Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2013 14:51 - Вино, ракия с мезе, пари, имоти с партия !
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 5151 Коментари: 10 Гласове:
12

Последна промяна: 23.11.2013 15:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           Пиша този постинг в категория "История" не защото има ценни, стари, исторически данни. По- скоро е опит за запис на действителноста, която скоро ще доведе до ликвидацията на българската народност и държавност. Запис, който може да е полезен на други народности застрашени от подобно бъдеще и развитие.
          Всичко в живота трябва да бъде хармонично и съчетано подобаващо. Едва ли има българин, който да не знае, как и с какво се хармонират виното и ракията. Грешката се ражда, когато този опит се пренесе в партиите управляващи обществения живот и държавата. Така се ражда странна, партийна игра в която надлъгването е основно, а печалившите са малко хора под 1000 души на партия. Изгубилите искат нова игра, печели друга партия и т.н.... За да се обхване цялото население на България и всички да спечелят, са нужни около 6500 партии и игри, но това е невъзможно даже и теоретически. Вече сме регистрирали над 700, но не всички спечелиха, основно печелят тези финансово инжектирани и подкрепени отвън, срещу нещо по-голямо, материално и българско разбира се. Известни са „подарени” милиони от външни източници за странни, неизвесни, краткосрочни, „консултантски” и други дейности на президенти и партийни лидери ! Такива пари не се заработват с производство и износ на нещо, с честна работа, ако някой герой все пак успее да го направи, той не е в обективите на медиите, нужни са много години тежък, рисков и огромен труд в ужасяващите, наши условия !
         Но всяка игра си има край и равносметка, нашата е тъжна, плачевна и безпътна до такава степен, че вече виното и ракията не може да ни даврандиса ! По кило на човек да ударим, пак ни е черно и мрачно, не ни се смее и пее !? Някой ще каже, че това което подлежеше на партийна кражба вече се окраде, но и това не е вярно. Остана държавната и частна земя, „братските” европейски и други помощи. Затова партиите усилено и страшно бръмчат, като рояк стършели на узряло грозде, правят се на трудолюбиви и малки пчелички. Вярващият в чудеса, феи и големи юнаци, българин, не разбира, че празната му индивидуална глава, вече е сложена на дръвника. Фъфли, олюлява се и блещи очи (подобно на Коста Цонев в свитата на Царя или в постановката, където играеше ролята на стар и уморен кон), не разбира какво и защо става !?   
       Съвременното робство, рядко се постига с ятаган, меч и оръжие, има много, по- нежни и интелигентни похвати, при които името и личността на поробителя остават скрити и неизвестни. Това основно се постига чрез лихвени заеми, „инвестиции”, изкупуване, заробващи договори и условия. Има едно известно на всички правило за унищожение на човешката същност и елиминиране на хора, тогава средствата могат да бъдат и безвъзмездни, подарени. То се базира на теорията на Павлов за условните рефлекси и е валидно напълно за хората. Просто казано давай на някого всеки ден незаслужени пари, за година две, той ще деградира, ще спре да се труди и бори, да мисли за лична реализация, ще го удари на разгулен живот. Психическите изменения са толкова големи, че е почти невъзможно възстановяване на индивида, при спиране на паричното захранване. Днес това става в партиите, чрез европейските пари, те са и ябълката на раздора, политическите борби и източника на печелба за приятелските, партиини кръгове. Това с най- голяма сила е валидно за общества, които почти не произвеждат нищо, нямат печаливша промишленост, имат ниски доходи и безработица и т.н. „помощи” са единствения по- голям приход. Нещо като бананови републики, без банани дори. Същевременно помощите не решават нито един проблем свързан със собственото производство, конкурентност, благосъстояние, здравеопазване, образование и пр.... Те решават основно въпроси на земеделието, скотовъдството, екологията и инфраструктурата, които се явяват плацдарм за бъдещите  завоеватели и ползуватели на създадените блага. Всяко друго твърдение е лъжливо и не съответствува на целите и принципите на капитала и монетаризма !
        Сега като просто, умствено упражнение срещу принудителен Алцхаймер, сами си отговорете, на кого и за какво служат българските партии, получили в ръцете си цялата власт, права и облаги, срещу нулеви задължения, отговорност и възмездие ? Няма ли да е по- добре, да ви управляват експерти и кадърни хора, даже и привлечени от чужбина, вместо нашите партийци !? 24 години тъпо и престъпно „законотворчество” не ви ли стига !? Кой е днешния душманин на българите, кой дели нацията, сее омраза и къкъв ще бъде резултата от всичко това  !?


image

Представете си тогава да е имало партии !?


image

Резултата на прехода !

image


image

Микро част от партийните "герои" на промяната и БГ демокрацията !

image


Клошар пие "висящо" кафе, няма да поясня що е то, нека бъдните хора сами разберат и разгадаят това ! Приятен ден, пълен с позитивно мислене и емоции !?





Гласувай:
12



1. chavdar01 - ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВСИЧКИ ВЪРВИМ ПО ПЪТЯ НА КЛОШАРЯ!
23.11.2013 15:05
ЗАРАДИ 500-1000 ДУШИ КОИТО НИ ОГРАБИХА ПО НАЙ-ДОЛНИЯТ И БЕЗОГЛЕДЕН НАЧИН,СЕГА ПОЧТИ 7 МИЛИОНА СМЕ НА ДЪНОТО НА ЧОВЕШКИЯТ СТАНДАРТ,А СЕ ОКАЗВА ЧЕ И ПОД ДЪНОТО ИМА ОЩЕ НЕЩО?????????!
В НАЩИЯТ НАЧИН НА ЖИВОТ,ЕДИН ЗАПАДНО ЕВРОПЕЕЦ НЕ БИ ПРЕЖИВЯЛ И ДВЕ ГОДИНИ,А НИЕ ВЕЧЕ ГО ЖИВЕЕМ 24 ГОДИНИ!
ДОКОГА?!
цитирай
2. dedenze - Як народ Чавдаре !
23.11.2013 15:18
Рядко проявява спонтанни реакции, но историята показва, че когато му писне става грозно и лошо ! Новородената, партийна класа трябва да бъде спряна и изкоренена, само това може да спаси българите от претопяване !
цитирай
3. mileidi46 - Приятелю...
23.11.2013 18:16
dedenze написа:
Рядко проявява спонтанни реакции, но историята показва, че когато му писне става грозно и лошо ! Новородената, партийна класа трябва да бъде спряна и изкоренена, само това може да спаси българите от претопяване !

и кога е било това,когато е скочил балканският лъв...
колко века му трябват още,за да ръмжи само..на колене..
Ако скачаше-тия политици нямаше да го яхнат така като магаре..щеше да се страхуват!!Нека си ръмжи-те са сигурни,че няма да скочи!!
В това ни е трагедията!!
цитирай
4. tota - Поздрави за изречените на глас истини!
23.11.2013 18:46
"Новородената, партийна класа трябва да бъде спряна и изкоренена, само това може да спаси българите от претопяване !"
За съжаление България трябваше да мине през военен режим. Сега това е невъзможно. Остава твоето предложение пряка демокрация или правителство на националното съгласие.
Дали има воля за това? Театърът продължава, а с него и краят на българската народност и държавата!!
цитирай
5. dedenze - Турците първи редуцираха лъвовете mileidi46, после царете и партиите !
23.11.2013 18:50
Да тръгнеш с ясно съзнание, че отиваш на смърт срещу изпълнителната власт и армия е най- трудното нещо ! Не всички, но много честни и истински българи са го правили от 1876 г. до сега- Априлското възстание, ПСВ, Войнишкото възстаниие, 1923 г., 9 септември, ВСВ, Горуня и пр.... Не бива да бъдат толкова сигурни първато предупреждение дойде със актовете на самозапалване :
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%B2_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_%282013%29
Когато човешкия живот изгуби смисъл, а това вече е станало в България, магарето принудено може да стане лъв ! И все пак, дано има друг по цивилизован път !
цитирай
6. dedenze - Воля имат по-голямата част от хората tota !
23.11.2013 19:09
НО, една трета обслужваща партиите и чуждите, финансовите интереси, държаща армия и силови структури в ръце, никога няма да се съгласи това да стане мирно и по парламентарен път ! Те няма да се поколебаят и за секунда да стрелят срещу народа си, да го набутат в затворите ...! Ще се крият до последно зад Конституцията, ЕС, САЩ, НАТО и какво ли не, ще пищят кански, че ги нападат насън комунисти и агенти на ДС.... Младите ги скопиха с порно, дрога, слободия, по- читавите имигрираха....!?
цитирай
7. dimat - поздравления за постинга!
24.11.2013 17:04
С две ръце мога да се подпиша под него.За съжаление,не мога да се съглася с вашия оптимизъм,макар,че ми се иска да е така.По-скоро съм съгласен с mileidi46.Тези 24 години "преход", направиха нещо,което и 500 години турско робство не са успели да направят - убиха окончателно националния български дух.За мен лично,това е един отчайващ факт.А щом е убит духът на един народ,отишла си е и държавата.Историята познава много такива примери.Искаме,или не,ние вече не сме народ създател(производител.не само на "материални блага").Ние сме народ "консуматор",което означава,нещо по-долно от роб(робът все пак произвежда и от него зависи нещо).От нас не зависи нищо.Дали ще "произвеждаме",или не",няма никакво значение,нито за вътрешния,нито за външния свят.Сега сме положението на късния Рим,когато де факто "римският народ" е престанал да съществува.Той е е "живеел" от подаянията на богатите,но нито е произвеждал нещо,нито даже е давал войници за "римската армия".Даже повечето римски императори не са били римляни по произход.Изчезнал е "римският дух" и...западната част на империята е престанала да съществува.Източната част е преживяла същите процеси и около 1000 години по-късно също е престанала да съществува.
НАРОД,КОЙТО Е ДОПУСНАЛ ДА ПРЕСТАНЕ ДА ТВОРИ И СЕ Е ПРЕВЪРНАЛ В ЕДИН КОНСУМАТОР,ЖИВЕЕЩ ОТ ЧУЖДИ ПОДАЯНИЯ,Е ПРЕСТАНАЛ ДА БЪДЕ НАРОД.НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ТАКЪВ НАРОД.В ДОБАВКА КЪМ ТОВА,НИЕ ВЕЧЕ НЕ СЕ САМОВЪЗПРОИЗВЕЖДАМЕ.СЛЕДОВАТЕЛНО,ВЕЧЕ НИ НЯМА!!!
цитирай
8. dedenze - Не съм от големите оптимисти dimat !
24.11.2013 18:58
Поддържам написаното от теб, но някъде дълбоко в себе си се надявам, че няма да допуснем унищожението на България ! В този постинг поставям и този главен въпрос:
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/11/24/iskame-li-bydeshte-za-bylgariia-chast1.1210145
Целта на моите усилия поне е да кажа на сънародниците, че има друг по- цивилизован път, за които бих дал останалите си сили и възможности !
цитирай
9. pvdaskalov - Dedenze. привет!
25.11.2013 21:57
Едно друго деденце, което умира на мъка, че нещата в България не вървят, както трябва, тези дни бе обвинено, че сеело омраза. Аз не само не приех критиката към постинга ми от 23.11 23:49 - "Наистина ли нормалните напускат политиката при три обвинения?", но и си конспектирах по навик най-съществените от моя гледна точка обобщения, направени от теб:
"Има едно известно на всички правило за унищожение на човешката същност...
Днес това става в партиите, чрез европейските пари, те са и ябълката на раздора, политическите борби и източника на печелба за приятелските, партиини кръгове. Това с най- голяма сила е валидно за общества, които почти не произвеждат нищо..."
"...сами си отговорете, на кого и за какво служат българските партии, получили в ръцете си цялата власт, права и облаги, срещу нулеви задължения, отговорност и възмездие ?"
"Кой е днешния душманин на българите, кой дели нацията, сее омраза и къкъв ще бъде резултата от всичко това !?"

Бъди жив и здрав!
ПС - Поздрави и за много силните илюстрации! Сърцето да ти се скъса от Чалга-нашествието и детенцето, което обира трохи от земята...
цитирай
10. dedenze - Привет pvdaskalov, благодаря че намина и за коментара !
25.11.2013 22:42
Трудно ще ни обикнат всички, ние сме от старата гвардия за които понятията чест, морал и достойнство ще са водещи докрай ! В раздел политика съм подхванал една работа, отбии се и там. Иска ми се, все още да сме полезни с нещо, за кариера и слава вече е късно !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3480394
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930