Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2011 00:32 - Оръжие
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 7550 Коментари: 13 Гласове:
10

Последна промяна: 18.12.2011 01:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

        Българите в последните столетия, станаха особено миролюбив и кротък народ по понятни причини. Измислиха си и робски поговорки, като „Мирна главица, сабя не я сече !” Особено показателни са последните 22 години, в които изтърпяхме нечовешки мъки и страдания в името на някаква, неособено понятна - „ демокрация”. Тук – там имаше палежи, бомби и убийства, свързани с приватизацията на баницата, наркопазарите и новополитиците, но забележете килърите (убийците) в основната си, знайна част, бяха чужденци. Така са ни преработили в рамките на 640 години, че нашенските бабаити и убийци са кът. Малкото, контролирано, ловно оръжие, почти никога не е участвувало, даже и в битови скандали. Лова и той рязко намаля, заедно с дивеча и стана скъпо, платено удоволствие, привилегия на управляващи, богати и политици. Независимо от тези национални особености, ние имаме забранителен режим за притежание на оръжие. В него влизат даже и въздушните, газови пушки, пистолети и приспособления. Законодателството и съдът не защитава, частната собственост, дома. Ако някой разбие вратата на дома ви посреднощ, започне да стреля, коли и граби, вие трябва да се обадите на 112 или 166, ако все още сте живи и читави, кротко да чакате полицията с часове. Недай Боже, по случайност да увредите нападателя, тогава затвора ви е вързан в кърпа, без никакъв майтап !? Реално стотици, хиляди души са пострадали от кражби, изнасилване и убийства, за които не са получили никакво възмездие ! Няма непострадало, българско семейство !

 

         На хората беше наложен американският обществен модел, САЩ стана новият ни „стратегически” партньор. Ние получихме всичко лошо от тяхното законодателство  и не взехме нито един от малкото, истински, демократични елементи. Такова е правото за притежание и ползуване на оръжие. 300 милионното население на САЩ, притежава законно в домовете си над 200 милиона ,бойни (не ловни), единици оръжия !? Затова, още от улицата с все гърло викат хелоу, хелоу и влизат само при покана. Независимо от нашата пословична кротост и послушание, новополитиците се уплашиха и ни лишиха от тази привилегия. Обградиха се от съмнителни охранители, на които дадоха право на оръжие, както и на себе си, като особено важни и застрашени персони. В този списък влизат и редица по- крупни „бизнесмени” и „юристи”. Сивата икономика, без да пита никого, пък си доставя лесно, безнаказано оръжие и до днес си има „свободен”пазар. На мен, човек далеч от този бизнес, са ми предлагали БТР за 30000 долара, вертолет МИ 8 за 4000000 долара заедно с картечниците и муницийте – доставка от Ростов на Дон !? Излиза че за подземния и престъпен свят може, а за обикновеният човек, обект на престъпления – не, не е разрешено ? Питайте ако не знаете, 95% от българите ще ви отговорят, че нямат доверие на полицията и съдебната система, че най- опасните бандюги работят точно там !

 

         Защо родните политици не разрешават на хората да притежават оръжие, когато реално не могат да ни защитят !? Още повече, че притежанието на оръжие, може да доведе до така желаното намаляване на популацията. До бързо реализиране на планът „Ран- Ът” в секретната му част – само 5000000 българи на тази територия !? Когато са ни поставили в условията на дивия капитализъм, с неработеща съдебна система, защо ни лишават и от правото на линч и лична защита! ? Сигурно това е свързано със страхът, че иде видов ден, в който трябва да отговарят за тежките престъпления и геноцида!?
dedenze.blog.bg/politika/2011/07/02/genocid.775522

        Не се страхувайте родни „политици”, народа е измислил за вас, още една мъдрост  „Лайно, не се пипа, най- малкото, ако го сториш -  ще се изцапаш!”. Ако някой реши все пак да се изцапа, и без оръжие може да стане, при това повече от лесно. Вие сами, ще се избиете помежду си, активно го правите. Дайте право на хората да притежават оръжие, за да защитят сами семейството и собствеността си от въоръжените бандити, които създадохте с грешни закони и управление ! Спасете съвестта и себе си, като гласувате за пряка демокрация, без партии, за мажоритарно избрани, кадърни хора, за бъдеще на българите !

image

image

          







Гласувай:
10



1. dedenze - Моля не правете анонимни коментари !
17.12.2011 12:07
Идва видов ден, трябва да е ясно кой, кой е и кого защитава !
цитирай
2. alchemist - dedenze,
17.12.2011 17:34
Някой оттук има интерес народа да е беззащитен. Някой с мислене от времето на Сталин.
Наскоро имах разговор със стари хора живели по времето на социализма и засегнах притежанието на оръжие и консумацията на марихуана(пушателно растение притежаващо почти медицински свойства), като и по двата въпроса ме обявиха за потенциален престъпник и се заканиха да се разродят(!) с мене. Очевидно, че има още доста хора с комунистическо мислене, и то така набито в главата, че каквото е снесла пропагандата отпреди 22 години, си стои още там. А пък за размишление просто дума не може да става.
Българинът през турско, може да е бил подтискан, мачкан, но е имал право да носи оръжие и да се брани с него. Сегашното робство е много по-страшно, защото българинът е поробен от българи.
цитирай
3. dedenze - Съглсен съм с alchemist
17.12.2011 18:08
Промиването, манипулирането на мозъците е първа задача на всяка престъпна власт и днес се прави непрекъснато ! В онези години, притежанието на оръжие се приемаше за най- голямо престъпление, винаги се свързваше с държавна измяна.
Медицината доказва, че психиката и основните, житейски ценности и разбирания се формират до 25 годишна възраст, след това е особено трудно да се променят. Затова и библейският Мойсей води народа си 40 години до "обретованата" земя - докъто умре и последният човек, който е бил роб!
В нашия случай, истинското, "комунистическо" мислене, пречи само на хората, които го имат и на никой друг, те трудно могат да забогатеят незаконно и притежават много човешки добродетели, някои напълно забравени като достойнство, срам,чест, съчувствие .... Те са научени на дисциплина, послушание и уважение към институциите ! Безрезервно вярват на медиите и не допускат, че някой може да ги лъже по най- брутален начин. По страшни са старите имитатори на такова мислене - Луканов, Живков, Лилов, Младенов .................
цитирай
4. apostapostoloff - Казано е:
18.12.2011 19:36
Бог създаде човека, а "Колт" го направи свободен!
цитирай
5. dedenze - Понякога тази свобода е измамна
18.12.2011 19:55
Но когато живееш в държава, където престъпността е заложена в Конституцията - представителна (партийна) демокрация е решение и път към свободата !
цитирай
6. анонимен - peregrinator
19.12.2011 15:43
Всеки шейцарец също си има пушка в дома си иведнъж годишноходи на лагер-сбор.Но товаса хора дисциплинирани. А както е написал Чехов,че ако на стената виси една пушка,то рано или късно тя ще гръмне.За българите е абсолютно наложително да нямт оръжие,защото ще се изпотрепат по повод и без повод.Мнаталитета е друг,така че не сте прав с тази своя теза.По скоро тя е продиктувана от отчаяние.
цитирай
7. dedenze - Има голяма доза истина в коментар № 6
19.12.2011 16:18
Но когато със поетият път и законодателство се вменява и изисква друг манталитет, той не бива да се търси само от "овчата" страна ! Живота винаги съдържа + и - , на това се дължи и прогреса, нарича се философски " единство и борба на противоположностите". "Изпотрепването" се извършва успешно и днес, за насилника и престъпника няма забрани, те притежават оръжие от черния пазар, никой не ги преследва и наказва. Да видим как се краде, когато не знаеш калашник или нещо друго ще те гръмне и то съвсем законно !?
Сигурно ще има и невинни жертви, но демокрация не се внася, купува и приспособява, тя трябва да се извоюва, изстрада и отстои !!!!
Тезата не е продиктувана от отчаяние, а от гняв, защото 22 години продължават да ни третират като тъпи и безропотни овце с които всеки може да прави каквото си поиска !
Притежанието на оръжие е чест и достойнтво за всяка нация ! Ако тази нация няма тези качества и не са и нужни по- добре и нея да я няма !?
цитирай
8. анонимен - peregrinator
19.12.2011 21:21
Оръжия притежават или държави с традиции или такива ,които спазват закона.България не е от този тип страни.Има и трети тип-полумафиотски държави,където липсва държавността и управляват местни авторитети.До такива образования все още не сме стигнали,слава богу.Да незабравяме че рицарски борби при нас е нямало,така че да не отдаваме толкова чест на оръжието.А криминалните навсякъде по света са се сдобивали с каквото им е нужно,това ни и различава от тази прослойка.
цитирай
9. alchemist - Е, добре де номер 8.
21.12.2011 18:12
Ако за вас притежаването на оръжие е гъзария, добре. НО е и също един вид отговорност. Имали сме хайдути вместо рицари и оръжейни майстори произвеждащи оръжия-художествени произведения, а сега, какво имаме? Обезправено население и престъпници с незаконно оръжие, следователно българинът има право на оръжие поне да противостои на престъпната гмеж, след като на определени държавни служители не им пука за него.
Говорите за дисциплина и спазване на законите, а не виждате колко полуумни закона има в момента и колко престъпници се облагодетелстват от тях. След като закона не ми дава сигурност и покровителства престъпниците(едрите), защо ми е да го спазвам?
Вашият часовник изглежда е спрял във времето на другаря Сталин, по отношение на оръжието.
цитирай
10. dedenze - Грешите № 8
23.12.2011 18:14
"Има и трети тип-полумафиотски държави,където липсва държавността и управляват местни авторитети.До такива образования все още не сме стигнали,слава богу."
Явно живеете другаде. В момента България е точно такава държава, всеки човек на улицата ще поттвърди ! Описал съм го в десетки постове....
цитирай
11. nkf - Изглежда имаме сходни виждания за ...
24.03.2012 18:25
Изглежда имаме сходни виждания за притежание на оръжие.Само че мафията не разрешава на жертва да има каквато и да е защита.Тогава...?
цитирай
12. dedenze - Трудно ще бъде nkf, но трябва да се преборим.
24.03.2012 18:59
Все повече хора виждат целите и ролята на мафията, поименно знае и водачите ....
цитирай
13. dimat - dedence,
13.01.2014 21:26
Ако Вие сте на снимката,заедно с внучката(внучето) си,аз съм също деденце,ако не ,"дедище"."Папардак",както се изразяват по-интелигентно,младите,или по-точно,"ходещ ковчег".В качеството си на такъв,мога да кажа следното:
От доста време не коментирам поведението на "елита",какъвто и да е той.ТОЙ Е ТАКЪВ,КАКЪВТО ГО ПРАВИМ НИЕ,ТАКА НАРЕЧЕНИЯ "НАРОД",т.е,аборигените,населяващи все още Територията(бивша държава България).

Точно тук е същността на проблема- "Народът".Не политиците,не "бизнесмените",не откровените бандити,а "НАРОДЪТ".

Това е първият и единствен проблем,от който произтича всичко останало.

Всички са се втренчили в политиците,"бизнесмените",бандитите,само не виждат това,което е под носа им- НАРОДЪТ,т.е,самите себе си.

ТОЧНО ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА НИТО ЕДИН ПРОБЛЕМ В ЗАГИНАЛАТА ДЪРЖАВА И ЗАГИВАЩИЯ "НАРОД" НЯМА ДА БЪДЕ РЕШЕН.

А ВИЕ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ТЪРСИТЕ РЕШАВАНЕТО НА ПРОБЛЕМИТЕ ,НЕ В ПРИЧИНАТА,А В СЛЕДСТВИЕТО.

Поздрав на аборигените от Територията!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467402
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031