Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2013 12:34 - Ха наляво, ха надясно ...
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 3247 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 28.06.2013 14:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

         Преди години, когато дъщеря ми беше на 5 , постъпи за малко в болница. Родители не се допускаха и на финала си я взехме гладна, мръсна и гордо ухилена, рецитираща: „Тошко кара колело, а насреща му лайно, ха наляво, ха надясно, прас в лайното прясно !” Днес това „стихотворение” е валидно за обществения живот и партийното управление на България. Никой не може да каже,  кое е ляво и кое дясно, по какво да ги познаем !?
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/05/28/liavoto-prostranstvo.1114663
        Ако някой определя дясното пространство като СДС, ДСБ, НДСВ, ГЕРБ то това „пространство” отдавна е кухо, донесло хиляди беди на Родината. Довело ни последователно до колониално робство, ликвидирало и разграбило народната, държавна собственост, довело до демографска криза и Трета национална катастрофа ! Излъчило от редовете си такива видни еничари и предатели на националните интереси, каквито не е имало за 1400 години. От политическите гробища даже изпълзя феникса Едвин Сугарев и обяви гладна стачка с цел да умре втори път и то героически !?
        Така осъмнахме с държава, в която всеки не ще ни ляво, ни дясно, ни нещо свързано с политика ! Мога да се обзаложа, че и господ да слезе и да създаде партия ще бъде бламиран, одукан и освиркан. Сигурно си мислите, че хората искат пряка демокрация и мажоритарни избори, „чиста и свята република”, жестоко се лъжете ! За това не ни стига акъл, интелигентност, традиции и национално достойнство, както не ни стигнаха и в 1878г. !
        За да бъде психиката на един човек в нормално състояние е нужен баланс между положителните и отрицателните емоции, чувство за сигурност и перспектива. От 24 години, българите живеят само в негативни и стресови състояния, държавата се превърна в лудница. Добре, че има здрави традиции в производството на ракия и вино, пирът по време на чума, „народното веселие”, така се нарежда на 5-6 място в ЕС по консумация на алкохол и на последно по употреба на лекарствени транквиланти. Пие и слава Богу,основно от мъка, изкуствено се опитва да се весели, иначе не е ясно какво ще се случи !? Мъка по унищожените и ликвидирани производства, по продадените интереси, по изгонените му деца, по невъзможността да си плати елементарните разходи и да запази човешкото си достойнство !
        Мащабите на политическите престъпления и геноцид са толкова големи, че предизвикват ужас, отчаяние и отвращение. Излязъл на улицата, българинът,  безразличен дали е в къщи или в затвора, скача и вика от болка в тялото и душата, не знае какво да прави, на кого да даде нищожния остатък от доверие и надежда . По- учените, уж по- умни, които ги образова с лишения и труд, го изоставиха, сега еничарите и вълците обикалят, прегрупират се, говорят за президентска република, за нова монархия или нови ненахранени, гладни партии, за нови месии и спасители, а всичко е сравнително просто, изпитано, утвърдено, но трудно се постига от роби и неуки, от хора, доверчиви, свикнали друг да мисли и решава съдбата им:
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/02/18/shto-e-priaka-demokraciia-i-ima-li-bydeshte u-nas.1055029
http://dedenze.blog.bg/history/2013/04/16/shto-e-dyrjaven-kapitalizym.1101299

 

 image

 







Гласувай:
10



1. pvdaskalov - Деденце, Деденце,
26.06.2013 23:42
Срещам оня ден един приятел от незнам си кое БЗНС. Казва ми: "Никога не съм ламтял за власт, но ако ме поканят, ще я приема при едно условие: да се върне смъртното наказание!"
На кого си вдигнал мерника, питам.
"Те си знаят!"
И ме остави в недоумение. Исках да го черпя едно кафе, което щеше да струва за нас двамата само 2 процента от пенсията ми. Отказа. Тръгна си сърдит на целия свят. Та се питам сега, откъде ли би започнал моят приятел? Аз, ако бях на негово място, щях да започна от телевизионерите, дето ни изяждат точно една четвърт от живота в реклами. И знаеш ли, Деденце, никога нищо не съм си купил, рекламирано по телевизията. Кои са седващите? О, аз на мравката път правя, но доста тарикати заслужават поне наровете да търкат.
Извинявай, но към такива асоциации ме подтикна твоят пост...
Поздрави най-сърдечни. И добре, че си имаме спомени: ти за дечица, аз - за кучета и внучета...
цитирай
2. dedenze - Благодаря за коментара pvdaskalov !
27.06.2013 02:37
Да ние сме щастливи хора и спомените ни са топли, човешки и чисти. Какви ли спомени ще има един ляв или десен продажник, унищожител и ликвидатор, наричаш себе си демократор, донесъл само бедност и страдания на хиляди хора !?
цитирай
3. nrd - ТЪЖНО,НО ТОЧНО!
27.06.2013 10:16
Сигурно си мислите, че хората искат пряка демокрация и мажоритарни избори, „чиста и свята република”, жестоко се лъжете ! За това не ни стига акъл, интелигентност, традиции и национално достойнство, както не ни стигнаха и в 1878г. !
За да бъде психиката на един човек в нормално състояние е нужен баланс между положителните и отрицателните емоции, чувство за сигурност и перспектива. От 24 години, българите живеят само в негативни и стресови състояния, държавата се превърна в лудница
Тъжно ,но точно! Съгласен съм с Вас,че изчезнаха нормалните отношения между хората,заживяхме ден за ден отвратени и най-важно невиждащи изход.С една дума-цунгцванг!
Моите деца са в България,трудно им е,но в тях ми е надеждата !Дано да успеят!
цитирай
4. dedenze - Тя надеждата умира последна nrd !
27.06.2013 14:21
За съжаление само с нея не става, нужна е борба и да се търси ежедневна отговорност за престъпленията и геноцида. Най- важното е че решение има първата стъпка са пълни мажоритарни избори на териториален принцип с ДА и НЕ за всеки кандидат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3476253
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930