Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2014 13:02 - Срамният Президент
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 3615 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 30.01.2014 14:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   

        Тъжно е да живееш в държава, където няма кой да те защити от управляващите! От безропотното изпълнение на чужди поръчки и директиви, напълно излишни и вредни за българите! Когато във властовите позиции, партийно се поставят хора, работещи само за икономическите интереси на партия, делящи българите по цветове, богатство, етнос и религия. Но най-срамно е когато Президента на държавата, демонстрира цветови предпочитания, защитава олигархични  и монополни структури, лансира конкретни фирми и прави полувенчати и наивни предложения! Верен на Борисов и ГЕРБ, той превръща партийните решения в такива и на президентската институция, без даже да допуска, че може да греши! Поради липса на знания и доблест, нещата стават бутафорни и смешни, подобно на платените протести за сваляне на правителството.
           В една театрална постановка, преди 30 години, големият актьор Тодор Колев учеше как се задават правилните въпроси: „ Няма да питаш – Обичате ли другаря Петров ? – защото отговорите тук са два, да или не, правилния въпрос осигуряващ еднозначен и желан положителин отговор е – Защо обичате другаря Петров ?” Та не мислете, че изборната манипулация е измислена от Плевналиев, Борисов, Цветанов или някой друг новоизлюпен политик, тя е стара като света. Изкуството е в нейното фино прилагане и най- малко, не в тъпото преоткриване на топлата вода и задаване на глупави риторични въпроси!
         Първият от тези въпроси е : „Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно ?” – Без референдум е ясно, че всички ще подкрепят, но защо само част, а не всички ? Защо не всички с вот ДА и НЕ? За по- наивните ще обясня : защото партиите няма да могат да вкарват в НС желаните от тях послушници гласуващи по заповед, избрани от ръководството, намиращи се сега в листите! Т.е. Плевналиев ви предлага малко демокрация, като глътка въздух !? Нещо като малко бременна жена, или малко умрял човек ? Освен чиста форма на популизъм, това е и поредната подигравка с желанията на хората. Нека кратко да ги изкажа, за да няма никакъв спор, какви са те:
          НС от 120 избраника от 120 нови, едномандатни, избирателни района на териториален принцип и брой население; Издигане на кандидати освен от партии и от граждански сдружения с подписка от 1000 и повече души; Всеки правоимащ издига само една кандидатура, за която се гласува с ДА и НЕ, резултата е разликата  ДА- НЕ!(Това означава, че ако партия Х иска мнозинство в НС, нейните кандидати трябва да печелят в над 60 избирателни района, спрямо другите кандидати, един по един, а не с обща листа!) В така избраното НС партийното членство е замразено, няма партийни групи, няма депутатски имунитет !
          Вторият „велик” въпрос е : „Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване ....” -  Този въпрос се поставя след разясненията на Цачева, че става дума не за санкции на негласувалите, а за бонуси – валчери за административни услуги !? Ако валчерите са за ядене и пиене, става по-ясно, към кого са насочени. Тук обаче възниква един друг въпрос на който Президента едва ли може да отговори, как ще се гарантира равнопоставеност и възможност за гласуване на 3 милиона, изгонени, икономически имигранти, те ще получат ли и как валчери, къде ще гласуват !? Всъщност този въпрос е несъществен и недемократичен, не задължително, а гласуване под строй няма да увеличи гласовете за ГЕРБ, няма и да им навреди. Все пак трябва да се зададе, за да се демонстрира грижа за държавата, хората да се направят активни, идейни съучастници в партийните престъпления, независимо че облагите се ползуват само от шепа хитреци! Не на последно място е оскъпяването и усложняването на изборите.
         Третия „свръхвелик” риторичен въпрос е: „ Подкрепяте ли да се гласува дистанционно по електронен път....”- Всички ще подкрепят, въпроса е защо ГЕРБ не го въведе ? Защото това е въпрос айсберг, който го въведе ще бъде атакуван от всички губещи избора за манипулирани и грешни резултати! Не напразно Мая Манолова вече два дни пищи, че Конституционния съд е обявил електронното, дистанционно гласуване за противоконституционно. Въвеждането е чудно и добро решение, но то изисква пълен политически консенсус, който днес не е възможен, освен за правата, заплатите и привилегиите на депутатите ! Независимо от всичко е възможно,  но изисква промяна на Конституцията относно тайната на избора. Хората, които не държат на таен вот, да имат право на електронен вот – толкова е просто! Обикновените, честни хора не държат на тайния вот и анонимността, не се страхуват да бъдат записвани и снимани! Виж при престъпниците, особено политическите това е друг въпрос !
          Господин Президент, ако искате да останете в историята, други са актуалните въпроси на България, други са темите за референдум, несвързани с козметични глупости и популизъм. Без авторски претенции ви ги казвам :     
         - Не обслужвайте партийни, финансови и бизнес интереси, било то и на извънземна партия, истината и обстоятелствата се менят, затова трябва да се залага на общочовешките ценности и природните закони ! Никога не допускайте да ви снимат на фона и портретите на българските светини ! Не си забравяйте произхода и националната принадлежност ! Не приемайте възползуването от конюктурата и случайността, за лично постижение !            
        - Представителната, партийна демокрация е лоша за България, нужна е пряка демокрация с пълни, мажоритарни избори (същата каквато има в САЩ например) и персонална отговорност ! Изготвяне на нова Конституция !
         - Партийната дейност в рамките на НС, трябва да бъде забранена по силата на чл. 67 от сегашната Конституция!
         - Независимо от хилядите, чужди изисквания към нас, трябва да имаме програма и дългосрочни, национални цели и задачи, постигнати с консенсус от всички партии, ако това не е възможно, трябва пред тях да се постави открито въпроса – чии интереси защитават и как, да се съдят за геноцид !  

 

imageimageimage







Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. chavdar01 - ПЛЕВНЯТА Е ТОЛКОВА ЗАВИСИМА,ЧЕ НЯМА НИКАКЪВ ШАНС ДА ИЗКАЖЕ ЛИЧНОТО СИ МНЕНИЕ!
30.01.2014 14:49
А И НЯМА АКЪЛ ЗА ТАКОВА НЕЩО,НО ТОВА Е ВТОРОТО.
цитирай
2. dedenze - Напълно си прав Чавдаре !
30.01.2014 14:55
Много пъти съм го писал и показвал, като се почне от санирането на сградите, минем през технологичните паркове, офшорките и стигнем до днешните излагации !
Лошото в цялата работа е, че подобна линост е публична и не излага само себе си а цялата нация....
цитирай
3. alexs - Имса една партия избирателите на ...
30.01.2014 19:13
Има една партия избирателите, на която гласуват под строй и ако Българите не искат да изгубят България И НЕЗАВИСИМОСТТА СИ и те трябва да гласуват под строй МАЛКО ЛИ НИ БЕШЕ 500 ГОДИН????
и тук не става за игричките и конюнктурните интереси на ГЕРБ БСП АБВ а за независмостта на България!
цитирай
4. dedenze - Предполагам, че това е ДПС Алекс !
30.01.2014 20:45
Прави им чест, но никой не ги задължава, там не членуват олигофрени и религиозни фанатици, а напълно нормални, трудолюбиви хора. Сега си задаи и отговори на въпроса, защо не е така в другите партии какво им липсва и от какви принципи се водят!? Историята показва, че ръководството на тази партия е направило за симпатизантите си всичко възможно да имат самочувствие и да живеят възможно по-добре. Особено след т.н. възродителен процес!
цитирай
5. schumpov - Другарки и другари дерзайте, по...
03.02.2014 13:17
Другарки и другари дерзайте , по-успишен двумандатен президент от гоце нема. Ура другаре!
цитирай
6. dedenze - Стига глупости бе schumpov !
03.02.2014 13:31
За такива като тебе сме на това дереже, Гоце не е цвете за мирисане, но този комсомолски платен секретар счупи скалата на рекордите ! Не се ли срамуваш от него ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467421
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031