Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2013 17:20 - Истината за партиите !
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 6297 Коментари: 8 Гласове:
12

Последна промяна: 02.03.2013 23:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   

         В социалният живот на хората, по-хитрите, умните и подготвените, експлоатират останалите, живеят по- добре .  Да не говорим за богатите и наследиците им, те живеят безсрамно и престъпно, много по- добре. В рамките на 23 години всички започнаха да го усещат, но малцина се напънаха да разберат защо !? Какъв е механизма на ограбването и унищожението, кой го извършва и как , тук в България ? Пасивността, ниската интелигентност и образованост, са почвата за днешното състояние. Извършителите са политическите партии, управляващи държавата и „творящи” законите. Стотици хиляди електорални единици, от днес чакат да се отворят избирателните секции, с бюлетинки в ръка и да гласуват за следващия, партиен набор, от храненици, убиици и еничари ! Страшно определение, но точно, ще се опитам по- подробно да обясня:
        Конституцията дава право, само на регистрираните партии, да излъчат депутати за върховния орган НС, който от своя страна прави и променя законите, осигурява управлението на страната. Президентската институция има представителни функции, няма законодателна инициатива и реална власт, реално също се предлага и издига от партиите ! В България всичко е в ръцете на партиите, включително и голяма част от съдебната система !
        Партиите се създават и регистрират на пирамидален принцип- инициативен комитет 50 души- учередително събрание 500 души – регистрация в съда 5000 души.( може да се разгледа и така, всеки по веригата осигурява 10 души). Става ясно, че един средно голям български род, може да направи партия. Независимо от популизма и лицемерието с което се печелят симпатизанти, целите да се направи партия са икономически – да се печелят пари и собственост. Това е очевадно от реалния резултат до днес, от разкритията за вините, на всички партии, управлявали държавата в последните 23 години.
       Механизмът задоволяващ икономическия интерес е следният : Първо държавната субсидия, отдаване на имоти под символичен наем, финансиране на предизборни и изборни къмпании( например за 2011 г. само партия ГЕРБ е получила държавна субсидия в размер на 22 милиона лева); Събиране на членски внос; Дарения от физически и юридически лица; Завещания на физически лица; Собствени недвижими имоти; Издателска дейност, аудио – визуални и печатни материали; Лихви; Фондонабиращи мероприятия....
        Отварям една скоба за да поясня, че дарения нямат право да правят юридически лица с държавно участие над 5%. Следователно всички партии са заинтересовани да работят така, че да няма държавни предприятия и те действително работят с пълна сила по въпроса! Разбирате ли защо БДЖ, ВМЗ Сопот, пощите и стотици други, трябва да станат частни !? Те не само, ще даряват пожизнено на партиите, осигурили им собствеността, а също ще плащат рушвети и корупционни пари, директно на определени лица, под масата, даже и по банков път !
        Това е официалната част, сега да видим подводната част на айсберга. По отношение на даренията, уж има ограничение от 5000 лв . за физически лица, което се заобикаля просто и лесно. Представете си, че сте спечелили много от партийно осигурен бизнес, чрез поставени лица може да дарите колкото искате! Може и директно в куфарче да занесете парите в централата на партията, спомнете си „мистър 10%”, даже и пари узаконени като лични, чрез плоския данък – 10%. Формира се богата, „черна” каса с безотчетни пари. За да стане ясна партийната схема, нека я разгледаме като схематично, опростена притча:
        Пенчо е местен феодал в градчето Н, натрупал някой лев в годините, когато нямаше касови апарати, НАП и пр.... Апетита идва с яденето, хвърлил е око на едно, държавно, местно предприятие, само земята на което е построено, е три пъти по-скъпа от него. Лесно намира 50 души, плаща лично всички разходи за помещения, юристи и литератори, прави сърцераздирателна платформа и устав, събира исканите 500 души роднини и приятели, платено рекламира, убеждава и внушава, че обича и се грижи за всички, търси и яхва народните желания и настроения и регистрира партия Х. Пирамидата работи с всички средства – насилие, заплахи, убеждения, обещания, пари, реклама, популизъм....Търси пропагандна подкрепа от чужди партии и държави, бизнесмени, медии, на които определено обещава преференциални и други условия ако го подкрепят !  Пенчо стига до избори и партийна листа, там се поставят всички, заклето вярни, управляеми и послушни лица, не са нужни специалисти, авторитети, даже и образование не е нужно. Пенчо печели с болшинство и прави правителство, има на разположение 4 години, отлично знае, че с личните цели и задачи втори мандат няма да има. Подменя по закон всички мюдюрини – областни управители с негови хора. Управителя отговарящ за градчето Н, назначава управител в държавното местно предприятие със задача за ликвидация и приватизация. Така заветната, желана и мечтана, държавна собственост се приватизира от поставени лица и след мандата, става напълно, законна собственост, лично на Пенчо. През този период обаче, Пенчо от местен феодал се е превърнал в собственик на държавата, овълчил се е, започват едни далавери и келепири, които той и в най смелите си мечти не е предполагал, че са възможни. Екип от юристи изпипват срещу заплащане всеки ход, така, че да няма виновни. Тук там, се чуват народни вопли и сподавени писъци, Пенчо ги успокоява с международната, икономическа криза, грабежа на предишни правителства, НЛО, изригванията на Слънцето, чуди се, защо плачат за хляб, а не ядат пасти и пр.... Задачата е да устиска 4 години, след това потоп.....!
         Познато нали ? Малко по- трудно е където има коалиционни партии и повече „лидери” със собствен антураж. Битката за включване в листата е безмилостна и жестока, но и тук не са нужни авторитети, а послушници. Е, ако не знаят как да гласуват, им се показва с флагчета, жестове, цветове и пр.... Там се работи на принципа, разпределение сфери на влияние – на Пенчо енергетиката, на Ганчо горивата, на Стаянчо митниците и пр.... Най – сладко обаче се работи с чужд „инвеститор”, тогава всичко е кристално чисто. Личните сметки по света набъбват, без контрол, тихо и неизвестно. Ограбили народа, ами така се е случило, такива са законите на капитала, в най- добрия случай, предишните правителства са виновни ! Това е схемата, има ли някой, който да не е разбрал, че в тази схема не се включват просперитета на държавата, съдбата, живота и бъдещето на обикновените хора – народ, електорат !? Забележете, че всичко е напълно законно и конституционно, виновни няма!? Един единствен политик на прехода имаше честта, публично да обясни схемата на хората – Ахмед Доган.!? Партиите не му простиха, до днес се опитват да го сатанизират и унизят !
          Българина е поставен в условия да бъде чужденец в собствената си държава, да разпродава имота и имуществото си! Пуснатите свободно, чуждестранни акули в енергетиката, търговията, леката и добивна промишленост, телекомуникации, разпределение, медии .... ни лишиха от възможността за създаване на своя средна класа ! Разделението между хората на бедни и 4- 6 % богати, обезмисля всякакви строежи на нови неща, които няма да се ползуват от българи ! Ако се свика една международна, независима комисия, констатацията ще бъде, че родните, политически партии за 23 години, са извършили невиждан геноцид спрямо народа си, под лицемерната егида на „демокрацията” !
         Ако се замислим дълбоко и отговорно, трябва да се поболеем и получим инфаркт и инсулт едновременно ! Всичко заради една, известна, алчна и некадърна, политическа групичка, под 1000 души, партийни организатори и извършители на погрома от всички цветове. Ужасът е, че пак с нова сила са запретнали ръкави и се готвят да ни тероризират още 4 години ! Изпълнили са ефира с празни и популистки обещания и никой не предлага нещо реално и истинско, работа, промишлено производство, бъдеще изключващо Терминал 2 на летището !? Може ли и как да се промени всичко това - все още може с решителни и последователни действия:
          Няма време за ВНС, но това НС може да промени избирателния закон с този текст: Партиите издигат кандидати за народни представители на териториален принцип с мажоритарен избор. Не се гласува за политически партии, а за предложените от тях кандидати ! Избраните депутати гласуват по съвест и в НС не представляват партии (членството се замразява) според изискванията на чл67 ал1 от Конституцията ! Днес само това може да се направи, другото утре !
         Подобно нещо няма да се гласува от сегашния състав на НС, даже всички да излезем на улиците ! По- реалистичен, спасителен вариант е бърза регистрация на партия от граждански сдружения и протестиращи с единствена проста платформа за следващите 4 години : Подготовка за ВНС, промени в Конституцията, въвеждане на система за отговорност и контрол, действия свързани с пълен мажоритарен избор за личности с ДА и НЕ, на териториален принцип, разбиване на монополите, промяна в съдебната система, съд на виновните за тежкото икономическо състояние и геноцид. Това е достатъчно, после всички промени, трябва да се подложат на народно обсъждане и решение. Отчитайте, че против това ще бъдат всички познати до сега партии, ако сте разбрали написаното, вече ще знаете и защо !


imageimage

 

image

Ордите идат и днес, казват, че са българи, съмнявайте се  !? Спомнете си това велико стихотворение !







Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - Пускам този материал в категория История !
26.02.2013 17:40
С ясното съзнание, че той е подходящ и за житейски стил, политика и други !
В История, защото съм сигурен, че партиите и техните създатели и радетели, един ден ще се опитат да пренапишат историята в такава светлина, че да се изкарат героите на прехода ! Спасители и радетели за българското и Родината !
От 1989г. до днес 26.02.2013 г хората трябва да знаят и помнят, че няма нито една такава партия ! Обратното ако един ден България остане само историческо понятие и българи има само в етнологически резервати, за това са виновни всички партии на прехода !
цитирай
2. alexs - Хубаво си го обяснил простичко и ...
26.02.2013 19:45
Хубаво си го обяснил простичко и разбираемо! Заедно БСП СДС НДВС ГЕРБ загробиха България!
цитирай
3. dedenze - Вижте този видеоклип от постинга на demograph в категория Политика !
26.02.2013 19:57
Той обяснява много неща, като ролята на Конституциите и партиите!
http://www.youtube.com/watch?v=NufLZOGcKE4
цитирай
4. dedenze - Благодаря Алекс !
26.02.2013 20:01
Радвам се ако съм успял, защото политическото говорене стана неразбираемо за обикновените хора !
цитирай
5. born - Малка илюстрация
26.02.2013 20:58
В днешния брой на "24 часа" има интервю с една , която осигури политическото представителство на мадридския крадец и демагог - Драганова, която 8 години след залеза на мошеническото НДСВ държи офис на скапаната си мижава партийка, която в пълна степен отговаря на посоченото в постинга Ви. Явно е, че офисът се издържа от субсидиите, откраднати от всички нас. Ако някой може да направи сметка, колко помещения, работещи като кафенета, офиси, кантори и т.н. явяващи се като наематели на партии и партийки , сигурно ще се получи главозамайваща сума. По отношение изложеното от Вас по-горе Ви подкрепям напълно.
цитирай
6. dedenze - И аз съм съгласен с това Борн,
26.02.2013 21:39
илюстрациите са толкова много, че реално клонят към безкрайност, затова съм се въздържал от конкретни примери. Даже в момента гледам циничното и манипулиращо предаване на БНТ "Референдум" и виждам как, почти всички поканени от бивши служебни кабинети защитават партиите и пропорционалните листи, внушават, че друг изход няма !?
"Гарван, гарвану, око не вади !"
цитирай
7. andrei - Поздрав за публикацията!
27.02.2013 07:39
Като наръчник за политическа грамотност за младите,а и за всички нас.
цитирай
8. dedenze - Благодаря Андреи !
27.02.2013 12:33
Всички трябва да направим нещо за да променим порочната система. Радвам се че съм полезен с нещо в тази борба !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467536
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031