Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2014 11:04 - Исторически, законови грешки опорочаващи изборите
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 1670 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 07.06.2014 12:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

        Когато отивате към урните за да гласувате само с ДА на бюлетината, за партии и партийни листи, трябва да знаете, че сте лишени конституционно, от човешкото право за отрицателен вот ! Ако задраскате бюлетината и напишете даже „несъгласен”, това не се брои за отрицателен вот и гласът ви увеличава процента на избирателната активност!?  Когато основният закон Конституцията е изпълнен с лъжи, какво става с другите закони и живота в една държава !? Става това на което сме свидетели 25 години беззаконие, безнаказаност, грабеж, предателство, ликвидация и геноцид ! Българите ли са особено наивни или политическите партии ни промиха мозъците, робското и индивидуалното ли победи, предателството и келепира ли надделяха или всичко това, взето заедно! Не мога да приема, че недъгави и безотговорни хора са писали настоящата Конституция, затова приемам обратното, че много умни са я сътворили, като закон за извършване на последващата тежка, мащабна, мафиотска, организирана, безнаказана престъпност, свързана с разграбването и ликвидацията на България, превръщането и в управляема, колониална държава! Т.н. „Велико народно събрание” я сътвори с помощта на докараните от Луканов група американски спецове с водачи Ричард Ран и Роналд Ът. Участвуваха и голяма част наши еничари от всички цветове, по- късно се оказа че 187 души от тях, са работили активно в структурите на ДС, друга голяма и неизвестна част е сътрудничила гарантирано на КГБ, ЦРУ, МИ6, МОСАТ..., трета ходеше на лафмоабет и инструкции, придружени с ядене и пиене по чуждите посолства и пр... !? По- трудно е да се каже, кой и как от всичките тези депутати, защити българските интереси и народа си !? Ето една малка част от важните, конституционни лъжи на които вярваме до днес, подобно на това, че съществува Дядо Коледа, добри феи и джудженца :

Чл.1 (1) България е република с парламентарно управление. – Невярно твърдение, тук управляват строго определени партии, имащи коалиционно или еднопартийно мнозинство в НС! Опозицията в парламента и съответно самия парламент не управлява никого !
2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция. – Невярно твърдение, народа не управлява нищо непосредствено , обратното управлява посредствено, чрез партиите и техните структури !
(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.-  Невярно, пожелателно твърдение, властвуващата партия или коалиция, независимо от ограничения брой на избирателите си,  реално си присвоява осъществяването на народния суверинитет! Другата, несъгласна част, губи суверенитета си и не може да направи НИЩО, освен да търпи!
Чл.4 (2) Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество. – Нереализуем, циничен, пожелателен член, не е нужно да говорим за ежедневните убийства с политически, икономически и битов характер, нерегламентираните подслушвания, цензура и пр.... За какви гаранции става дума, направете справка за спечелените дела от български граждани в Страсбург !
Чл.6(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние. – Пожелателен член с цинично изпълнение на практика, вижте за справка делата с причинена смърт, при едни и същи условия(например пешеходна пътека)! Очевидна е разликата, когато извършителя е по-богат и има по-добър адвокат!
Чл.12(1) Сдруженията на гражданите служат за задоволяване и защита на техните интереси.
(2) Сдруженията на гражданите, включително синдикалните, не могат да си поставят политически цели и да извършват политическа дейност, присъщи само на политическите партии.
- Член с изключителна важност, принуждаващ хората да регистрират партии !? Правещ политическите партии монополисти във властта и управлението! Т. е. ако нямате политически искания и платформи, ако исканията са ви граждански и общочовешки, сте вън от НС и управлението на държавата !? Казано по друг начин ако не сте социалист, комунист, земеделец, народно-демократ, националист, фашист и пр.... нямате право да участвувате в НС и управлението на държавата, трябва да сте политик или поне да се обявите за такъв !?
Чл.13(4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.Пожелателно, ама те редовно се използуват вече 25 години, като почнем от мохамедани, помаци, пантюркизма и стигнем до сириските „пришълци”, преминавайки през опасността от мюсюлмаската религия, евреите, Муун, сектите и пр.... Даже се иска и конституционна защита и задължителност за изучаване само на християнската религия (не се уточнява на коя – католицизъм, съботянство, адвентистите от седмия ден, мормоните и пр....)!?
Чл. 16. Трудът се гарантира и защитава от закона. – Не, не се смейте скъпи сънародници, забравете за трите милиона „доброволни” имигранти. Всички сте наясно, че даже да сте жиголо или проститутка, труда ви не може да се ГАРАНТИРА от държавата, особено като нашата !
Чл.17.(3) Частната собственост е неприкосновена.- Хубаво, а държавната каква е, защо тя не е защитена ? Защото, тя е обект на кражби, приватизации и разпродажба, на кого реално е тази собственост, кой я създаде и как, с цената на какво? Това е главния престъпен елемент на Конституцията, указание за безнаказан грабеж и ликвидация на общонародната собственост!
Чл.18. (6) Държавните имоти се стопанисват и управляват в интерес на гражданите и на обществото.  – Едва ли има българин който да вярва, че това се прави, въпроса е защо не се прави, защо към т.н. имоти не е включено производството на държавните предприятия, защо и кое пречи на държавта да печели добре от тях, защо се източват на практика !? В много държави те са водещи и структуроопределящи, защо тук не са !? Просто е, защото няма партийна далавера и компетентност за тяхното управление, управленско желание да съществуват. Особено показателно и шизофренично е спирането на държавната АЕЦ Козлодуй, за сметка на частните централи на ВЕИ с десетократно по- скъпа енергия, в дните на свръхпроизводство на енергия!?
Чл.21. (1) Земята е основно национално богатство, което се ползва от особената закрила на държавата и обществото. – Наивно, пожелателен член ! В какво се изразява особената закрила, от 2014г. всеки член на ЕС, може да си  купи колкото земя иска и то на сравнително ниски цени !?
Чл.40(1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура. – Пожелателен член, всичко се цензурира евроатлантически, особено държавните медии, за другите не се носи никаква отговорност с обяснението че са частни !?
Чл. 67. (1) Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ. Обвързването със задължителен мандат е недействително.-  Може ли някой честен българин да каже, кой партиен депутат е спазил това пожелание на конституцията !? Тук е същността, която трябва да се тълкува така: В НС няма партийни групи и интереси, работи се в името на България и българите, партииното членство за времето на мандата е замразено !

         Мисля, че стига толкова за да стане ясно, че при подобна Конституция не може да има честен вот, отразяващ истината за желанията на хората. Опитайте се коректно да изброите текстовете и местата, които свалят всяка отговорност от депутати, управляващи, партиици, без един ред за задължения и отговорности !? Преди време написах и вариант, как трябва да изглежда една по- добра Конституция!

http://dedenze.blog.bg/politika/2013/11/07/moiata-konstituciia.1201710


          Да не говорим за предопределените от съществуващата Конституция закони, като този третиращ провеждането на референдум !? Изисква се доказана подписка на 600000 имащи право на глас, после на референдума се изисква избирателна активност повече от гласувалите на последния избор, за да стане решението на референдума задължително за НС !? Т.е. ако само една партия оттегли подкрепата си за въпросния референдум, той става безмислен, получава се порочен, омагьосан кръг ! Цялата власт е в ръцете на партиите, финансирани безотчетно от държавата, при безгранични възможности, без задължения, контрол и отговорност, особено персонална. Прибавете огромните привилегии, заплати, права, имунитети срещу нищожни задължения и отговорности ! Така, че преди да се говори за нови, честни избори, за държавност, за демокрация, трябва наивната, пожелателна Конституция да се измени, обсъди и съобрази с желанията на българите, член по член, да се промени законодателството в съответствие с измененията! Да се позовава и да отстоява принципите на пряката демокрация и мажоритарните избори, партийната безотговорност и мафиотщина трябва да се премахне !  Да стане такава, че всеки влязъл в управлението и властта да работи за интересите на държавата и хората, да носи допълнително бреме и тежък ангажимент, с лична неограничена отговорност, а не за тяснопартийни и лични финансови и имуществени облаги!
          Нямам авторски претенции разпостранявайте и от ваше име, ако подкрепяте написаното, борете се със силата на протеста и неподчинението, друг път няма !

 

 image
image

image

imageimage


image





Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3480469
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930