Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2013 16:30 - Тъжна равносметка
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 3136 Коментари: 9 Гласове:
7

Последна промяна: 04.12.2013 10:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

           Наблюдавайки посещението на постингите от серията „Искаме ли бъдеще за България”, коментарите и мълчанието по темата, стигам до извода, че т.н. среден българин не иска промени и българско бъдеще. Тези които нямат компютърна грамотност и интернет, нямат достъп до информация, трудно се организират и са притиснати до стената от немотията и борбата за оцеляване ! За съжаление такива са болшинството от българите останали тук ! Те искат, мечтаят за една по-добра България, за по- добър живот и перспектива, но реално са излишни и ненужни никому, подложени са на унищожение и претопяване, обезверени и отчаяни!
          Част от равносметката за 24 г. преход е:
          -  1000 – 2000 души са приказно богати, те могат са се мерят със световните богаташи и могат да правят каквото си поискат ! 20- 30 % от работещите ги обслужват, основно с длъжности и работа осигурена от държавата, получават минимални, все пак,  европейски заплати. Сумирани по  този начин, заедно със семействата си, са под 2 милиона. Всички те са обвързани и зависими партийно, активно участвуват в избори и партии. Тези хора вярват на европейската интеграция и глобализация, не желаят самостоятелно развитие на България ! Наличието на държава за тях се свежда до получаване на заплати от партийни, монополно- олигархични, административни, чиновнически и бюджетни дейности. Те са доволни от прехода и живота си !?
           -  Мнозинството останали, не вярват на никого, знаят, че рано или късно ще бъдат унищожени. Принудени са да продават имотите си и да работят за жълти стотинки. Едва ли са с цигански произход, имиграцията сред тях е най- висока!? До там я докараха родните партии, че България стана лошо място за живот и на циганите !
           -  Дойде време за подмяна на коренното население. Ако политическата класа е честна, нека да покаже статистически данни, колко чужденци са се заселили в „бедна” България за 24 години. Колко притежават недвижими имоти, търговски обекти и пр....
           -  90% от българските емигранти, реално са бежанци, превърнаха се в имигранти и никога няма да се върнат обратно. Заявяват го открито, обвиняват Родината, че е мащеха, не анализират причините, довели до това състояние, които са чисто политически и партийни !
            -  Никой няма да ни покаже статистически данни, къде учат и работят децата на партийните „лидери” , богатите българи !? При всички положения, те не са в България !?
            -  За 24 г. се унищожи напълно даже и печалившата, държавната промишленост и селско стопанство, медии, услуги, търговия, енергодобив, рудодобив и пр.... Посегна се на БДЖ, пощите, военната промишленост, фармацевтиката и пр.... Нищо ново не беше създадено, така осъмнахме с безработица, контрабанда, сив сектор в икономиката.... С демографски срив и национална катастрофа, незапомнени по мащаби в историята на България.
           -  ЕС, НАТО, валутният борд, не донесоха нищо добро за обикновения българин, освен правото за бърза имиграция! Дълговете и зависимостта на държавата растат ежедневно с ужасяващи темпове !
          -  Лумпенизираната, необразована, нискоинтелигентна, продажна, политическа класа  се изроди до такава степен, че отрича ролята и мястото на пряката демокрация, мажоритарния избор, държавния капитализъм, свободата на словото и медиите ! При явен и доказан геноцид, безнаказано властвува и гради мафиотски структури! Сее разделение, омраза, нетърпимост и ненавист сред хората ! Оставете лозунгите и обещанията, те са истинските ликвидатори  на България ! Те продават националните интереси и желаят България да изчезне от картата на света !
              Подготвихте ли бюлетинките само с ДА, пак гласувайте за тях ! Само утре в резерватите, не смейте да кажете, че сте сгрешили, че не сте знаели, че не сте били предупредени и просветени, че не е можело нищо да направите ?! Ликвидацията на българската държавност е в резултат от действията на политическите партии и мълчаливото съгласие на българите ! Всеки народ сам заслужава и гради съдбата си !


imageimageimage

 

 

           

 







Гласувай:
7



1. germantiger - ...
02.12.2013 21:20
За мен липсва нещо изключително важно в постинга - опит за отговор (дори лаконичен) за причините.

Пак ЗА МЕН, вината за състоянието на България днес първо носят българите (особено бившите червени), след това Русия и накрая т.нар. запад.

За Вас, като червен българин, вините явно са подредени в друг ред?!
цитирай
2. alchemist - Не съм атеист, но Деде, забравихте
02.12.2013 21:38
една групичка от висши църковници{ми(у)трополити и патриарси}, които мълчаливо съдействат на властта.
цитирай
3. dedenze - Не деля хората по цветове и заболявания, затова ще ви отговоря на заядливия коментар germantiger!
02.12.2013 23:17
Прочетете този и предишните ми постинги:
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/11/26/.1211136
Ако не намерите отговорите сърдете се на себе си . Обявявате се за германски тигър, вие българин ли сте !?
Ако трябва да сме съвсем точни, подредбата ви не е вярна т.н. комунизъм е западна идеология родена в Германия и финансирана от нея за ужас на целия свят !!!!
Не защото идеологията е лоша, а защото битието определя съзнанието и светът не е дорасъл за нейната реализация !
цитирай
4. dedenze - Не съм ги забравил alchemist!
02.12.2013 23:28
Не съм пропуснал разкола, борбата за постове, ролексите, бентлитата и пр.... Просто не заслужават никакво внимание, днешната църква не е тази която съхрани българщината във вековете на робство и гонения. Днешната църква е сателит на партиите, които са на власт, комерсиална организация за печелене на пари, без касови апарати свързани с НАП, без данъчно облагане.... Даже изгуби и авторитета, който имаше в тоталитарните години при ограничени възможности и свобода ! Вижте с каква стръв се включват в политиката и нейните теолози и богослови, уж професори и учени. Никой от тях не вярва в Бог и особено в Христос !?
цитирай
5. germantiger - ...
03.12.2013 20:06
3. dedenze - Не деля хората по цветове и заболявания, затова ще ви отговоря на заядливия коментар germantiger!
02.12 23:17
Прочетете този и предишните ми постинги:
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/11/26/.1211136
Ако не намерите отговорите сърдете се на себе си . Обявявате се за германски тигър, вие българин ли сте !?
Ако трябва да сме съвсем точни, подредбата ви не е вярна т.н. комунизъм е западна идеология родена в Германия и финансирана от нея за ужас на целия свят !!!!
Не защото идеологията е лоша, а защото битието определя съзнанието и светът не е дорасъл за нейната реализация !

...

Коментара ми не е заядлив,не е бил мотивиран и замислен като такъв - жалко, че не го разбирате и това "говори" много.

Комунизма всъщност е идеиология родена в Германия от евреи и реализирана с всичките й ЧОВЕКОНЕНАВИСТНИ И ЗВЕРСКИ средства в бившата Руска империя.

АЗ СЪЩО НЕ ДЕЛЯ ХОРАТА ПО ЦВЕТОВЕ, А ПО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ВЕЛИЧАВИ ДЕЛА - червените в България не понесоха своята вина, катарзис и преди това наказание.

...

НЕ ЗА ЦВЕТОВЕ ИДЕ РЕЧ, А ЗА ИСТИНИ

Коментара ми отбеляза един сериозен пропуск в иначе силния Ви постинг - ПОВТАРЯМ - липсата на обяснение, а това е най-важното най-често (отново не съм заядлив).
цитирай
6. tota - Да, допуснахме го!
04.12.2013 09:36
Но мълчаливото съгласие на българите е резултат от жестокият сценарий на т. н. преход. ТЕ постигнаха целта си!! Народът е на колене. Когато и той се стопи, къде ще е България?
цитирай
7. dedenze - Хляба, ножа и липсата на кеолективно, национално самосъзнание водят към това tota!
04.12.2013 10:47
Утехата е, че няма да сме първите, нито последните ! Природата унищожава глупавите, страхливите и слабите !
цитирай
8. apostapostoloff - Вече НИКОГА НИЩО няма да се промени!
04.12.2013 17:15
България стана капиталистическа държава, а в капиталистическата държава важи единствено и само формулата "20 : 80". Тя означава следното: 20 % от населението на една страна прибира 80 % от наличните пари. Останалите 80 % от населението получават останалите 20 % от парите. Това е ВЪРХОВНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ на капитализма!

Така е и ТАКА ЩЕ БЪДЕ! Време е ОКОНЧАТЕЛНО да проумеете това и ОКОНЧАТЕЛНО да се примирите с неравенството. Не се измъчвайте, защото и по корем да се влачите вече НИКОГА НИЩО няма да се промени. Точка! Толкоз! Туй то!
цитирай
9. dedenze - Не знам дали тези магически числа са вярни apostapostoloff ?
05.12.2013 11:10
В България са "5 : 95" и накрая на гробищата стават природно справедливи 0: 0 !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3459057
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031