Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2020 17:51 - Съвременното робство
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 1453 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 01.02.2020 18:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      С пораждането на човечеството се поражда и робството. Отначало е свързано
с физическата сила и надмощие, което в животинския свят се наблюдава и до днес. С развитие на разума,първосигналната, инстинктивна система все повече се
измества от способността за по-сложна мисловна дейност. Робството не изчезва,
а се разширява и глобализира! Много анализатори на мисловната дейност доказват, че не само животинските инстинкти,а и мисленето подхранва нуждата от робство. По-просто казано, стремежа към по добър живот с по-малко усилия /мързелът/,се нуждае от по-необразовани,подчинени роби, работещи за по-умните хора.Това напълно обяснява утопията и краха на комунистическата идея, както и на религиозните теории.Възход при равни знания и определени, рамкирани възможности, упадък и застои при неравно, умствено развитие ! Трябва да се отбележи, че гаранта и стража на възхода в социализма е военизираната диктатура и дисциплина!

image

     Малко примери: В края на ВСВ, СССР произвежда повече оръжие от съюзниците взети заедно.До 60-те години на миналия век е първа световна сила,стартирала от изостанала държава с феодален строй ! До смъртта на Сталин, главоломно се развива и предизвиква страх от световен социализъм. Науката се реализира в затворени, военизирани градове при пълен политконтрол.Леката и битова промишленост, не селансират и произвеждат еднотипни стоки и храни. Политръководството започва да робовладелства, формира привилегии и независимо от ембаргото, се снабдява с привлекателни потребителски стоки на ниски цени.Това става в целия соц.лагер ! Явното, брутално робовладелство се маскира и рафинира по света,под формата на
наемни работници ! САЩ приименуват децата на бившите роби - негри с галеното
афроамериканци ! ЕС започва да приема мигранти роби за непривлекателните работни места.Днес робите не се поробват насилствено, а с икономическо принуждение и безизходица ! Възникват още непредвидени даже от философите проблеми- автоматизацията на производството освобождаващо работници и нарастващата популация. Тук идват силовите структури и разрастващата се военна промишленост, които лесно могат да решат провлемите!?

image

    Робството не само не е изчезнало,обратното, развива се цинично, с нарастващи
темпове.Под 5% от хората притежават всички земни блага,а останалите 95% са роби, под една или друга форма.Притежанието се разраства, концентрира и онаследява, като в повечето случаи се използуват методи, действия и измами, несвързани с разума и добродетелите с реално вложения, личен труд ! Всички са наясно и виждат тези неща но попадат в мрежите от лъжи и измами на капиталистическата идеология. Накратко ако работиш повече,образоваш се/за своя или на семейството сметка/ще живееш по- добре. Още по-лъжовно и невъзможно е твърдението, че ще преминеш от многолюдната каста на бедните в кастата на богатите ?! Инстинкта за доминиране, пренесен от животинския свят, е в основата на тази идеология. Той се демонстрира даже сред еднотипни кастови представители . Особено грозни и античовешки са борбите за наследство и опитите за поробване на роднини и приятели ! С отваряне на границите, 1/3 от добре образованите българи заживяха в чужбина и овладяха на практика кап. идеологията за кратко време. Мнозинството от тях бяха активни членове на БКП, голяма част от тях, с жар заработиха за чуждите разузнавателни служби и против българските интереси. Започнаха изкупуване на безценица на земя и имоти с максимални облаги от двойното гражданство... Тежко, деструктивно облъчени,
не можаха да разберат, че даже и да станат милионери, с цената на грабеж,
нелоялност и марш над трупове, никога няма да ги приемат в кастата на богатите,
където няма прием, там трябва да си се родил ! Капитала е формирал много
античовешки принципи които не се афишират, но са в основата на робовладелската идеология: Човек за човека е вълк, богатия не помага на бедния, безгласно използува хитлеристкото понятие "ундерменшен",даже открито обявяват, че "непослушните" държави ще бъдат заличени !

image


     Братя и сестри,осъзнати или не, роби от целия свят,четете, гледайте,
образовайте се, но не от казионните медии. Реагирайте решително и обществено на всяка лъжа и измама, не само у нас! Стачкувайте мирно, но с робско неподчинение, няма какво съществено да изгубите ! Защото пътя по който ни води финансовия капитал е гибелен, безизходен и безмислен ! Издигането на парите в култ като мяра на човешките достоинства, качества и цели, смисъл и съдържание е инфантилно и глупаво ! Живота ни преминава безмислено в тъпи експерименти, експлоатация, липса на цел и перспектива.Така ли ще бъде и за нашите деца !?

image





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - Проблемите се решават по начин, ...
02.02.2020 17:17
Проблемите се решават по начин, които прави хората по бедни. Ако пк имат достатъчно средства тогава ги заразяват- цел- да спрат развитието им с болести.
цитирай
2. dedenze - Да zaw12929 !
02.02.2020 19:10
Ако и с заразите не успеят, не могат да им вземат парите за имунизации, имат т.н. силови структури. Все още се "срамуват" да използуват най-ефективните - масовите, газови камери и крематориуми !
цитирай
3. nimbus - Първо, искам да напиша, е че хубаво ...
12.02.2020 03:02
Първо, искам да напиша, е че хубаво че пак пишете постинги, защото още от преди няколко месеца почнах да мисля , къде изчезна този деденце и да не му се е случило непоправимото. Така че сега се успокоих, че сте относително добре и придължавате борбата. И второ, че в момента работещите тук в България, повечето са роби, макар и да не се смятат за такива. Убедих се, че поговорката който не работи, той няма да яде, не е вярна и че това може да бъде написано само в детските книжки. От собствен опит разбрах, че в тукашните условия, работейки може да станеш още по беден, да задлъжнееш именно заради работата от глоби, съдилища и куп други неприятни неща. Извода е че пак трябва да се оглдеждаш за по-сериозно за чужбина, понеже тук искат да те унищожат и да те превърнат в безправен роб и илот, при което ,ако си отстояваш своята позиция, може да те изхвърлят от табота на следващия ден. Така ,че деденце, каквото си могъл си направил и си поживял относително добре, в онова минало време.
цитирай
4. dedenze - "каквото си могъл си направил и си поживял относително добре, в онова минало време."
12.02.2020 13:41
Благодаря за добрите думи nimbus,жив съм за жалост,водя тежки борби за оцеляване,затова намалих постингите. Наблягам на прехраната чрез земеделие . Констатациите ти са особено верни и точни ! Преди ден ми хакнаха профила във фейсбук и имейла и сега правя жалки опити да ги възстановя. Често стигам до извода, че живота вече е безмислен !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3481706
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930