Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2013 16:58 - Вие от кои сте ?
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 3052 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 28.03.2013 14:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


 
         На хората им писна 24 години някой да ги дели цветово и партийно. Много млади хора, повърхностно запознати с най- новата историята на България, припяват фалшиво и пак обслужват нечии партийни интереси. Никой не е заинтересован да се създаде закон за лъжата и всяко невярно твърдение да се наказва. Свободата на словото, не означава свобода на лъжата !
http://dedenze.blog.bg/politika/2012/07/05/zakon-za-lyjata.976024
         Спомнете си или задълбочено прочетете, какви бяха изходните условия на „прехода” от соц. тоталитаризъм към капитализъм в НРБ. Не мислете, че българите започнаха процеса, по скоро голяма част от тях, вярваха в утрешния ден, дълбоко и доволно спяха !
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/02/26/etimologiia-na-syvremennite-nashi-politici.694540
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/07/18/prehod-za-naivnici-obshtoto-nachalo.785176
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/07/19/prehod-za-naivnici-nasheto-nachalo.786005
        Ако сериозно и по- дълбоко се замислим, всичко тръгна от т.н. „БКП – елит”, нямаше и не беше възможно да има друг ! В структурата на БКП имаше стройно изградена система, включваща МВР, милиция и ДС, там и чистачките бяха членове на Партията. Пак повтарям казаното в по- горните постинги: Огромна заслуга и хитър ход на Тодор Живков е, че направи БКП масова и елитарна партия за разлика от другите соц. страни! Друг е въпроса, че реално идейните комунисти в тази партия бяха много малко, по най- обща преценка под 10 %. Службите и партийните членове не бяха ограничавани и ходеха извън желязната завеса, бяха добре информирани, знаеха меда и слабостите на капитализма, бяха отлично подготвени за него ! Затова не трябва да се учудваме, че 187 депутата във ВНС , бяха вербувани и работещи в ДС ! Една от причините за провала на комунистическите идеи, беше невъзможността за натрупване и онаследяване на крупни суми, имущество и капитали ! Исканите обществени промени от световният финансов капитал, бяха добре дошли за псевдокомунистите, те бяха подготвени за този момент още от 1981 г. В интерес на истината, при положение, че СССР се провали и предаде от агента на ЦРУ Горбачов, както и огромната група, край него, чакащи да станат милиардери, тук нямаше друг избор, освен да ставаме капиталисти без капитали. Другият вариант беше гражданска война и още по- страшни последици. В СССР беше по лесно, когато владееш 1/6 от сушата на Земята и несметни природни богатства, лесно се става капиталист. По брой на милионерите и милиардерите за 25 години биха всички страни, изкупиха основно Англия и инвазията продължава даже и у нас! Обикновените руснаци останаха бедни и излъгани, перестройката ги ограби и тях, както и простосмъртните българи. Собствеността се сменяше и ставаше частна, държавата се разпродаде, основно на чужди фирми и интереси.
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/07/20/prehod-za-naivnici-hronologiia.787030
        Та да се върнем на старата песен за комунистите и техните деца. Те станаха олигарси, монополисти и собственици на сладките неща, те бяха и остават елита, най - умните, подготвени за грабежа и раздържавяването, други нямаше и няма, голяма част от тях имигрира ! Но за секунда не мислете, че те са в само в една партия БСП и имат само червен цвят ! Цветът се докарва много лесно, ако вземем политическото определение, че лявата партия се грижи повече за бедните хора, БСП е дясна партия, което се илюстрира от всичко натворено за 24 години. Какви партии са ДСБ, СДС, ДПС, НДСВ, АТАКА, РЗС и пр... , колко е червеното в тях !? Лява партия в България няма, няма и да има! Идейните, истински комунисти, готови да жертват живота си за хората, бяха отдавна унищожени и подменени ! Тук там, някои оцелели, остаряли, болни, гледат с тъга и сълзи в очите, как се унищожава България и българското, търсят вината в себе си за несъстоялата се утопия! По бедността ще ги познаете, по презрението към материалния свят, малко са !
          Днешното състояние не е тяхно дело, крайно време е да се видят истинските виновници – всички новоизлюпени партии и техните икономичеси интереси. Капитала и неговите жестоки закони, слугите и подлогите! Все пак всеки човек иска да живее по- добре, осигурено и спокойно с ясни правила и перспектива. Родните партии имат ясен произход и цел, те не могат да дадат на българите нищо, могат само да вземат малкото останало! Сигурно във всяка партия има и честни хора, неучаствували в грабежа и корупцията, хората могат да ги откроят, лесно е! Те не се нуждаят от партийна подкрепа и издигане, от такава се нуждае буклука и некъдърното, за него са измислени и пропорционалните листи. Спрете цветното разединение на нацията, сеенето на омраза и ненавист, от това печели само партийната класа !
         Помислете и кажете- Вие от кои сте! Когато гласувате за партия, ставате неин съучастник и проводник, готови ли сте да носите солидарна вина, не сте ли политическа проститутка гласуваща за дадени или обещани облаги !? Ето за това няма осъден политик, поел вина и отговорност! 39 –те % гласували за ГЕРБ преди 4 години, ще обезщетите ли останалите хора !? Колективната отговорност е пълна безотговорност !
        Борете за пряка демокрация и мажоритарни избори, териториално с ДА и НЕ за всеки кандидат ! Колко правителства и години трябва да минат и да се сменят, за да разберем, че системата е неработеща и кораба потъва !?

 

        Не разрешавайте да ви лъжат, че демокрацията и промените се дължат на митингите на СДС и другите партии! Това е процес продължил десетки години с усилията на много хора. Вижте този велик филм създаден през 1984 г.. Днес пак е актуален, ще приеме ли земята нашите политици!? Не е ли нужно Покаяние !?






Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. alchemist - Деде,
26.03.2013 18:10
навремето Горуня искаше да съди Т. Живков, като престъпник. Интересното се състои в това, дали всичко още тогава е тръгнало по дяволите?
цитирай
2. dedenze - Сложен въпрос alchemist !
26.03.2013 18:52
Първо трябва да кажем, че комунизмът е западна идеология, която с голяма финансова помощ създаде от Русия - СССР. Тази идеология изисква пряка демокрация, тоталитарното управление я превръща във фашистка диктатура. Независимо от всичко светът признава, че в началната фаза е мощен двигател за икономическо израстване, защото съсредоточава с военна дисциплина всички държавни ресурси в желаната посока. Застоя и регреса идва по- късно, когато свършва ресурса от интелект на управляващия (обикновено е един). Много интересно би станало ако си представим, че Горбачов използувайки всички средства, беше наложил принципите на пряката, безпартийна( или двупартийна) гражданска демокрация, при същата идейна платформа !? Тогава нещата биха излязли от рамките на утопията!? Тук става дума за сблъсък на материални интереси с човешки ценности, явно хората още не са дорасли умствено за всичко това, но света върви натам. Капитализма е изчерпал всички теоретични и идейни възможности, придобива все по антихуманен и уродлив вид, застрашаващ природата и съществуването на човешката цивилизация!
Що се отнася до нашето състояние, то не може да се тълкува самостоятелно, ние сме дребни и принудени да бъдем безропотен сателит на някого ! Така е и с Живков, трябва ясно да се отчете, че той спаси много българи от унищожение, не последва примера и чистката на Сталин след ВСВ, започната от В. Червенков! Осигури суровини и енергоизточници преференциално от СССР, необятен пазар за нашите стоки! Определено не вярваше в комунизма и тихо но усилено търсеше западни партньори и пазари. Живков имаше малка степен на свобода, нямаше висока компетентност, но търсеше експертна оценка, управляваше реално СССР , независимо от това успя да направи доста добри неща за България ! Един ден това ще се отчита от обективната историческа оценка ! Ако търсим историческа дата и личност, застоя започна от политиката и управлението на Брежнев, човек с нисък интелект, апаратчик. Не и върви на Русия с държавници и на нас също !
цитирай
3. schumpov - Наскоро чух една истина от комун...
01.04.2013 21:55
Наскоро чух една истина от комунистическия социолог А Райчев, че най- мразената партия е БСП-БКП, деденце ОМРОЗНИ СТЕ, каквото и да говорите.
цитирай
4. dedenze - Аз не членувам в партии schumpov !
01.04.2013 23:15
Нямам им доверие, а вие от кои сте ?
Шо се отнася до истинските, идеини комунисти, тях отдавна ги избиха и измряха, вечна им памет! БСП нямат нищо общо с тях, даже и теоретически ! Сега никой няма да тръгне да защитава интересите на бедните, народа с цената на живота си, защото вече знае, какъв ще бъде крайния резултат и благодарност!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467980
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031