Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2011 14:47 - Позитивното мислене
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1782 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 28.03.2011 14:58


           Древно, като религия и ще бъде особено модно в 21 век. Въпроса на който трудно може да се отговори е: какво представлява!? Дали това е веселието и стремежа  към повече удоволствия. Безгрижието и надеждата, че децата и внуците сами ще израстнат, че нищо не зависи от нас и нашите усилия.
           От медицинска гледна точка положителните и отрицателните емоции трябва да са балансирани и в хармония. Двете крайности, водят до тежки ментални заболявания. Така е устроен главният, лечител и организатор- мозъкът. Той трансформира мислите и духовното състояние в телесно. Достатъчно е да прекарате няколко месеца само с отрицателни емоции и заедно ще пристигнат –инсулт, инфаркт, диабет, карценоми, психози – списъка е огромен. Подобен ефект има умственото, нереалистично възприемане на света и живота в розови краски тогава идва дебилността и идиотизма.

         Човешкият живот е социален, не е възможно да оцелееш сам на пустинен остров без комуникация с другите. Мозъчната смърт и загубата на способността за мислене, ще предшествуват физическата, има достатъчно примери за това. Затова и затворите са реално място за наказание. Социалният контакт е ежедневна необходимост, той определя нашия личен свят и здравословно състояние. Ако цял ден сме сред озверели, изгладнели и обезверени тълпи, къде ще бъде нашето позитивно мислене и здраве. Всеки може лесно да напише в рамките на един лист  от какво основно се нуждае – здраве, обич, уважение, работа, сигурност. За съжаление, колкото и положително да гледаме, не виждаме нито едно от тези неща в “ нашата” България. Лошото е, че на много малко места по  Земята, има такива оазиси и те не са за простосмъртни.

         Мисловната, човешка дейност е най- сложното нещо с света, тя се е зародила и развила еволюционно. Преминала е през борбата за оцеляване, юмручното право, робовладелството и формирането на етичните закони. Процесите, все още са в началото и далеч не са завършени. От особено значение е- в какво обществено устройство и реалности живеем. Капитализма и социалното неравенство, раждат извратени, консуматорски ценности с ярки представители – потребителство, чалга, фантасмагогия, порно, насилие. Бедността и ниската образованост са благодатна почва за развитие на псевдокултура и извратени понятия. Лесно се руши, много трудно се създава – последните 22 години у нас, ярко го показват. Монетаризма заплашва хората от самоунищожение. Духовното и материалното също изискват баланс и равновесие.

         Навярно е възможно да си внушиш, че живееш в Рая. Даже се навъдиха десетки “помощници” в реализацията на позитивно мислене. При нас започна още по Тошово време с Кашпировски, а днес са хиляди, събират пари разбира се. Лесно е да се самоизлъжем, че не сме гладни, че ни е топло и нищо не ни боли. Даже може да повярваме , че един човек- месия може да ни реши проблемите. До тук добре, когато се събудим от хипнозата и фалша  - накъде?

        Позитивното, за добро или лошо- е обща работа. Трудно бихме оцелели, ако сме единствените с позитивно мислене. Първо тръбва да си оправим къщата и покрива, после отношенията помежду си. Трябва да се срещаме и общуваме повече, не само на погребения и сватби. За това не са нужни големи богатства. Другите неща, сами ще си дойдат на местата.

       Десетки чужденци от целия свят, купиха места, на безценица, по нашите пустеещи села. Избягаха от суетата, шума и ужаса на големия град. Не толкова, че имаме “инфраструктура” и уредена държава и че живота тук изисква по- малко пари. Повечето са тук, защото са открили, че позитивното мислене е свързано органично с вечната природа. Връщането към нея, може да ни избави от модерните  болести и отрицателните емоции. За хора към края на жизнения си път, може да е единствена утеха. Още малко неща са нужни за положителните емоции – път, подвижен магазин и интернет доставчик. Научете децата и внуците си, че няма нищо по-велико от природата!

image

image



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468031
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031