Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2013 15:20 - Мимикрия и подражание
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 5573 Коментари: 7 Гласове:
6

Последна промяна: 29.05.2013 12:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


           Това са схеми за животинско оцеляване във враждебна среда, при които се използуват тактики като сливане с околната среда, имитация на предмет или друго същество, спотайване, престорване на умрял, промяна на цвета, сплашване и пр.... В Третата българска държава, това са и основните политически похвати след провала на грандоманските, недомислени, фердинандови, военни демонстрации довели до хиляди жертви, ограничения и репарации ! По отношение  оцеляването и спасяване на собствения живот, понякога тези похвати са полезни, но те не са присъщи за хора с достойнство и чест, загрижени и борещи се за просперитета на една нация ! Често пъти освен угодничеството, слагачеството, предателството се получават доста смешни ситуации и преиграване в които изпадат мимикриращите и подражателите.  Ето няколко примера от новата и най- новата Българска история:
           Цар Борис се направи на ревностен хитлерист и спаси трона и окупацията. Преиграването стана с обявяване война на Англия и САЩ и то при положение, че вече се виждаше загубата на войната от Германия, разправата с комунистите и техните семейства !?
           Бай Тошо спря реваншизма и лагерите, зацелува любовно в устата Брежнев ! Тогава се разпострани и вица, че при гостуванията храната се е подбирала щателно, да не предизвиква отделяне на газове, защото, ако госта Брежнев пръдне, Тошо отговаряйки протоколно, подражателно и възторжено ще се насере ! Предвидените за трофеен отстрел елени и глигани са били дрогирани и вързвани, за гарантиран резултат. Както и да е, трябва ясно и с уважение да се отчете, че с тези действия, все пак,  Бай Тошо донесе на България много пари, заетост и промишленост!
          По- новите Андрей, Иван, Симеон, Сергей, Бойко ..., хронологично и лично приватизираха държавата,  доведоха  и пуснаха сред нас търговските , финансови, медийни, комуникационни и разпределителни световни акули! Облякоха ги в овчи кожи и обявиха за скъпи, чакани, безценнни „инвеститори” !? В нескончаеми лягания, подскоци и шпагати пред САЩ и ЕС ни направиха непушещи натовци, потребители на тяхна, скъпа, военна техника и „миротворци” по целия свят. В последния подражателен акт, при максимална българска консумация на ел. енергия 7000 мегавата, дадоха разрешителни за крайно нерентабилните еврохитове ВЕИ, за над 10000 мегавата !? Осигуриха и гарантираха приходите на частните енергопроизводители, с което заставиха българите да купят частни, ел. централи на шепа хитреци !? Така за първи път в света бе спряна държавна, атомна, ел. централа, защото произвежда по- евтина енергия!?....
         Огледайте се, харесва ли ви имитацията на българска държава ! Не звучи ли гротескно, великото стихотворение на Вазов „Аз съм българче !” !? До това води липсата на национални цели, суверенитет и бъдеще. С мимикрия и подражание, България е обречена на пълно унищожение !
Има ли някой, който все още да не вярва в това ?

 







Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aip55 - Повечето вярваме, но
27.05.2013 18:38
много са тези, които се правят на глухи и слепи!
цитирай
2. dedenze - Така е за съжаление aip55
27.05.2013 18:51
Това обаче рано или късно се плаща скъпо, най- гадното е, че се плаща от следващите, невинни поколения. Индуизма го твърди с пълна сила, чрез кармичната задълженост и обвързаност. Крайно нечестно и лошо е някой друг да ни плаща сметките !
цитирай
3. pvdaskalov - Деденце,
28.05.2013 01:34
радвам се много да те видя в такава светлина. Леко подигравателната критика, предполагам, се поглъща по-лесно и вероятно не отделя газове.
Дерзай!
цитирай
4. dedenze - Благадаря pvdaskalov !
28.05.2013 01:50
Даже и да има газове, трябва да ги използуваме като ВЕИ ! Сега е най- модерно !
цитирай
5. pvdaskalov - О-о, Деденце,
28.05.2013 08:50
и аз мислих по въпроса. Невеж съм относно ползата и вредата от разработването на шистовите газови находища. Доколкото си спомням, социалистите бяха против. Та ми хрумна една карикатура по време на диспута:
Мъж и жена с пъхнати отзад маркучи, които водят до газов котлон. Готвят нещо хората. Може би си пържат яйца. И отдолу - текст: "Социалисти, които не искат газ от шисти."
Извинявай, но нали ВЕИ са вятърните генератори? Моята рационализация няма да вдига шум.
цитирай
6. dedenze - ВЕИ са модерното название на стария израз "вятър и мъгла" pvdaskalov!
28.05.2013 18:46
Съкращението означава възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Това са почти вечни източници на енергия създадени от природата - вода, биогаз, термални източници, вятър, слънце, морски приливи и отливи. От тях може да се произвежда електроенергия или да се ползуват директно за отопление с което се пести ел. енергия. Сравнително малко влияят на екологията и предоставят безплатна енергия. Трудността е тази енергия да се улови и използува, не е рентабилна и изисква скъпа инвестиция и поддръжка. В повечето развити страни по света, държавата прави данъчни и други облекчения, помага финансово, когато някой реши да създаде подобна мощност. Същевременно има много фирми предлагащи подобно оборудване на солени цени. Това е втория важен факт заради който ЕС взима решение до 2020 г. 20% от енергията в страните членки да се произвежда от ВЕИ. Така принуждава по- слабите икономически и технологично страни да закупуват скъпо оборудване и да монтират централи работещи с ВЕИ.
В България се закупуват основно вятърни и слънчеви (фотоволтаични) централи, които не са подходящи за нашите географски условия. Да, но от тях се печели директно и нерегламентирано, като се заставят хората да плащат тази енергия на 10 -15 пъти по висока цена от енергията на АЕЦ Козлодуй !? Тези централи нарушават екологичното равновесие, ликвидират обработваема земя. Реално се строят със банкови заеми, които всички ние плащаме чрез договорената висока изкупна цена, така за 10 -15 години ние подаряваме централата, заедно с земята на шепа партийно облагодетелствувани хитреци !
За България са интересни съоръжения за директно подгряване на вода, такива има по нашите курорти, биогаз от отпадна дървесина, биодизел и геотермална топла вода, малко водни с малка мощност централи ! Никой не дава статистика колко мегавата вече са изградени ? Едно е ясно, че са раздали разрешителни и сключили договори за изкупуване на два пъти повече енергия от нуждите на България, това води до срив и катастрофа на енергосистемата !
цитирай
7. pvdaskalov - О, ти си бил спец по тези въпроси...
29.05.2013 01:28
Благодаря за много ясната информация. Защо тогава БСП-водачите настояват за изграждането на Белене?
Излиза, че както се презастрои Черноморският ни бряг, та дори и някои райони на София, дето не оставиха не само площи за градинки и детски площадки, но и възможност за строителство на модерни кръстовища, тъй се въоръжихме и с излишни модерни мощности. А знаеш ли колко години могат да работят вятърните генератори и слънчевите панели? Особено последните не "изгарят" ли твърде бързо от Слънцето? Не може ли да бъдат покрити с нещо, за да се спре излишният ток? Спирам тук да не те мъча. Много се радвам, че ги разбираш тези работи. И умееш простичко да ги обясниш!
Бъди жив и здрав.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467322
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031