Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2014 17:40 - Изгубени в "демокрацията"
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 2078 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 03.01.2014 22:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

          Четвърт век след възстановяване на капитализма в България, милиони българи съжаляват за това. Падението е толкова голямо, във всички сфери, че се констатира връщане с век назад. Напълно обосновано, някои обявяват днешното състояние като най- голямата, национална катастрофа, водеща до ликвидация на Третата българска държава и нация. Вече и най- големите бардове на промяната, готвени и подготвени от чуждите централи и икономически кръгове, замлъкнаха, измъкнаха се, тихо се отдадоха в управление на заграбените и разпределени държавни, народноградени неща. Платиха достатъчно на измислената от тях “съдебна система”, покриха безчинствата с давност, други се устроиха в чужбина и заживяха мирно, богато и щастливо. Угнетеният, болен, беден и ограбен  народ, лишен от смисъл на живота, работа и бъдеще, подложен на явен геноцид, препрочита Маркс и е готов да хване гората в 21 век !? Такъв живот и “демокрация” докараха “строителите “ на прехода, че в историята на човечеството няма по- ярка, съвременна, нагледна, убеждаваща реклама и пропаганда на комунизма. От промишлена държава, дръзнала да развива тежко машиностроене, компютърни, лазерни, ядрени технологии, с развита степен на изкуство, култура, спорт само за 24 години я превърнаха в бананова република /без  банани/. Днес анализирайки действията и резултатите, категорично може да се каже, че всичко това беше извършено от сформираната, политическа класа с помоща на световния финансов капитал, умишлено и напълно съзнателно с единствената цел ликвидация на България и българското! Тук е описана схемата на ликвидацията, утехата е че в съдбата си не сме сами, има и други народи :
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/10/02/kratko-rykovodstvo-za-unishtojenie-na-dyrjava.1155115
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/12/13/bitkata-za-novite-pokoleniia.1218808


           Сигурно някой ще каже, че съм краен в оценката, затова постинга е в категория История, защото тя и времето съвсем скоро, ще се произнесат обективно и окончателно. “Грешките” на прехода са умишлени и зад тях стоят съвсем конкретни хора, продажни лични и чужди интереси, нека ясно и точно да формулираме поне основните, извършени престъпления:
           - ВНС и Конституция – тук се крие законността на извършените безобразия! Приема се модел на представителна, партийна демокрация с гласуване за партии, не за личности с пропорционални листи и то само с ДА !? Няма отрицателен вот, няма въздържал се!? Приема се, че само частната собственост е неприкосновена и се стартира грабежа и партийното преразпределение чрез мюдюрините !
dedenze.blog.bg/politika/2012/11/29/miudiurin.1025779
            Конституцията е сладникава песничка, даваща  безкрайни  права на управлявящите партии, срещу нулеви задължения, отговорности и контрол. Така творчески са изпълняват съветите на планът “Ран – Ът”, грабежа, обезценяването и ликвидацията на общата държавна собственост, продажбата без търг, под масата, на цената на скраба, основно на външни, конкурентни фирми.

             - Извършва се т.н. масова приватизация, основно на печаливши предприятия, които по- късно се приватизират от предварително определени личности и с десетки хватки се преразпределят и обезценяват личните акции. След това, много от тях се препродават на чуждестранни лица и кредитни институции. Никой не е в състояние да обясни, защо не остават държавни, със зъдължение на назначеното ръководство, да ги направи модерни и печаливши за държавата /каквито всъщност са били/ !? Защо и кой отказа развитието у нас на т.н. държавен капитализъм !?
              - Стига се до там, че на чуждестранни фирми се отдават природните богатства, медиите, телекомуникациите, разпределителните услуги, търговията, банките и пр.... Печалбата от тези дейности се изнася срещу нищожен данък, налагат се ценови, монополни и други ограничения и принуди.  Държавната БНБ има скопени функции, наложени от валутния борд и държавните пари се държат в частни банки !?
             - Олигарсите, партиите и личните интереси се превръщат в държавноорганизирана, законозащитена мафия ! Армията не може да осигури защитата на държавата, разчита се на НАТО. Промишлеността, включително и военната не се интегрира в ЕС, обратното ликвидира се.... Деформира се понятието инвестиция и чрез него се предоставя на безценица земя и сграден фонд, право за износ на големи печалби. От 2014г. всеки чужденец може да си купи българска земя без никакви ограничителни условия, тайно се договаря подобно, мащабно закупуване, даже от други държави !?
              - Работа за образовани и квалифицирани хора в България почти не се намира, 3 милиона имигранти обучени и отгледани с много, държавни средства, бяха принудени да работят по света. Демографския срив се превърна в катастрофа. Постепено здравеопазването и образованието става платено с лошо качество. Социалното осигуряване, пенсиите и пр... са на последните места в света.
               - Кой допусна и как, задлъжнялостта на държавните БЕХ и НЕК, големите печалби на частните централите на ВЕИ, придобиването на собственост на частни лица за сметка на държавна принуда и такси за останалите хора!?
              Много още може да се пише, въпроса е кой и защо извърши и върши всичко това, кой превърна България в Абсурдистан !? Оправданието с БКП, ДС и комунистическата идеология е смешно, грешно и несъстоятелно, то отклонява вниманието от персоните на главните играчи и еничари ! Българите не си падат по идеологиите, много от тях не са в състояние да ги разберат и осмислят. Днес в началото на 2014г. те искат ясна, обективна и прозрачна истина, търсят поименна, персонална вина, възмездие и отговорност за всяко престъпление и наглост !
              Ало “учените” от новите, чуждо финансирани, синекурни институти със странни и смешни имена, срам ме е да ви изброя, десетки проводници на външни интереси, политолози, отговорете на българите ????


image

image



Гласувай:
8



1. germantiger - ...
04.01.2014 20:21
Как няма да съжаляват,след като КАПИТАЛИЗМА В БГ Е ПРАВЕН ОТ КОМУНИСТИ!

То нов бардак със стари к.... не става ;)

В БГ капитализъм няма.

Москвич никога няма да бъде Мерцедес, както и Булгар-Рено не е БМВ.

БЪЛГАРИЯ НИКОГА (или поне в близките десетилетия) НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ, ЗАЩОТО:

1. След 1990г. никой червен не бе съден, червените пари не преминаха в държавата, а с тях бе създадена квазиикономика! Фалшивия фундамент, извратеното „стопанство и пазар”, мутренската среда са непреодолими и господстващи. Техните последствия дават и ще дават „плод” поколения подред!

2. Манталитета на бгработника (не всичкия – има чудесни млади и не само млади качествени професионалисти) да скатава, спи, краде и ПИЕ на работното място. Манталитета на бгработодателя (не всичкия – има съобразителни и коректни шефове) да плаща малко и със закъснение. Тези „две воли” са деструктивни, непродуктивни и традиционни!

3. Външните фактори – те са едва на трето или последно място за мен. Планове, общества, конспирации, велики сили и сие може да има и може би има, но те са след българина и неговите вини (не обикновения българин, който е ЖЕРТВА, а „необикновения” посткомунист - дивкапиталист или въобще изцеждащ своя народ. За проблемите на българина не е виновен баварския селянин, винаря в Бургундия и Шампан, лондонския финансист, австрийския коцертмайстер или друг нейде. До момента България получава повече пари, отколкото внася в ЕС (не съм му фен)! Сред външните ликвидатори на България пиша първо Россия и нейното лоби тук, след това турското, американското и европейското мисля въобще е последно – като влияние и вина!

Проблемите на България са на ПЪРВО МЯСТО тук – сред нейните предатели, печалбари, лъжетърговци или олигарси. За тези, които пишат срещу Европейския съюз и САЩ – защо децата ви бягат там, а не в Сибир, Куба и Корея?! Колко българи живеят в Щатите и кълнейки САЩ, заклевате ли българските си наследници?!

Когато пишете анти западна Европа и Америка, сещате ли се какво имате вие – там?!

Имате бгкръчми и ресторанти десетки (със сайтове) в „германия”, едно хубаво рекордно хоро си спретвате на стадион в Берлин, имате си бгучилища в Лондон, имате си ден на България в Чикаго и читалища също, в Испания и села с мнозинство в населението бгемигранти... Чужденците имат ли тук това и ако го имаха как вие бгнационалистите бихте писали против тях?!

ДЪРЖАВА В КОЯТО КОМУНИСТИТЕ НЕ БЯХА СМАЗАНИ, А БЕШЕ СЪЗДАДЕН ИКОНОМИЧЕСКИ МОДЕЛ ЗАМИСЛЕН ОТ ТЯХ, ДЪРЖАВА В КОЯТО МУТРИ И ДЕБЕЛИ ВРАТОВЕ БЯХА ГЕРОИ НА ПРЕХОДА (подобие само в Россия и никъде другаде), ДЪРЖАВА В КОЯТО МАНТАЛИТЕТА ДА МАЧКАШ РАБОТНИКА И ДА РАБОТИШ НЕУСТАВНО Е ПРАКТИКА...
ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА ОПРАВЯНЕ!

ВСЯКАКВИ НАДЕЖДИ, МИСЛИ И ФАНТАЗИИ ЗА БЪДЕЩЕ, ПРОМЯНА КЪМ ДОБРО СА АБСУРДНИ, НАИВНИ И ИДИОТСКИ – БЕЗУМНИ! Цената ще бъде платена и тя се плаща не от днес, дай Бог да не е смъртта на цяла една нация (уж невъзможно, но дали?!).

Държава не се оправя и не се поправя с протести, палежи, дори с мечтите на някои да убива виновници. Бесилото, народния гняв, камъните в прозорците не създават утре работно място, не произвеждат хляб, нито печатат с вълшебна пръчка (разб. преса) пари...

Всеки, който си въобразява и се надява да има добро и по-добро е глупак!
цитирай
2. dedenze - Тигре ти ме правиш пълен атеист !
04.01.2014 21:12
Защото ако господ съществува, би слязъл от небето и би събрал вересиите си !?
цитирай
3. germantiger - ...
05.01.2014 07:53
Ти си комунист - вие сте атеисти другарю ;) сериозно!
цитирай
4. dedenze - Блатодаря германски "тигре" !
05.01.2014 10:11
За високата оценка ! За мене е чест да бъда истински комунист и винаги съм се съмнявал, че съм такъв и че притежавам подобно достойнство !
цитирай
5. germantiger - ...
05.01.2014 14:39
Комунистите нямаха чест ;) тя беше "качество" и добродетел присъща някак на буржоата, рицаря в средновековието и въобще в нея имаше повече романс (освен честност и мъжество), "та" заради романистичния й "привкус" тя бе недолюбвана от комунягите.

РЕСПЕКТА Е ТОВА, КОЕТО ДРУГИТЕ ЗНАЯТ ЗА ТЕБ... ЧЕСТТА Е ТОВА КОЕТО ТИ ЗНАЕШ ЗА СЕБЕ СИ, а комунистите като масови убийци (не редовите) нямаха чест защото дълбоко в себе си знаеха що за насилници са ;)

Убеден съм, че ти не си от тях - поздрави и благодаря за трибуната.

Дали ще ти стигне честта за да допуснеш този ми коментар ;) ?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3481400
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930