Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2016 19:10 - Кошмарът комунизъм
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 6093 Коментари: 14 Гласове:
9

Последна промяна: 05.12.2016 16:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

    

       Ужасът не секва вече повече от столетие, билиони средства са дадени за неговото унищожение и маргинализиране, които биха изхранили напълно населението на Земята за много години ! С него се плашат млади и стари, да видим защо !? Комунизмът е западна идеология, базирана върху трудовете на социалисти утописти, религиозните добродетели и тенденциите в развитието на капитализма и монетарните отнощения. Теоретичен създател е Карл Маркс, който на основата на гениален, подробен, икономически анализ в труда си Капиталът  (издаден в 1867г.)стига до доказателството, че развитието на капитализма води до окрупняване на частния капитал и превръщането му в управляващ империализъм, който ще бъде заменен от някаква форма на публична собственост (такава днес е т.н. държавен капитализъм) ! Нужен, междинен етап в това развитие, Маркс определя като социализъм, създаващ базата на комунизма ! Веднага трябва да се отчете, че до днес, никъде и никога не е имало комунизъм, имало е неуспешни, користни опити за въвеждане на някои принципи ! Основните, политически, комунистически идеи са : държавна собственост на ресурсите и средствата за производство, намаляване на финансовото неравенство между хората, безкласово общество с равни права, хуманизъм , колективизъм, по справедливо разпределение на благата в което реално няма нищо страшно, напротив, това е прогресивно и цивилизовано !?

 

 

 imageimage

 

 

          Утопията и неуспеха идват с грешните представи за времето, начина и силите, които трябва да извършат това ! Маркс правилно определя, че това трябва да се извърши едновременно по целия свят, но неправилно определя групата хора, които трябва да го направят - работниците ! Той не оценява интелектуалния потенциал и реалните желания на т.н. работници, единствено е привлечен от тяхното мнозинство ! Недооценява хищническия, животински произход на хората, нивото на колективното мислене в обществото! Такива са били времената и нивото в развитието на разума, техниката и обществените науки ! Разчита се на насилието над останалите, което също не е правилно – диктатура на пролетариата ! На световната сцена се появяват нови „играчи”, които с кръв и насилие реализират диктатурата, но само в една страна - Русия, след ВСВ в соц. лагера ! Независимо от огромната територия и природни богатства устояват около 70 години, преминавайки през военизирана форма на живот, гладомор, Гулак и пр.... Трябва да се отбележи, че през тези години, останалия капиталистически свят не спи, води активна Студена война със страните на соц. лагера, изгражда здрава, икономическа и политическа обсадна стена, много по- голяма от т.н. Желязна завеса ! Страхът от загубата на частната собственост ги обединява, сплотява и мобилизира, формира се представата за врага ! Помагайки на това, социалистическите страни и СССР, деформират принципите за социализъм и комунизъм,  създават тоталитарни, еднопартийни общности, които налагат силови и посредствени форми на управление, партийна намеса във всички неща, включително и личния живот !? Партийно управляваната промишленост, изостава технологично, а принципа за уравнивиловка в заплащането за различен по обем и качество труд, засилва застоя !
           Отварям една скоба с няколко примера : След 1917 г. разграбените хранителни и алкохолни запаси свършват, тогава започва т.н. разкулачване, умират от студ и глад над 10 милиона руснаци, при положение, че имат огромна, плодородна, необработена земя!? През 1934 г. водещите технократи в СССР работят в затворени градове, без право на свободно придвижване !  През 1986 г. БКП въвежда избор на ръководител от работниците, предполагам се досещате кого избират !? Работата, както и ученето са насилствени процеси, не са песен, както идеологически се твърдеше !.....
          До края на 80-те години, компартиите спазваха принцип за прием на основен, работнически състав !? За 70 и повече години, никой не се опита да развие комунистическите идеи и пътя за тяхното реализиране ! Диктатурата на партиите не разрешаваше подобна волност. Никой не можеше даже да сподели, че Маркс, Ленин, Живков са сгрешили някъде ! Това доведе до края на соц. лагера, до колонизирането на държавите, до унищожение на тяхната промишленост , до миграция и демографска катастрофа!  Днес новата, уж демократична диктатура продължава, но с коренно противоположен знак, с твърдението, че идеите на комунизма са вредни и опасни, че трябва да се забранят !? Воя е неистов, защото в днешните, модерни условия, пътя и решението се крият в комунизма ! Появи се нова класа, не само в България, работническата класа останала без работа мигрира и се стопи, на нейно място цъфна класата на политиците ! Автоматизацията намали работниците значително, като постави пред тях високи изисквания, превърна ги в техническа интелигенция ! Милиарди хора по целия свят днес общуват лесно и бързо, констатират, че капитала им плаща по-малко с всяка изминала година, че ги експлоатира и третира като животни ! Милиони мигрират, умират и се борят за просто физическо оцеляване, не за просперитет ! Комунистическите идеи стават все по- актуални, неотменими и практически се реализират:
http://dedenze.blog.bg/history/2016/11/18/komunizma-ide-ne-spete-deca.1491137
dedenze.blog.bg/politika/2016/12/02/sbyrkanata-filosofiia-na-jivota.1494238
          Днешната форма на капитализма гарантирано води до деградация и самоунищожение ! Много учени и будни хора по света бият камбаната, преди капитала да ни унищожи и превърне в безмозъчни потребители ! Не спете българи, време за проби и компромиси няма, изгонете политическите свине, които ни направиха за смях пред целия свят, борете се за нов, хуманен, обществен ред за нашите наследници !

image

 

           Едва ли днес това е работническата класа, както в "Модерни времена " с великия хуманист Чаплин !? Вижте и втория клип по неговите думи от филма "Диктаторът", той не е смешен и пояснява, защо бъдещето е в комунизма !








Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. milady - много ,многоо хубав Постинг !!
04.12.2016 21:54
кой е тоз Герой мамин..
за тях,ако е нужно, трябва дори да умрем...
благодаря ти..
цитирай
2. dedenze - И аз благодаря за коментара milady !
04.12.2016 22:24
"Героя мамин " не е мой, просто е един от хилядите за които си струва да дадем живота си !
цитирай
3. lightsaber123 - Много е добра статията и доста изчерпателна, но на мен ми направиха впечатление някои неща
05.12.2016 18:59
Сега - не съм се интересувал задълбочено от комунизма и капитализма и съм лаик в областта. Обикновен работещ човек съм.
Та:
ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ НА РЕСУРСИТЕ И СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО
Това би означавало, че всичките ценни ресурси, които намеря в свой имот ще станат държавни... това според мен е грабителство... Имота си е мой - би следвало всичко в него да е мое. Ако не е мое - защо трябва да плащам за този имот - държавата трябва да ми го даде безплатно (след като притежава всички ресурси в него) и да си черпи каквото там иска. Т.е. имотите трябва да бъдат безплатни - който колкото иска - тук със сигурност ще има конфликти.

СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО
Държавата трябва да ми осигури машини, на които да си върша работата. Щом ще е държавно - трябва да ми направи печатница (в случая), в която да работя - и тук ще има конфликти - защото някои иска две - за повече работни места. Идва проблемът - ще започне да липсва конкуренцията - всички ще имат печатници и ще бълват държавна стока... но тъй като няма конкуренция - всеки може да бълва боклуци... така де - няма с кой да се сравнява. В соца се нагледах на подобни неща.

НАМАЛЯВАНЕ НА ФИНАНСОВОТО НЕРАВЕНСТВО МЕЖДУ ХОРАТА
Такова винаги ще има - защото хората сме твърде различни и не можеш да поставиш всички под общ знаменател. Един ще си мързелува, друг ще се скъсва от работа, но при комунизъма и за двамата трябва да има достатъчно - иначе се образуват класи.

НАМАЛЯВАНЕ НА ФИНАНСОВОТО НЕРАВЕНСТВО МЕЖДУ ХОРАТА
Това за мен означава държавата да дава пари едновременно на мързелите и еднакво на работещите.

БЕЗКЛАСОВО ОБЩЕСТВО С РАВНИ ПРАВА
Това е невъзможно, защото тези, които редят законите и правилата - винаги са една стъпка напред. Винаги ще се ползват с привилегии, най-малкото - ще имат повече информация.

Ето тези неща ме безпокоят в цялата идея

Приятна вечер :-)
цитирай
4. dedenze - Подобни въпроси имат милиони хора lightsaber123, особено облъчените от капитала !
05.12.2016 21:44
Трудно е да се отговори кратко и на всички, но все пак ще кажа нещо :
Собствеността на земя и ресурсите трябва да са равностойни, общи за всички хора ! Проблемите са възникнали, когато някой първи си е оградил нещо и го е обявил за свое ! Имота реално не е твой и го притежаваш временно ! Ако обществото ти го е предоставило срещу определена продукция и задължения, не плащаш и данъци ! Също то решава какво да развива и какви машини и техника му трябват, професиите и ценза се нагаждат спрямо общите решения и нужди ! Не може падар да учи за цар, когато няма царе !? Конкуренция не е нужна, защото пазара е планов, а развитието на техниката се определя от научните постижения и тяхното въвеждане в живота ! Контрола за нивото, мързела и качеството се определя от общественото съзнание и контрол ! Хората няма да са с изравнени потребителски способности, определено ще има разлика и стимули, но те няма да се онаследяват и натрупват в полза на други ! Сигурно, ще се въведе някаква точкова система за заплащане, обхващаща целия живот! Редящите закони и правила, ще бъдат обикновени чиновници, слуги на народа !
Сложно е, иска много четене, мислене, наука и самокритичен, хуманен разум ! Общочовешко изграждание на нови принципи и взаимоотношения, хуманна ценностна система !
В миналото беше особено трудно да се чуят мненията и решенията на отделните хора, твърдеше се, че т.н. пряка демокрация е подходяща за племена и малки общности, Интернет реши тези въпроси, просто трябва да се възползуваме и променим нещата в световен мащаб, или поне всеки на своето място !
цитирай
5. lightsaber123 - Може ли да отговорите дълго на всички въпроси?
06.12.2016 06:29
Земята, която съм закупил си е моя... не е временно, защото после ще я наследи някои от близките ми и тогава става негова/нейна.

Защо комунизмът търпи провал в целия свят?
Защо се изражда в нещо уродливо и насилствено?
Защо капитализмът процъфтява?

Приятен ден ви желая :-)
цитирай
6. dedenze - По- подробно съм отговорил в повече от половината ми публикувани и достъпни постинги lightsaber123!
06.12.2016 10:43
Ако ги съединим се получават хиляди страници хуманен, безвъзмезден труд и усилия ! Вие сам сте отговорили на основния въпрос чрез закупената от вас земя и нейното онаследяване !? Сега си представете, че имате по- големи възможности и сте си купили планетата Земя (това е почти направено), какво да правят останалите 7 милиарда, които нямат тази възможност, може би да ви плащат наем !? Във всички утвърдени религии, материалното притежание е зло което унищожава човещината и ражда лакомията и хищничекото отношение, което е гибелно за всички ! Времето на монетаризма и трупането на капитали отминава и не води до прогрес !
Ярък пример в това отношение са природните бедствия, тогава за помощ, възстановяване и ремонт на частната, лична собственост се търси общината, държавата !? За съжаление, мнозина и тогава не могат да проумеят, същността на комунистическите идеи !
цитирай
7. krumbelosvet - Я, мислех, че пещерният антикомунизъм е в миналото.
06.12.2016 17:06
Ц. "Комунизмът търпи провал в целия свят" - това горе-долу все още изглежда доказано. Но "Капитализмът процъфтява" е прекалено. Процъфтява като бодил на гроб.
цитирай
8. zaw12929 - уникално сравнение! Поздрав и на авеора за точната оценка!
06.12.2016 18:49
krumbelosvet написа:
Ц. "Комунизмът търпи провал в целия свят" - това горе-долу все още изглежда доказано. Но "Капитализмът процъфтява" е прекалено. Процъфтява като бодил на гроб.

цитирай
9. danielita - Много силен постинг
06.12.2016 21:17
искам да добавя, че на запад все повече се изучава Карл Маркс, търсят се пътища за осъвременяване и развитие на неговите идеи. Например теорията "Убунду" си е комунистическа по същество. Теориите за духовно израстване на човека, също помагат. Само трябва да се измисли цивилизован начин да се премахне финансовата върхушка, която управлява света. Дали ще е природно бедствие, хакерска атака или извънземна намеса, но този момент наближава.
цитирай
10. get - - Деденце, оставам с впечатление, ...
08.12.2016 13:23
- Деденце,
оставам с впечатление, че сте останал недоразбран както от читателите си ... така и от самият себе си ... Какво имам в предвид?

I. Началото на комунистическото движение се поставя с Капитала или ... друг програмен документ ?

II. Това става през 1867 г. или ... ?

III. Колко тома е произведението известно ни като, Das Kapital ... ? Къде е посочена теорията(за която се твърди, че не е Марксово откритие) ... за добавената стойност, присвоявана от капиталиста ... тук ще спра, въпреки още много вълнуващи ме въпроси!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
08.12.2016 19:36
Да, комунизмът е кошмар за капиталиста, особено от среден ранг нагоре
Капиталистът е благодетел на другите Много приятно му дразни ухото това, като се повтаря непрекъснато
Той , капиталистът се грижи за бедняка, да има какво да сложи на трапезата А и какво да не сложи на нея- също!

И изведнъж се явява някакъв негодник-комунизъм, преведено на простонароден език борец за общото/ А Димитър Общи излиза ,че и той е комунист-Сериозна причина да бъде мразен допълнително/, който иска капиталистът да подели трапезата си с другите, защото я има от тях-от работата им От неплатеният им дял от нея
Кошмар е наистина комунизма за капитализма

Хубава вечер!
цитирай
12. dedenze - Благодаря на всички за коментарите !
08.12.2016 21:19
Борбата ми за оцеляване днес, не ми разрешава по- подробни коментари ! Едно бих казал на всички : Можеш да разбереш и да станеш привърженик на комунистическите идеи, само тогава, когато осъзнаеш едноличното си нищожество, несъстоятелност и незначимост спрямо общата човешка цел и мечта ! Когато си готов да поделиш материалното си богатство, наследството, знанията и уменията си, безвъзмездно с другите хора ! Няма добра и завладяваща религия, която също да не го препоръчва, по пътя на духовното израстване ! Житейският ни път приключва в 1 квадратен метър или шепа пепел, остава да живее след нас, само нематериалния резултат от делата ни и спомена на хората !
Та комунизмът, няма нищо общо с тоталитаризма и близката ни история, той е начин, връх на прогресивно, хуманно мислене, което не на всички се отдава и харесва по образователни, интелигентни, битови и инстинктивно-животински причини !
цитирай
13. get - - Не искам да ви наскърбявам - Но ... ?
08.12.2016 22:21
dedenze написа:
Борбата ми за оцеляване днес, не ми разрешава по- подробни коментари ! ... и инстинктивно-животински причини !


- Където и да са правени опити за реализиране на това, което вие визирате под "комунизъм" ... винаги се е стигало до животински(те) инстинкти при прилагането му и то без изключение!

- Следва ли да ви доказвам с примери, правотата си?
цитирай
14. dedenze - Не ме наскърбявате с нищо get !?
08.12.2016 23:59
Нищо не искам и да ми доказвате !? Само ви моля да четете и мислите повече ! Комунизма не може да се постигне локално никъде, той трябва да бъде дело на всички хора по Земята, когато достигнат нужното интелектуално ниво ! Но това е пътя и идеологията с бъдеще, ако не вярвате на мен, четете прогнозите на футоралистите, фантастите, учените....!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467063
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031