Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2017 12:59 - Комунисти ли са най- известните богове !?
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 2392 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 07.04.2017 17:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

         Постинга ми „Фалшивите богаташи” независимо от съдържанието на икономически, парични теми, възбуди и много теологически въпроси. Предварително искам да кажа, че не съм силен в религиите и техните тълкувания, приемам ги, като измамна утеха за бедните, непросветените и унизените. В 21 век, те трябва да са със затихващи функции, но капиталистическото ограбване, бездуховността и опростачването на хората, пак ни връща към тях ! Особено интересно е мнението, че Христос е първия комунист !? Вярно е, че Маркс- Ленинската теория за комунизма, в раздела за човешките отношения и материалното, почти копира християнската религия ! Подобни идеи има в исляма, будизма, хиндуизма, юдаизма и пр.... Привлекателни за хората са притчите, в които се разказва, как някой се е жертвал за тях, за да живеят по- добре и справедливо, в мир и благоденствие ! В повечето случаи, религиите стават оръжие и маша на управляващите, първите признаци за това, дават монотеистичните религии с претенците за абсолютна истина и безусловна вярност към определен, невидим бог. Особно интересен е случая с будизма, който се появява като философско течение, определящо, че всички човешки проблеми, даже и семейните, се появяват и имат негативно въздействие, чрез мерака и стремежа за притежание ! Буда е учител, който до последния момент се е страхувал, че някой може да превърне учението му в религия, което против волята му, на практика става ! Боговете измислени от хората, са чисти, идейни комунисти и не са политически унищожени, защото са в духовните, мистични измерения, не могат да се видят и пипнат ! Капитала си служи с тях, но не обича боговете, които отричат и презират материалното !
         Комунизмът се базира на науката, тук няма богове и имагинерни понятия, затова влиза в конфликт с религиите, независимо че разбиранията, добродетелите и целите са еднакви ! Несъстоятелността идва в липсата на обединяващо, ясно ядро и неполитизирана, независима, ценностна система ! Бога го няма, той е подменен с комунистическа, едновластна партия, която далеч не е съвършена и генератор на ново, безкористно и хуманно начало и общество ! Тя се изражда в система за некадърно и мафиотско управление с привилегии, препоръки и апаратно израстване без никакво покритие ! Така се стигна и до краха на тоталитарния социализъм (неправилно наричан комунизъм) ! За да съществува т.н. комунизъм е нужна световна поддръжка и победа на идеологията, безпартийно управление, основано на мажоритарен избор и пряка демокрация ! С новите информационни технологии, това е лесно и напълно възможно !
         Повече половината от населението на Земята, изповядва разни религии, даже воюва и убива за тях ! В основата на всички има бог, който в същността, целите, изявите и хуманизма си, на практика е комунист ! Това трябва да ни показва ясно, накъде е пътя на развитие ! Днес няма да се родят нови Исус, Мохамед, Буда,... които да се жертват за рода на Кайн ! Няма да се роди и Данко, който разкъсал гърдите си, извадил сърцето си, за да освети пътя на хората !? Когато излезли от страшната и гъста гора, вкупом го забравили, а един от зелената партия, стъпкал още горящото му сърце, за да не стане случайно пожар !? Днес просто всеки, трябва да си свърши работата, да проумее, че никой няма повече да се грижи за нас, да умира за нас, освен ние самите ! Защото бога ни е един единствен, нарича се разум и е вселен във всеки  ! Не ни е раздаден поравно, но е лесно достъпен за всеки трудолюбив и нормален човек, желаещ добро бъдеще за човешката цивилизация !

image




Гласувай:
7



1. zaw12929 - Невероятен философ си : просто в...
05.04.2017 14:16
Невероятен философ си : просто всеки, трябва да си свърши работата, да проумее, че никой няма повече да се грижи за нас, да умира за нас, освен ние самите !
цитирай
2. dedenze - Благодаря zaw12929 !
05.04.2017 15:29
Но чак "невероятен" не съм, много хора у нас и по света мислят така, защото това е пътя, другото е заблуждение и външно, користно внушение ! 27 години ясно показват "грижата" на ероатлантизма и неолиберализма за българите ! Това е и една от причините, хората да се връщат и вкопчват в религиите, търсейки утеха и спасение !
цитирай
3. dedenze - Съобщих за нередност, остана като глас в пустиня !?
05.04.2017 15:52
Не се отчита броя на коментарите ? Причината е повече от ясна, има "опасност"постинга да попадне на първа страница ! Независимо, че в него няма петолъчки, имам чувството, че сайта е контролиран от Методи Андреев и само думата комунизъм му причинява телесно и ментално разстройство !
цитирай
4. aip55 - Не се
05.04.2017 21:30
вълнувай Деденце. Бог няма и не е имало никога.
Всичко е первезия и измама ...
цитирай
5. dedenze - Не ме вълнуват боговете aip55 !
05.04.2017 22:09
Възмущава ме нечестната, мръсна и долна политическа работа ! Да перверзия и измама, която плащат хората !
цитирай
6. bumerang - В това изречение:
06.04.2017 13:06
"За да съществува т.н. комунизъм е нужна световна поддръжка и победа на идеологията, безпартийно управление, основано на мажоритарен избор и пряка демокрация ! С новите информационни технологии, това е лесно и напълно възможно !"

Ме смущават две думи "световна" и "лесно". Но щом е лесно - давайте. Аз ви поддържам.
Когато петролните шейхове, рокфелеровците и корпорациите прегърнат идеята и доброволно предадат собствеността си, ме събудите. Аз ще поспя няколко хиляди години. Защото войни и кръвопролития не значи лесно.
цитирай
7. dedenze - Стана чудо bumerang, брояча накоментарите проработи за което благодаря !
06.04.2017 13:24
Разбира се това са особено трудни неща ! Тук визирам като световно и лесно, само техническата страна на въпроса, като връзка между хората и невъзможността за поява на желязни завеси и образователни ограничения ! Това е нещо важно и уникално, което усилено тласка развитието на цивилизацията напред !
Само искрено ви моля, не спете хиляди години, участвайте активно в живота и обществените процеси !
цитирай
8. danielita - Много добър постинг, особено финалът!
06.04.2017 22:13
Това е и съвременната концепция за бога- той е във всички нас и човешкото духовно усъвършенстване може да промени света. Това беше заложено и в "Моралния кодекс на комуниста". Като добавим и отричането на частната собственост върху средствата за производство, ето ти и условията за това развитие. Но това не се сбъдна, явно човечеството, респективно неговият бог, не са дорасли за комунизъм. Ако случайно това стане, няма да е по наше време. Първо: богът трябва да излезе от институциите Второ, човек трябва да се върне към природата, Трето, работата не трябва да е начин за оцеляване, когато човек има екзистенц минимум, той има време и желание да мисли и т.н. Поздрави!
цитирай
9. dedenze - Благодаря, че се отби при моите писания и поздрави danielita !
06.04.2017 22:32
На капитала може да се противопостави само разума и мисленето. За това са нужни повече средства, сигурност и свободно време ! В рамките на 50 години, тези неща са намалели с повече от 60-70 % !?
цитирай
10. zaw12929 - юняма измама- чети и книги и научи по вече за безсмъртната си душа....
07.04.2017 22:03
aip55 написа:
вълнувай Деденце. Бог няма и не е имало никога.
Всичко е первезия и измама ...


Хармонично общество ще има ... бъдещето... светът се развива , но знанието е слънцето, което ни очертава пътя.... знанието атеизмът е отминал етап за живите... защото На капитала може да се противопостави само разума и мисленето.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468012
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031