Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2018 18:52 - Вселенската история
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 4470 Коментари: 16 Гласове:
6

Последна промяна: 11.04.2018 19:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

             Поколебах се в коя категория да побликувам този постинг . Той е най-подходящ за „философия” но за съжаление такава категория в блог.бг няма. Скоро тази категория ще изчезне и в световен мащаб, защото капитала не само, че не я обича, но я смята за вредна при промиването на мозъци и формирането на идеалния немислещ потребител. Една историческа особеност ме насочи към история, защото българина има много малко, свои, писмени, исторически документи. Причините за мен са напълно понятни, но са благодатна почва за развихряне на несъществуващи достойнства и величия. Стигна се до там, че вече официално се приемаме като родствени наследници на траките, а знамената с конските опашки, тихичко се избутват от учебниците !? По стар български обичай и днес нямаме читави и обективни исторически летописци, независимо от информационните технологии ! За радост няма да съм жив, но не бих се учудил след 40-50 години някой да сравни и опише делото на днешните, марионетни, управляващи антибългари с делото на великите български ханове и царе Аспарух, Симеон, Борис... ?

 

 image

 
           Тук са пропуснати хиляди знаини и незнайни "герои" на прехода, да ме извинят, но народа ги помни !

 

           Затова записвайте, документирайте честни българи, нека този път да има хиляди източници за това, което се случва във всички сфери на живота ! Има и още една причина, вашите записи остават в пространството и времето, формират семената на историческото развитие, ценностната система на бъдещите поколения, отношението към света и другите народи ! Развиват интелекта и са единствените препятствия против претопяването и етностното унищожение ! Практиката е доказала, че човешките отношения се формират от философски идеи, мисли, анализи и теории, претворени в обективната, историческа реалност ! Това важи и за развитието на науката и човешкия разум , синтезирано в сентенцията „Всичко ново е добре забравено старо.” Времето и истината са понятия измислени от човека, затова се изменят с развитие на познанието, което от своя страна е безкрайно като Вселената ! Затова никой няма право да говори и внушава, каквото и да било от т.н. последна инстанция, защото няма такава ! Най- важното е да се научим да мислим самостоятелно, за да оценим правилно, кое е добро и зло ! Във Вселената науката доказва, че има добър, висш замисъл при нейното формиране, някои го наричат Бог, други Световен разум. Както и да е, науката математически доказва, че нищо не е случайно, че не е възможно да се формира ДНК от кал и вода за 6 дни, не е възможно даже с природни процеси и еволюция. Само нашето незнание и умствена ограниченост, ни карат да вярваме в наивни приказки и чудеса ! Духовното и умствено изоставане, деградацията се разрастват, което личи от отделяните огромни средства за въоръжение и противопоставяне ! Само част от тях са напълно достатъчни за решаване на демографските и екологични проблеми на Земята ! Домът ни е общ, застрашен, нямаме време за грандомании, величия и сравнения на половите органи !
             Вижте този клип:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5968&v=YAzNbAHvCww




Гласувай:
7



1. apostapostoloff - Знаеш ли как е “деденце“ на китайски?
10.04.2018 19:16
Ще ти кажа: “пак е мек“.
цитирай
2. dedenze - О.о.о простоле!
10.04.2018 19:21
Освен, че пак не си пил хапчетата, но и китайски знаеш !?
цитирай
3. getmans1 - Ще цитирам нещо по памет:„За Г...
10.04.2018 22:44
Ще цитирам нещо по памет:
„За Господ сто години са само миг а хиляда секунда!“.
Сега вземай калкулатора и смятай за него какво са шест дни отделно,вече никой не може да каже кого са има на предвид хората когато са го нарекли Божество/а, Бог или Господ.
Друг е въпроса какво хората преди 2000 години са има на предвид под думичката „кал“ явно не е тази която газим по улиците защото и друго се казва „Прах при прахта отива.“.
/знам, че цитатите ми са по памет и не са точни но ми е късно да ти доставя точните по това време/.
И още нещо малко, „прогресивните“ философи още преди сто години отрекоха „Бог“ докато буржоазните не са спирали да да си задават въпроси и да търсят отговори.
цитирай
4. dedenze - Времето е относително понятие getmans1 !
10.04.2018 23:53
Но Боговете от всички известни ми религии, не могат да сътворят света и за година, те са човешка, стара и мистична измислица ! Истинския творец е нещо друго, извънземен разум, за който почти нищо не знаем, но съществува и теорията на вероятностите го доказва ! Библейския Йехова едва ли е познавал ДНК, а камо ли е притежавал безкрайно познание, защото няма как, откъде и от кого да го придобие !? Много от т.н. прогресивни философи също са приемали наличието на висш разум (без да са религиозни) !
цитирай
5. getmans1 - Аз съм сигурен, че ако се замислиш ...
11.04.2018 10:27
Аз съм сигурен, че ако се замислиш по-сериозно ще стигнеш до извода, че разликата между нашето разбиране за сътворението на света като цяло и живота на Земята в частност, и това на „онези“ от преди 2-3000 год не е голяма въпреки, че сега знаем за ДНК.
Това, че някои от нас приемат или отричат митовете, легендите и религиите в буквалния смисъл в никой случай не е в плюс за развитието ни.

В много случаи си мисля, че древните по-добре от нас са разбрали силата и мощта на Създателя и затова са го обожествявали, в знак на благодарност и нищо повече.
цитирай
6. dedenze - Не съм съвсем съгласен getmans1.
11.04.2018 10:45
Благодарността към боговете е значително по-малка, отколкото исканията към тях - за защита и намеса ! Така религиите стават атрибут на държавното управление !? Ако са разбирали силата, мощта и замисъла на създателя, нямало е да се избиват помежду си, особено на религиозна основа ! За съжаление това продължава и днес !
цитирай
7. getmans1 - Ето, че тропаме на едно място ded...
11.04.2018 11:24
Ето, че тропаме на едно място dedenze, разумните и прагматични хора правят разликата между благодарността и молитвата. Само погледни къде на иконочическо-обществената картата на света се намират прагматично мислещите народи и тези които се управляват изцяло от канона на религията. Като казвам „прагматични“ в никой случай не казвам неверници защото разума живее в мир с Бог и, е в комфортни отношения с науката.

За огромно съжаление България рязко се лашна от едната в другата посока а сега е на път да повтори това рязко движение в основата на което стоят политико-идеологически причини. В момента неприемането на друговерците е на път да ни скара и със другите християнски течения.
В основата на това лутане стоят върли атеисти и лъжеверци обединени пак по и от идейно-политически съображения.




dedenze написа:
Благодарността към боговете е значително по-малка, отколкото исканията към тях - за защита и намеса ! Така религиите стават атрибут на държавното управление !? Ако са разбирали силата, мощта и замисъла на създателя, нямало е да се избиват помежду си, особено на религиозна основа ! За съжаление това продължава и днес !

цитирай
8. dedenze - Това което казваш е погрешно getmans1 !
11.04.2018 12:15
Опитваш се да вкараш съвременна политика в замисъла на създателя !? В природата няма партии, няма православни и други религиозни течения, няма геостратегически интереси, даже няма секс за кеф и джендъри... Не са нужни, защото живота е застрашен, кратък, труден и завършва необратимо ! Ако всички по света, осмислят това, нещата ще бъдат други и близки до желанието и целта на създателя, тогава няма да "тропаме на едно място" ! Нещо подобно на теоретичен комунизъм, без утопичната част ! Днес обаче, тази теория е заклеймена и крайно неудобна, затова нека приемем теорията на Хегел за развитие на висшата идея !
цитирай
9. getmans1 - Ех dedenze, ей заради това сигурно ...
11.04.2018 12:46
Ех dedenze, ей заради това сигурно руските товарищи са посрещнали Велик ден пред мавзолея на Ленин с козунаци и червени яйца.
Единомислиието до нищо добро няма да доведе света.
цитирай
10. chykss - ДД
11.04.2018 14:45
има много хора които целенасочено разделят света от 10 те божии заповеди..затова е трудно да разберем подвеждащи действия на кой ли не
цитирай
11. apostapostoloff - Сложноле!
11.04.2018 15:07
Аз и японски знам. Ти си родом от Перник.
На вас, перничаните, японците викат “наибагоукимура“. Разбра ли сега защо си толкова ебан у главата?
цитирай
12. dedenze - Това ли е решението getmans1 !?
11.04.2018 15:41
Та вадим брадвите и да се самоизбием всички, защото не блажим поравно !?
цитирай
13. dedenze - Да chykss !
11.04.2018 15:44
Не са много, малцинство са, но за тяхните печалби и лакомия, явно трябва разделен свят, без 10-те божии заповеди !
цитирай
14. dedenze - Ти пак ли неканен и ненавиждан се появи простоле !?
11.04.2018 15:48
Ръсиш простащини и цинизми по чуждите постинги, защото твоите никой не чете ! Модераторите явно са ти големи евроатлантически приятели, не спазваш правилата на блога, но не те банват завинаги !?
цитирай
15. tota - Като изтриете S клипът ще бъде приет. https - http
11.04.2018 17:22
https://www.youtube/watch?time_continue=5968&v=YAzNbAHvCww
или
http://www.youtube/watch?time_continue=5968&v=YAzNbAHvCww
Така вече ще можете да го публикувате.
цитирай
16. dedenze - Опитах tota но не се получава .
11.04.2018 19:17
Но с копи и пейст в лентата за задачи се отваря. Клипа съдържа мненията на трима по-учени мъже по темата с български субтитри. Другия начин е маркиране, десен бутон и отваряне в раздел.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467385
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031