Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2013 23:35 - Празникът !
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 4788 Коментари: 10 Гласове:
10

Последна промяна: 03.03.2013 02:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

             Все се намират изроди с робска психика, неразбиращи значението на този празник!? Всеки властимащ в Третата Българска държава се опитваше да употреби Освободителната война в своя полза, да пренапише удобно историята в полза на частните и партийни интереси. Сред тях са странни новодемократи, псевдоисторици, уроди, виждащи само конспирации и имперски интереси, умишлено омаловаважаващи героизма и себеотрицанието на загиналите, стотици хиляди, обикновени християни, доброволно тръгнали против Османската империя.        
         Стотици години, всеки опит за национални прояви даже и думи за  освобождение са били жестоко наказвани и смазвани в зародиш, хиляди смели и умни българи са били безмилостно унищожени, а народа превърнат в стадо покорни овце ! Смъртта на Левски и Ботев, разгрома на Априлското възстание, превърнаха идеята на Апостола – „Сами да се освободим...” в мечта – утопия! Зверствата и погромите, избиването на българите християни, борещи се за свобода, получи отклик и съпричастност в целия цивилизован свят. Историците трябва ясно да заявят, че хората участвували в тази война бяха мотивирани основно от християнската религия и славянското чувство за братство и помощ ! Вижте този воински медал, там ясно е написано, че всичко е в името на християнският бог !

 image

  

         В Освободителната война участвуват Русия, Румъния, Сърбия, Черна гора. В състава на руските войски са включени много народности финландци, литовци, украинци, бесараби....През 1876 г. в Кишинев се формира опълченски корпус основно от българи и съседни народи. Доброволците са толкова много, че създават проблем за издръжка, въоръжение, облекло и обучение, спира приема на новодошлите !
imageimage

 


         „Жителите на древния руски град Самара даряват опълчението със знаме. На тържествена церемония по неговото освещаване престарелият български войвода Цако Петков, наричан Балканския орел, забивайки последното златно гвоздейче в дръжката на знамето заявил пророчески: “Да даде Бог това свято знаме да премине с победа през поробените български земи и всичко поганско да бяга пред него, а нашите майки и сестри да избършат със свилените му дипли своите скръбни сълзи”. След Освобождението, когато се сбъдва мечтата на стария войвода Цако Петков, повечето от опълченците си отиват скоропостижно от белия свят, вследствие на жестоките рани, които са получили по време на войната, болестите и глада. Вместо да бъдат тачени като герои, те бързо биват забравени от властващата върхушка след Освобождението, забравила идеалите на възрожденските революционери за свята и чиста република, и ги оставила да умират като скотове в копторите от студ и глад.”
image
  

        Даде Бог, на 3.03. 1878 г. е подписан Санстефанският мирен договор, между Русия и Османската империя, в който се предвижда  да се възстанови Българската държава на широка етническа територия! Цената бе висока, стотици хиляди загинали, само българите са над 25000 ! Поклон и вечна слава ! Това чествуваме днес уважаеми сънародници ! Това, а не последвалите унизителни действия от европейските държави ! Ще ви ги припомня:
          На 13.07. 1878г. Великите сили подписват Берлинския договор с който се унищожават разпоредбите на Санстефанския договор. Съдбата на България се решава от Великобритания, Австро-Унгария, Германия, Русия, Сърбия, Черна гора, Италия, Франция, Османска империя, Румъния, Гърция.  Съдбата на България е решена без участието на нито един българин ! Новата Българска държава е само в Северна България и реално е разделена на 7 части . В резултат на европейския пазарлък: Австро- Унгария получава Босна и Херцеговина, военно присъствие на черногорското и адриатическо крайбрежие; Великобритания окупира остров Кипър; Русия получава османски територии в района на Кавказ, Южна Бесарабия; Румъния получава независимост и Северна Добруджа; Сърбия получава независимост и градовете Ниш, Пирот и Враня; Черна гора – независимост и разширяване на територията ....
         За съжаление и в последващите исторически събития до днес, действията на европейските държави, никога не са били в полза на България. Ние като добри християни обаче, подложихме и другата буза, станахме член на ЕС, радваме се на „финансови помощи”....!? Поколенията след нас, ще видят и оценят грижата за българите, обективно ще преценят каква е била и до какво е довела, но никога  да не забравят нашата, изстрадана, нерадостна историческа съдба !
           
         Нациите и народностите на стария континент имат и ревностно пазят своите интереси ! Днес група наши политикани, се опитват да досъсипят и унищожат всичко българско! Ще ги видите и в лицемерните, протоколни, официални поздравления за днешния празник !? Хората негодуващи за днешното състояние на икономиката и държавата, продажбата на националните интереси, надали повече ще им повярват !

  
       На всички, честни и неопетнени българи, на тези, които им е скъпа Родината и пролятата кръв за нея– Честит празник !
         Великият Вазов по- ненадминат начин описа подвига и цената на празника, величието пред което следва да се поклоним и  преклоним !
  
   

 







Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. injir - Честит празник!
02.03.2013 23:39
Честит празник!
цитирай
2. dedenze - Благодаря injir !
03.03.2013 00:09
Честит на теб и семейството !
цитирай
3. hloris - Честит национален празник!
03.03.2013 08:49
И да не забравяме НИКОГА,че сме БЪЛГАРИ!
цитирай
4. aip55 - Деденце
03.03.2013 09:35
Хубава приказка, аз я оценявам защото съм българин. Но вчера имах разговор с моя позната от Кърджали. Попитах я как е настронието на българските турци в района? и ето отговорът и: abe te tuka si go obarnaha v bashtinia...taka che gradat stana tehen, vsichko e tiahno, rabota ima samo za tiah, za bulgaria niama, ama i niebulgarite sme edini...shte se izpoiziadem edin drug, taka pak shte ni zarobiat...
цитирай
5. aip55 - Извинявай
03.03.2013 09:36
Забравих да ти честитя празника. Честит празник родолюбецо!
цитирай
6. dedenze - Честит празник hloris и aip55 !
03.03.2013 10:07
В 21 век етноса и религията трябва да отидат на втори план. Ако държавата в която живеем, чувстваме като своя Родина, милеем за нея и сме готови да я защитим с цената на живота си, значи сме Българи ! След "възродителния процес" много се върнаха обратно, без претенции за автономии, без мераци за пантюркизъм. Обратното, независимо от мюсюлманското вероизповедание те приемат и уважават европейските и славянски ценности, традиции и бит. Трудолюбиви, скромни и добри хора, за които Апостола на свободата беше отредил заслужено място в "демократска България".
Проблемите с работа и бит, облагодетелствуване, на етническа основа, са свързани с партийното делене на хората и държавата, един ден, ако имаме щастието да достигнем до истинската демокрация, това ще остане в историята.
цитирай
7. merlin68 - Честит празник!
03.03.2013 11:02
Да пребъде България!
цитирай
8. dedenze - Да ни е честит merlin68 !
03.03.2013 12:14
Дано да пребъде и се спаси от еничарите !
цитирай
9. kasnaprolet9999 - Този воински медал е изобразен и на ...
03.03.2013 19:45
Този воински медал е изобразен и на Докторския памвтник.Направих днес следобед с телефона си снимки на паметника на ген. Гурко и Докторският паметник и ги добавих допълнително към постинга ми.
цитирай
10. dedenze - Чест ти прави kasnaprolet9999 !
04.03.2013 10:58
Затова, че с хубавите фотоси и думи отрази този голям празник !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3479547
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930