Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2013 17:24 - История на оглупяването
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 4340 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 07.05.2013 11:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


 
          Предизборната кампания през май 2013г. е крайно досадна и в разгара си. Част от заграбените пари се връщат под формата на реклами, листовки, представления, компромати, сърцераздирателни обещания и прочие. В стремежа да си осигурят хранилката и келепира за следващите 4 години, партиите са готови на всичко. Една нагла поредица от лъжи ги обединява всичките, независимо от комуфлажния цвят, ето само четири от тях:
          - Всички трябва масово да гласуват, за да намалят влиянието на купените гласове !? Ако има такава връзка и загрижеността е толкова голяма, защо не приложат това безплатно предложение, с което купуването на гласове става легализирано !?
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/08/13/mejdinno-prekrasno-reshenie.801070
Истината е друга, масовото гласуване за партии прави хората съучастници в последващата политика, узаконява партийната дейност и предстоящите безбразия, като прави еничарската дейност – народна! Разрешава на повече партии да влязат в НС и властта. Лишеният от отрицателен вот българин, гласува само с ДА за някого, даже и да не го харесва. Това е престъпление и чисто съучастие, затова разкривайте кой за кого гласува и търсете в последствие отговорност и от него. С гласът си, вие пускате вълка в кошарата, после плачът е излишен !
         - Без партийна, представителна демокрация ще настъпи хаос !? Точно обратното скъпи сънародници, партиите у нас раждат грабежа и организираната престъпност, за което има хиляди доказателства и примери!
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/02/18/shto-e-priaka-demokraciia-i-ima-li-bydeshte-u-nas.1055029
Истината е в пряката демокрация и мажоритарния избор с ДА и НЕ за можещи и знаещи хора, а не за партийно организирани глутници ! По силата даже и на днешната, действуваща Конституция чл.67 ал.1, депутата трябва да защитава интересите на всички, не само на партията към която принадлежи ! Защо това не се прави, даже сядат на групови, партийни агитки в НС и си подават организирано звукови и визуални сигнали, как да гласуват !?
http://dedenze.blog.bg/novini/2013/04/19/kak-da-osydia-dyrjavata.1102127
http://dedenze.blog.bg/novini/2013/03/28/tyjniiat-cirk-zapochna.1069209
         - След „честни”, кротки и масови избори всичко ще се оправи !? В това вече и невръстите деца не вярват. Истината е че предстоят много тежки дни и хирургически, спешни решения. Ако се сформира правителство, то задължително ще е коалиционно и трябва да вземе решения за национализация в енергииния сектор, ако не иска гражданска война след поредното увеличение на цената на ел. енергията с 25 %, предизвикано от частните ВЕИ, ТЕЦ и ЕРП !!! Връщане на подарени производства и гонене на чужди псевдоинвеститори ! Трябва да се върви към друг държавен и икономически модел, отделните партии нямат капацитета и желанието да го направят, не го и обещават !
http://dedenze.blog.bg/history/2013/04/16/shto-e-dyrjaven-kapitalizym.1101299
           - Ако днес подкрепите дадена партия, утре тя ще се погрижи за вас ! В далаверата може да има нещо вярно, но то се отнася за големите играчи и бушони, които са много малко.
http://dedenze.blog.bg/novini/2013/04/03/bushonite.1071148

Истината е, че ще бъдете употребени, така вашето и на много други хора положение, ще стане по- лошо! Обвързаността с престъпни структури и закононарушители с хора прилагащи геноцид към народа си, рано или късно ще ви струва скъпо, ако не за вас, за вашите деца е сигурно ! Историческите разкрития на партийните престъпления в последните 24 години, ярко го демонстрират, измамените сами разказват за това, от всички цветове и партии! Трябва да си неграмотен и умствено ограничен, за да не го виждаш и разбираш!? Прочети бавно тези имена Андрей Луканов, Филип Димитров, Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Ахмед Доган, Сергей Станишев, Волен Сидеров, Бойко Борисов ..., включи и новомераклиите, помисли какви чувства предизвикват и с какво се асоциират те и техните приятелски кръгове!?
           Времето за глупости и безгрижие свърши, търпението се изчерпа напълно, живота на хората се обезмисли, писнаха им некъдърници, еничари, лъжци и демагози! За кого ще гласувате, готови ли сте да платите солидарно последиците, да оглупеете още повече !? Ако не сте, по добре си стойте в къщи, не гласувайте, даже и да ви дават някакви пари, промените и пряката демокрация идват неизбежно, дано всичко да стане безкръвно и с много разум !


image

imageimage
image Какво е Родина, аз имам ли такава, кой ме лиши от нея !?



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. plamenito81 - Забележка
07.05.2013 14:34
Към автора: много ми харесва политическия анализ във вашата статия , само с едно не съм съгласен- вписването на името на Волен Сидеров редом с тези на националните предатели от Луканов до Борисов. Многобройни са неговите статии, публикации и няколко книги , в които той анализира и за съжаление предрича тежките последствия от дългите години на колониално провежданата политика. Първо се запознайте с неговите концепции и след това го вкарвайте в графата "Подлежащи на Народен съд" . Още повече, че не е участвал пряко в управлението , а Атака подкрепяше ГЕРБ само 1/3 от мандата й . Не на последно място смятам , че е погрешно да се призовават хората да не гласуват. Дори и милиони да не гласуват , все ще се намерят подбрани гласоподаватели, като циганските и турските например, които ще определят кой да бъде на власт. За съжаление многопартийния модел,който къде си го избрахме, къде ни беше наложен отвън през 1989 г. не донесе до нищо плодотворно за развитието на сънуваната от нас демокрация . За съжаление няма как да бъде променен този модел и партиите винаги ще присъстват в управлението на страната, освен ако не дойде нов 10 ноември , но с обратен знак . Само залудо ни учеха по митингите 1990 , че една партия=на тоталитаризъм и проблеми , много партии=на демокрация и консенсус по проблемите.
цитирай
2. dedenze - Благодаря за коментара plamenito81!
07.05.2013 15:43
Волен Сидеров действително не е имал властта и възможността да управлява през изминалите 24 години. Хубаво е да бъдеш националист и родолюбец. Когато го правиш с идеализъм, не мислиш за лични облаги ! НО днес не бива да се размахва и насажда етническа омраза и разделение, там е проблема и вината на Сидеров. Не може да се прави, популизъм и необмислени изказвания, без обосновка и реализъм - 1000лв. заплати, 500 лв. пенсии, национализации и пр... противоречащи на общоприетите принципи в ЕС. Административните мерки водят до диктатура и лично аз се страхувам от еднолична такава, на която бяхме свидетели в последните години ! Негласуването е протест, който може да доведе до избирателна криза, референдум и смяна на насадената система. Едно е да управляваш с гласовете на шепа принудени хора, друго с болшинство ! Гласуваш ли, ставаш съучастник и трябва да носиш морална и политическа отговорност ! Няма партия, към която мога да поема такъв ангажимент, затова няма да гласувам! Затова пиша постоянно послания към всички, че партийната "представителна" демокрация си изпя песента и се компрометира напълно, трабва да бъде заменена и то незабавно, преди да извърши поредните престъпления срещу хората и България !!!
цитирай
3. stefansavov - Агтирате
08.05.2013 17:17
Със замаскирания си призив да не се гласува, в действителност агитирате за една партия, съдействате купеният вот да натежи и. наистина. лишавате несъгласния българин да каже "Не".
Ако искаме да кажем това "Не", трябва да го направим с недействителна бюлетина.
Недействителната бюлетина няма да промени съотношението на "силите", но ще даде възможност да бъдат преброени несъгласните.
В обратния случай: всички са несъгласни - на тъмно в къщи.
Поздрави!
цитирай
4. dedenze - Не знам коя партия визирате stefansavov, но грешите !
08.05.2013 17:44
Недействителната бюлетина не се брой от никого за несъгласие !!!! Паралелно с това обаче се брои за избирателна активност!? Така ако всички се явим и пуснем примерно 60% недействителни бюлетини партиите спечелили с някакво болшинство ще умрат от радост и веднага ще обяват, че видите ли целия народ ги поддържа, че битката е била голяма и победата ценна ????.
Разиграйте същия въпрос с 10% избирателна активност, трябва да си луд при такава ситуация да правиш НС и правителство ! Свръхлуд ще бъдеш, ако вдигнеш после тока с още 25%, както сметката на ДКЕВР показва, тогава и кръв ще се лее и нови избори няма да ни спасят !!!!
Пряка демокрация, пълен, териториален, мажоритарен избор с ДА и НЕ за всеки - това е пътя и изхода, водещите страни в света са го направили !!!!
цитирай
5. pvdaskalov - ?!?!
10.05.2013 08:11
"Това е престъпление и чисто съучастие, затова разкривайте кой за кого гласува и търсете в последствие отговорност и от него." Деденце, това изречение не е написано от теб или поне не е добре мотивирано, защото доказано мръснишки управления и техните представители не си получиха заслуженото наказание, а ние ще търсим отговорност от заблудените избиратели. Аз трябва да съм разстрелян вече 100 пъти за това, че някога съм гласувал за БКП, после за СДС, БСП, НДСВ, ГЕРБ. Така ли е? Каква е моята вина, че никой не си изпълнява поетите ангажименти? Аз и моето семейство сме достатъчно наказани за това, че нямаме една добре организирана Родина. Нямаше ли да бъде същото, ако не бяхме гласували?
И мислиш ли, Деденце, че шмекерите няма да му намерят цаката и на едно надпартийно или програмно правителство? И каква е гаранцията, че то няма да е съставено от хора, податливи на корупционни практики? Как се намират хора не само професионалисти в дадена област, но и добри мениджъри?
Пишеш по-нататък:
"Трябва да си неграмотен и умствено ограничен, за да не го виждаш и разбираш!?
Прочети бавно тези имена Андрей Луканов, Филип Димитров, Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Ахмед Доган, Сергей Станишев, Волен Сидеров, Бойко Борисов ..., включи и новомераклиите, помисли какви чувства предизвикват и с какво се асоциират те и техните приятелски кръгове!?" Не е ли по-добре последните две изречения да си разместят местата. Да си представим горния списък така, както е даден или в обратен ред. Какво ще изразява той? Грабеж или съзидание?
С най-добри чувства...
цитирай
6. dedenze - Истини казваш pvdaskalov !
10.05.2013 10:52
Понякога са нужни хиперболи и по- силни изразни средства за да се разбере същността. Целта е хората да се замислят по- сериозно, когато гласуват за някого, да разберат, че вината тръгва от там, от лидерите които подкрепяме и издигаме, особено когато представляват партия!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3478854
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930