Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2019 11:17 - Циганска рапсодия
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 2632 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           Незнам дали рапсодия е правилната дума, защото за циганите има изписани много музика, думи, притворени в изкуства от всички жанрове. Навярно това се дължи на факта, че те се опитват да живеят весело и безгрижно, като в утопичен, реален комунизъм с изпълнен принцип – „От всеки според възможностите, на всеки според потребностите !” Разминаването идва от това, че възможностите им са жалки, като с труда си участвуват значително по- малко във формирането на държавния бюджет, а потребяват повече от заработеното. Бившите соц. държави бяха добро убежище за тях. Живеят племенно, паразитирайки при по- богатите народности. Нямат и не искат да имат своя етностна държава. За развитите европейски страни и народности са крайно нежелани, от векове подложени на пълен геноцид и гонения до днес ! Масово са се разселили в балканските държави и тези с развито земеделие и нужда от сезонна, селска работа. Живеят опростено, бедно, първобитно, с ниска грамотност, незачитат общи закони и порядки. Битовите условия в затворите понякога превъзхождат тези в катуна или гетото.

          По време на ВСВ, България е съюзник на Хитлер, който реализира геноцид за всички евреи и цигани ! Ние спасяваме 75% около 50000 евреи и 100% от над 300000 цигани, което поражда въпроса защо ? Предполага се, че не искаме да се лишим от евтината работна ръка за мръсния и непривлекателен труд. Другата причина са нужните войници, пушечно месо, сред които е имало доста цигани. След  9.09.1944 г., те са на фронта срещу хитлеризма, а по- късно основно в състава на трудовите войски, непривлекателните, вредни, нископлатени „професии”. След страшното „избухване” на демокрацията, 30 години по-късно се оказа, че ние сме първи в ЕС по броя на циганите, спрямо останалото население. Днес това е един от най-големите проблеми на България. Обедняването на българите и липсата на производства, накара много от тях да имигрират, но никой не ги ще, връщат ги обратно, независимо от евродирективите !? Бедният, необразован българин, харесва циганския начин на живот, мнозина се „циганеят” заради социални придобивки, заобикаляне на законовите разпоредби и пр...След възродителния процес и смяна на имената, циганите не си върнаха старите, за тях не е и важно, каква религия изповядват и на кого служат ? Много от нашенските цигани се записват като българи в преброяванията, затова официално имаме 150000, а реално са над 700000 !? Гласуват за този, който ще плати, обещае или даде нещо ! Гладът става все по-голям, наглите престъпления растат геометрично, ежедневно, а посредствеността расте с безхаберното размножение ! Проблема няма лесно решение, но повече компромиси не могат да се правят. Испанския опит показва ясно пътя – край на катуните и гетата, задължитело образование и професионално обучение, ограничение на раждаемост и строги наказания. За да стане по-ясно – за 4 български циганина от Плевен, испанския съд иска 1164 г. затвор за трафик и експлоатация на хора в Испания(не за убийства и грабежи) !

http://kanal3.bg/news/93174-Obshto-1164-g.-zatvor-za-4-ma-cigani-ot-Plevensko-iskat-v-Ispaniya

           Принудени от ЕС отменихме смъртното наказание, но за опасните животни има евтаназия !? Убедете ме, че циганин ограбил, насилил и убил 80 годишна старица не е опасно животно !? Не забравяйте, че политици с типични, видно антропологически, цигански черти, ви доведоха до днешното икономическо положение, ликвидираха производството и продадоха държавата ! От кръвопролитен, етнически сблъсък, никой няма да спечели ! Братя цигани, не вярвайте на политици и хора, които искат да печелят от вашето нещастие, помагайте, общо да създадем един по- добър свят !  

imageimageimage

           "Българите по имота, циганите по живота !" - тази поговорка важи само за най- бедните цигани. Малко забогатяване и власт, ги побърква, стават предатели, подлоги, грандомани, забравили произхода и принадлежността си !








Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aip55 - Поздравления
24.02.2019 09:36
за публикацията ти Деденце. Вълнуваща , актуална и обективната реалност си изложил в постинга ти. Аз мисля, че всички политици от 1878 г. до сега са виновни за това положение. Ще го пусна във фейса за да го разпостраня и прочетат повече хора, а дано и някой от политиците ни да вземе нещо положително по тези проблеми. Жив и здрав бъди и хубава неделя!
цитирай
2. dedenze - Благодаря aip55 !
24.02.2019 12:33
Проблема е нашенски, битово- социален, решаването му изисква воля и средства, печалбата ще е за всички българи и много по-малко за политиците ( по-скоро загуба на електорат) ! Това и определя активността и ангажираността в решаването му !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468516
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031