Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2017 20:01 - Балканската федерация е една добра перспектива
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 1999 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 19.04.2017 11:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

         Понятието Балкански полуостров е въведено от немския географ Цойне през 1808 г. и обхваща благодатна, природна територия на 13 държави. Характерно за тях е, че са бедни държави, защото стратегическото им положение ги прави обект на нескончаеми войни, унищожения и заплахи от т.н. велики сили ! Независимо от огромните разстояния, към старите мераклии, обединени в ЕС плюс Англия и Русия, днес се прибавят и нови велики сили – Южна Корея, САЩ, Япония, Китай !? Балканските държави от години са раздирани от политически подклаждани противоречия ! В периодите на затишие, хората живеят мирно и се разбират добре помежду си, независимо от етностните, религиозни и други различия ! Появят ли се политиците, започва делене на християни и мюсюлмани, цигани, славяни, българи, помаци, руснаци и пр....! Трябва ясно да се отбележи че от стотици години тук мирно живеят много националности, етноси и религии, даже има и индианци доведени от Америка като роби и за атракция!? Отдавна са насилствено и доброволно, дълбоко и необратимо кръвносмесени ! След ВСВ икономиките на много от тях живнаха, получавайки достъп до непретенциозния пазар на СССР. След погрома на Горбачов и КПСС над соц. лагера и липсата на друга алтернатива, основната част от балканските държави попаднаха пак в ръцете на старите „велики” сили обединени в ЕС и НАТО ! В последните години белязания, наивник ходи по света, общува с милионерки и плаче, че бил наивно и жестоко излъган от САЩ, че НАТО ще се разоръжи и закрие !?
          През това време старите, печени експлоататори от ЕС си спретнаха съюзче, което затвърди монопола на тяхното производство, въведоха странна и неприемлива за Балканите „ценностна” система ! Не вярвате ли, вижте телевизионните реклами в балканските страни, те са еднакви, фирмите са едни и същи !? Законодателно принудиха страните членки да отменят смъртните присъди, да провеждат гейпаради, да узаконят еднополовите бракове... ! Въведоха евроатлантическите стандарти и норми за произведената продукция, стигнаха до правите краставици и щастливите кокошки с което принудиха България да внася почти всичко ! Накараха ни да въведем производство на електроенергия от ВЕИ, многократно по-скъпа, нерентабилна, да не строим нова АЕЦ, така стигнахме тази зима до положението да купуваме електроенергия от Румъния !? Принудиха ни да ограничим потреблението на газ, на всичко от Русия, да не строим нов газопровод ...!? Изтеглиха от балканските страни, чрез принудителна, икономическа миграция всичко читаво и образовано, като ги върнаха в развитието със 100 години назад ! Гърция, по-стар член на ЕС също се срина с неизплатим дълг ! Държави като Сърбия, Турция се мамят, че ако въведат законите и изискванията на ЕС, ще бъдат приети в съюза! Трудно мога да си представя гейпарад в Анкара и Сърбия в НАТО !? С помощтта на САЩ, измислиха нова, принудителна форма за придобиване на модерно "свободни" роби от Африка с т.н. арабска пролет ! Милиони мигранти заляха ЕС и света, милиони жертви, милиони разбити, човешки съдби , десетки умишлено предизвикани войни ! Т.н. демокрация се изроди в ужасяващо чудовище, обслужващо монополни, финансови, фашистки интереси !

image

         Днес ревем за референдума в Турция, че не отговаря на мераците на ЕС, че не е „демократичен”, но някой дава ли си сметка, колко хора са избити в тази държава от терористи, протестанти, фундаменталисти, от преврати, партии и мераци !? Усилено се говори за създаването на нова държава -Независим Кюрдестан ! Ердоган не е в първа младост, за него ще гласуват през 2019 с промените в Конституцията, а може и за друг !? Смъртното наказание ще се узакони, особено за масовите убийци и ненормалници, нима в България не е нужно, особено належащо днес !?
          Нека за момент забравим и не ползуваме религиите, етносите и древната история като средство за насаждане на омраза, мъст и реваншизъм ! Хората не носят в душата си такива неща, живеят нормално, имат смесени бракове, учат заедно, работят заедно ! Религиите, вярванията, обрядите трябва да останат в рамките на дома и храмовете ! Били сме под робство, но и ние сме поробвали и клали ! Спомнете си за видинския валия, който вместо полумесец е сложил човешко сърце на джамиите, а аскера е служил в казарма във формата на християнски кръст ! Достатъчно е да се спазват общите, приети закони, добрите човешки отношения ! На кого е нужна война днес и за какво в Македония, Албания, Косово, Сърбия !? Не знам дали от мерак за власт, нашите ОП и техните медии, значително смекчиха тона ! Възможно е да са разбрали, че друг път няма, а политиката е изкуство на възможното ! Тук обаче идва въпроса за правилата и недостатъците на ЕС ! Гейпарадите, хелуин, щастливите кокошки ще ги преживеем някак, но липсата на инвестиции в производството и стопанското развитие -никога ! Пазарните, политически ограничения, свободната търговия със страни извън ЕС, също трябва да се премахнат ! Балканите не трябва да се превръщат в евтин курортен и увеселителен парк на ЕС с неясно, бедно бъдеще, в място за геноцид, претопяване и изкупуване ! При липса на такава воля и перспектива, с ЕС е свършено, най-богатите първи напуснаха потъващия кораб, продънен от бюрокрация, корупция и безумия ! От всички европейски глупости и лакомии, са страдали основно държавите на Балканския полуостров, затова са и на днешното дередже ! Честните, непродажни историци знаят с подробности как е ставало това в годините ! Днес тези 13 държави, трябва общо да преосмислят миналото и бъдещето, да се обединят в силна, Балканска федерация, защото заедно имаме всичко необходимо за по-добро, независимо бъдеще !

          image




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. born - Идеята за Балканска федерация е чудесна,
18.04.2017 20:41
но няма да позволят да се осъществи по понятни съображения. Жалко !
цитирай
2. dedenze - Прав си born !
18.04.2017 21:32
Принципа на "великите" сили е "Разделяй и владей !" Да, ясни, понятни неща, но явно не за всеки ! Ето, пак са спрели брояча на коментарите ! Страхуват се от съдържанието на един постинг, какво да кажем за обективната истина !?
цитирай
3. milady - деденце, чудесна идея..и няма да я бъде/каза дедо борн..
19.04.2017 10:25
а ,брояча е..бъг в системата на блога
не си чак толкоз Велик инджинерин на Мисълта..
поздрав,Юлия
цитирай
4. dedenze - Благодаря milady !
19.04.2017 11:42
Бъг-мъг-блог, ама се на мене ми се случва, затова и реагирам !
Не съм инжинерин на Мисълта, камо ли Велик ! Ако бях до сега да са ме утепали с камъни по стар български обичай, Ботев го е описал в стихотворна форма !
Дали ще я бъде идеята, зависи от пустите "велики" сили, разпада на ЕС , малко все пак от нас и комшиите !
цитирай
5. apostapostoloff - Не е добра тази идея. Далеч по- добре
19.04.2017 15:45
ще е, ако се присъединим към братска Русия!
цитирай
6. dedenze - Да и твоята идея е добра апостолче, отколкото да дремем в разпадащ се ЕС !!?
19.04.2017 16:09
Днес май си си пил хапчетата !
цитирай
7. zaw12929 - ПОДКРЕПЯМ ИДЕЯТА!
23.04.2017 19:10
ПОДКРЕПЯМ ИДЕЯТА!
цитирай
8. dedenze - Благодаря zaw12929 !
24.04.2017 14:05
Би било чудесно да се реализира, за това пречат само политиците, особено тези, от т.н. "велики" сили !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3474422
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930