Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2014 14:03 - Как БКП стана дясна партия ?
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 2072 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 28.04.2017 13:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           За да се анализират причините за това, е нужно внимателно, историческо, обективно изследване на всички процеси и събития настъпили в България през последните 100 години. Началото е поставено със загубата на българската независимост след Втората национална катастрофа:
http://dedenze.blog.bg/history/2014/09/22/koga-bylgariia-izgubi-svoiata-nezavisimost.1299116
          Събитията в Русия след Първата световна война, комунистическите идеи, разрастващата се работническа класа, раждат вярата, че тя може да управлява и да наложи т.н. диктатура на пролетариата. Това в голяма степен дава илюзорна възможност за възстановяване на българската независимост! БРСДП(т.с.)се разраства и прокламира идеята за световна победа на пролетариата.Тогава се раждат и истинските идейни комунисти, които от Септемврийското въстание 1923 г. до 1944 г. са гонени и унищожавани методично и безмилостно. След ВСВ, България е победена страна, официално участвувала в коалицията на Хитлер и даже обявила война на САЩ и Великобритания. Освен организираните, злобни бомбандировки над мирни граждани, Чърчил оставя България в сферата на влияние и управление на Сталин и СССР, за сметка на Турция и Гърция! Напълно се въвежда съветската система, независимо, че за малка България не е добър вариант, особено с грандоманските проекти в промишлеността. Копира се и системата за разправа с инакомислещите, избиват се хора, създават се лагери и политически затворници. През 1948 г. БРП (к) се преименува на БКП. От 1954 г. начело на Партията застава Тодор Живков. Тогава Хрушчов разобличава сталинизма и Живков извършва същото у нас, което оставя убеждението, че именно той спира политическите репресии и унищожава лагерите ! Истинската, „ценна” заслуга на Живков е, че той прави БКП елитарна и масова партия ! От 10-15000 през 1944 г. до 1200000 партийни члена през 1989 г. !!! Който познава теоретичния комунизъм е напълно наясно, че в малка България не са възможни толкова много, идейни комунисти ! Освен елитарността, партийното членство беше задължително условие за служебно израстване, необходимо за безпрепятствено излизане в чужбина, научна работа и пр.... В края, преди разпадането на соц. лагера, Тодор Живков обяви, че „социализъмът е едно недоносче” и не само това, чрез т.н. Указ 56 се създадоха условия за частни фирми и производства, създадоха се много фирми с държавни средства за интеграция, производство и продажба на наши стоки в „западните” страни, търсеха се форми на икономическо сътрудничество!? Това предизвика гнева на СССР и Горбачов, който просто беше решил да предостави безвъзмездно целия соц. лагер на развития капитал, независимо от социалните и демографски трагедии за обикновените хора! Това бяха „комунистите” около 1989 г. у нас и по света! От тях се роди днешната сбъркана демокрация, за която ще гласувате след ден !
  
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/02/26/etimologiia-na-syvremennite-nashi-politici.694540


            След 1989 г. БКП се разпадна за броени дни, членската и маса се трансформира в „Път към Европа”(която бързо изчезна) и БСП. БСП с видни представители Луканов и Лилов, приеха без съпротива новата евроатлантическа, действителност и зависимост. Стигна се до там в страха от кръвопролития и реваншизъм, че „комуниста” Луканов покани представители на САЩ, да ни дадът акъл какво да правим, за да има мир и любов между сини и червени, независимо, че знаеше за речта на Дълас през 1945г. при учередяването на ЦРУ:
          „Ще свърши войната, всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици... наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ - руския, на окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание.
          От литературата и изкуството им ние например постепенно ще изтръгваме тяхната социална същност, ще отчуждим творците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, кината, пресата - всичко ще изобразява и прославя най-низките човешки усещания, чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените творци, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството - с една дума, всякаква безнравственост.
          В управлението на държавата ще създадем хаос и безпорядък. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за своеволието на чиновниците, рушветчийството, безпринципност и мотаене - всичко, което води до онова, което им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат въздигнати до добродетел...честността, порядъчността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелици от миналото...
Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх един от друг, и нахалството, безсрамието, предателството, национализмът и враждебността между народите и най-вече враждебността и омразата към руския народ - всичко това ние ловко и незабелязано ще култивираме и всичко това ще разцъфне с кичести цветове.
           Сега малцина, много малко хора ще се досещат или даже ще разбират какво става... Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгваме духовните  корени на болшевизма, ще опошляваме, ще унищожаваме корените на народната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикаме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити.
         Ето така ние ще направим.”

         Много възторжени демократи твърдят, че тази реч е измислена, едва ли, познавайки „ценностите” на финансовия капитал и САЩ, тя е жива и до днес, само е потулена с присъщото за империята на злото лицемерие ! Описаните в речта мерзости обаче, ги застигнаха и тях, при това в пълен формат ! " Който гроб копае, сам пада в него !" Но да се върнем на БКП и нейната еманация БСП. Там хора проповядващи комунистически идеи отдавна няма, независимо, че се провъзгласяват за приемници на БКП, с което напълно объркват представите на хората за лява партия ! Ето простите факти: БСП е за членство в ЕС и НАТО, подкрепят всички евроатлантически директиви за правилни, независимо от националните интереси ! Подкрепят ликвидацията на селското стопанство и държавните производства, подмяната им само с частни, даже в ЖП транспорта, енергетиката и военната промишленост! Приемат за „инвеститори” чуждите банки, търговски обекти, комуникации, медии, електроразпределители....не произвеждащи у нас нищо, но изнасящи навън печалби! Участвуват активно в приватизацията, разпродажбата, формирането на олигарси и мафии! Приемат за правилно евроатлантическото отношение към Русия, Украйна, приветствуват отказа за изграждането на Южен поток, икономическите санкции, гей парадите, техните морални и обществени „ценности”!
             Основано на Бай- Ганьовския принцип, за личен келепир и далавера, БКП изгуби комунистическата идея, заклейми я като утопична и стана по-дясна от десните! Въпроса е има ли въобще днес в България жизнеспособна, лява партия, бореща се за социална държава и интересите на обикновените, трудещи се хора !?

 

 

 image

 

imageimage

Видни антикомунисти, нямащи общо с БКП довели ни до тук !?

image





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aip55 - БСП е само
03.10.2014 16:56
на думи приемник на БКП.
И все пак има Реална партия комунисти, която ще се яви на изборите с Бюлетина№-3!
Тези комунисти нямат нищо общо с БСП продажниците. Комунизма е оръжието на бедните и недоволните! След изборите ни очаква тотално недоволство, което със сигурност ще прерасне във войната на народа срещу капитала и демократите!
Комунистите и техните поставените цели са изкореняването на бедността, глада и войни.
цитирай
2. dedenze - Много опити се правят за формиране на партии с комунистически идеи aip55!
03.10.2014 17:16
Лошото е, че самата идея от времето на Маркс почти няма развитие! Едва ли днес, някой ще се захване с т.н. диктатура на пролетариата и световната му победа ! Работническата класа рязко намалява, изместена от машините, цялото и време отива в борба за физическо, потребителско оцеляване! Нужно е ново теоретическо развитие и виждане, базирано на хуманните елементи на комунизма и прогреса, с участие не само на пролетариите, а на образованието, науката и цялото човечество!
цитирай
3. freeoldmen - 2. dedenze
03.10.2014 18:23
Това е пътят, dedenze!
И ще стане, просто защото вече не може да продължава по старият начин.
Супер богатите ще се задавят от собствената си алчност, в момента водят война срещу обикновеният човек.
Въпросът е кога обикновеният човек ще осъзнае, че е на фронта...
цитирай
4. dedenze - Да нетърпимо е и не само в България freeoldmen !
03.10.2014 18:39
Маркс пак е един от най-четените автори! Дано доживеем промените, че наличието на друг свят, където "последните стават първи..." е повече от съмнително и смешно !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467381
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031