Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2012 14:09 - Ние и делфините
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2500 Коментари: 2 Гласове:
10

Последна промяна: 15.03.2012 12:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


           Повечето хора мислят, че човека е единственото, разумно същество на планетата Земя. Това може да е вярно, само от нашата система за оценка, изградена в последното хилядолетие. Бурното развитие на човечеството в последните 4 – 5 хиляди години, трудно може да се обясни с еволюционната теория, затова често се обяснява с божествена или извънземна намеса. Особено интересна е теорията, че ние сме генномодифицирани преди 10- 12 хиляди години от извънземни. Целта е била да ни накарат да събираме злато и други ценни метали, да строим космодруми. Подобни, неразгадани до край артефакти, има почти навсякъде при индианците, индийците, египтяните и пр.... Ценността на златото и металите, не е била свързана с парични измерения, по- скоро като важни  и редки технически суровини. Извънземните сигурно са бързали и  допуснали грешка, в оценката на най- добре развития, биологичен вид на планетата. Паралелно с човеците съществува вид, с по- високи качества и еволирал интелект, това са делфините с множество разновидности.
         Ето някои базови данни :
        - Топлокръвни бозайници (30 – 34 0С), кърмещи рожбите. Раждат 1 – 2 малки и живеят до 40 години. Дишат въздух и под вода издържат до 15 минути, при дълбочина до 300 м.. Развиват скорост до 50 - 60 км/ час. Живеят в общности, колективно ловуват, обучават и пазят заедно малките до 5 – 6 годишна възраст, имат емоции, игрови умения, дружелюбна контактност с интелигентни, незастрашаващи ги същества. ДНК е близко до човешкото по дължина и сложност. Размер на мозъка 1500 -1700 гр. с повече гънки и възможности от човешкия.

       - Сетивни органи- имат всички човешки, но по – развити, с по- големи възможности. Допълнително притежават звукова и ултразвукова локация, непозната физиологически на човека. Честотният, използуван диапазон превишава 20 – 30 и повече пъти човешкия. Свързват се и „говорят” помежду си със сложен, неизучен език с над 250000 звуци, движения, символи, пози и пр.... Много малка част от тях са разгадани, при човек средно, са по- малко от 60000!? Не харесват да бъдат докосвани, явно това нарушава функциите на  сензорният им апарат.
       - Бързо и адаптивно учат, детайлно повтарят движения, звуци, използуват най- различни приспособления, страдат при загуба на близък и изпитват радост и удоволствие, любовната игра е уникална, дълга и сложна. Грижат се за малките и изпадналите в беда, не само от своя вид, има много сведения за спасени деца и хора от тях. Имат свой етичен кодекс и живеят сплотено в отделни социални групи. При опасност, действуват по точно заучени, планирани схеми и пълна координация помежду си. Общуват сигнално и с другите видове, включително и застрашаващите ги.
       - Средата в която живеят е много по – тежка и трудна от сушата, много от тях не оцеляват. Намирането на храна е свързано с големи преходи и разход на енергия, прави невъзможно създаване на „дом” или „населено” място със съответните удобства. Имат изградена, своя, ценностна система. Реално, това е коренно различен от нашия живот, което и прави трудна комуникацията, между двата вида разум.
       Много изследователи, непрекъснато работят за осъществяване на интелектуална връзка и общуване с тези редки същества. Това, че са защитени от законите по целия свят е важна стъпка напред. За съжаление, опитите да бъдат използувани за военни и други цели не са спрели. Стотици делфини се обучават и използуват за откриване на мини, подводни снимки и сканиране, охрана на подводни обекти, камикадзе.... Продължава да се предлага, като деликатес месо от делфини, което е още по - страшно !? Рибарите тихо избиват делфините, обезпокоени от факта, че рибата намалява и с това печалбите. Замърсяването на моретата и океаните с химикали и отровни отпадъци, сонарите на подводниците, допълнително намаляват популацията им, води до масови самоубийства.
        Малко хора се замислят, че реално унищожаваме една древна, друга цивилизация и разум, с по- големи от нашите способности !? Срамно е заради комерсиалното, да изядем един по- висш и непонятен за човека разум !

 

       

        image







Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kleopatrasv - Фактите сами говорят, деденце-...
11.03.2012 17:49
Фактите сами говорят, деденце--нека не се мислим за универсални същества.
Поздрави за теб!
цитирай
2. dedenze - Така е kleopatrasv !
11.03.2012 18:28
Опасно е да се мислиш за единствен, неповторим и уникален !
Благодаря, поздрави !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3476571
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930