
Нищо не е казано, защото още в началото, деветдесетте години, трябваше да се свали окупациотната власт и предателите набутани в затвора доживотно. Това което беше създадено макар и с диктатура, беше в състояние да ни държи на ниво като една средноевропейска държава докато тръгнем нагоре. Но за това трябваше свобода, а не еврейско робство. Не е оправдание че цял свят е под еврейско, при нас е геноцид. А сега какво? Пак същото - да свалим власта. Но вече е по трудно, и ще става все по тлудно. Ние работим срещу себе си!
цитирай
8. анонимен - ТЕПЕГЬОЗЛЪКА НА г-н Симеон Дянков
22.10.2012 20:26
Тези двамата на снимката са за 4-ти километър.Викайте на 112 даги запрат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3476609
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930