Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2012 19:45 - Съвременните „наследнички” на Тонка Обретенова
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4227 Коментари: 7 Гласове:
7

Последна промяна: 03.01.2012 14:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   

       Няма родолюбив българин, който да не знае коя е Баба Тонка, отгледала 7 деца в тежките години на робството. „Четирима сина загубих. Двама не са живи, а другите полуживи. Но още четирима да имах, пак щях да ги накарам да носят българското знаме със златен лев .”-   казва великата българка и с всички сили и средства, активно участвува в борбата за свобода. Много са българките, не е само тя, допринесли за оцеляване на нацията, дали живота и децата си в битките за по- достоен живот, за това, да ни има днес.
         Сега пред компютрите, кабеларките и климатиците, все по- често си задаваме въпроса, къде се изродиха, изгубиха добродетелите и последователите на тези жени ? Политическата класа, парламент, медии, властите, държавен апарат - се изпълниха с представители на нежния пол, безпрецедентно в нашата история, но със съвсем различни цели и послания!? Нормално е да са в обективите, пресата и медиите, даже и да не са много симпатични, защото от тяхната работа, зависи бъдещето на всички. Няма лошо, още в тоталитарната държава, жените имаха пълно равноправие, даже със значителни предимства, когато се касаеше за малтретиране, насилие, деца и развод. Срива явно се появи в морала, етиката и родолюбието. Започна с икономическата изгода, далаверата и забогатяването, явно толкова силен мотив, че доведе до национално предателство и продажност. Не искам да назовавам конкретни имена (вие ги знаете с подробности), затова ще обобщя само масовите тенденции и подмяната на ценности, съзнателно допуснати и законово въведени с помощта и вота на някои „съвременни” българки. Тези които активно участвуват в обществения живот, от които зависи облика и живота у нас  :

-                      -  Под егидата, че сме членове на ЕС и космополитни – масово омъжване за богати чужденци (основно гърци). Вменява се, че това не е родоотстъпничество, а голямо лично постижение.Трябва да се отбележи, че много от тях, безславно се завърнаха с децата си тук и водят безкрайни имуществени и други дела.
          - Активно участие в мафиотски и преразпределителни, престъпни схеми. Облагодетелствуване на любовни, приятелски кръгове.
      - В ламтежа за богатства и луксозен живот, не раждат деца, не си създават излишни грижи. Крайния резултат е демографската катастрофа !
      -
Подмяна на културно- исторически ценности, поява на пошлост и чалга,принизяваща жената до атрибут за мъжки удоволствия, без каквото и да било достойнство.
      - Въвеждане на измамна визия с медицински и други средства. Изкривяване на естествените представи за красота. Лансиране на силови и мускулни качества (тип борче) далеч преди интелектуалните.
      -
Узаконяване на проституцията, порнографията, кича във всички форми и средства – печатни издания, аудио- визуални, кино, театри, „технически” средства, приспособления и пр....
      -
Пълна слободия за подвеждаща и невярна реклама на стоки и услуги, козметика, санитарни принадлежности, аксесоари, масажи, СПА, хранителни добавки ....
      - Непрекъснати дефилета и конкурси – мис, мокра фланелка, без фланелка, секси дупе, гей паради ....
      - Неграмотност и изместване на българският език навсякъде, от парламента до надписа на кварталното кафене. Нищожен домашен контрол за български, по- голям за английския език. Чуждопоклонничество, включено във възпитанието на децата. Непознаване и деформиране на нашата история.
      -
Насаждане на потребителското отношение, т.н. „шопинг” култура, основно чрез „националната” телевизия.
       Още много може да се напише, мисля, че и това стига. Определено, не всички съвременни жени са такива, не всички са с фалшива външна и душевна визия и слава Богу!. Отрудените, с изцедени на предела сили от новите „бизнесмени”, броящи стотинките в портфейла, явно не са от тях. Опитват се да запазят традициите и националното достойнство в тежките условия. Сами украсяват клончета със самоделни играчки и правят сурвачки за децата си ! На тях любов, здраве, радост и смелост през 2012 година, горе главата !


image  Тонка Обретенова
imageimageimageimage
imageimageimageimage
image



Това е част от по- важните "наследнички", дано другите не се обидят.

image
 
Потребителка !








Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - Не пишете анонимни коментари
02.01.2012 21:56
Още повече с налудничаво съдържание !
цитирай
2. gothic - Деденце,
03.01.2012 12:28
няма как да не се съглася с теб. Ще добавя в картинката и безбройните "дамски" списания, сайтове, т.в. предавания (задава се и телевизия), в които къде директно, къде индиректно се внушава на дамите, колко е демоде да се гордееш с това, че си добра майка, съпруга и домакиня. И обърканите, разкрачени между Изтока и Запада български жени прегръщат новите "ценности" - да действат под влиянието на мимолетни емоции, загърбвайки здравият разум, поставяйки по този начин на карта най-истинските и стойностни неща в живота си, като при това, обикновено обвиняват за случващото се човека до тях. Не винаги съвсем безгрешен, обикновено безрезервно предан на обърканата си половинка...
цитирай
3. dedenze - Благодаря за коментара gothic !
03.01.2012 14:10
Модата е преходна, обществените строеве също !
Човешките добродетели и ценности, родени в еволюцията и развитието на разума са вечните и бъдещи неща, за които си заслужава да се борим !
цитирай
4. gothic - Благодаря и аз,
03.01.2012 14:54
и искрено се надявам да си прав! Това са неща, за които наистина си струва да се бори човек. Имам син на 8. Опитвам се да го възпитавам така, както съм възпитаван и аз. Днес това е трудно, но виждам, че има полза. Бъди щастлив!
цитирай
5. анонимен - Хубава статия, точно вчера писах ...
03.01.2012 16:33
Хубава статия, точно вчера писах пост по подобна тема. Дано има възможност за масова промяна, защото в тая посока нещата никак не отиват на добре. Поздрави!
цитирай
6. анонимен - Хубава статия, точно вчера писах ...
03.01.2012 16:34
анонимен написа:
Хубава статия, точно вчера писах пост по подобна тема. Дано има възможност за масова промяна, защото в тая посока нещата никак не отиват на добре. Поздрави!

Nylo (не знам защо излизам като "анонимен")
цитирай
7. dedenze - Благодаря !
03.01.2012 22:48
Трябва да направим промените в мисленето и живота си иначе ще изчезнем като нация !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467440
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031