Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2015 13:44 - Тези растения гонят комарите далеч от дома ви
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 2251 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Тези растения гонят комарите далеч от дома ви   Природата ни е дала решение срещу този сериозен проблем през лятото, а именно атаките на комари и други насекоми

Лятото настъпва след броени дни, а с него и жегите и горещите дни – това е времето, по което излизат всякакви хапещи и жилещи насекоми и комарите.

Освен неприятното усещане за сърбеж и подуване при ухапване, атаката на насекомите може да доведе до разнасяне на зарази – малария, треска, слонска болест.

Днес сайтът biopogled.com ни дава съвет какви растения да си отглеждаме у дома, за да държим комарите надалеч.

image

Можете да се избавите от комарите

Босилекът е уникален дар от природата, чиито приложения са многобройни – от подправка до лекарство, поради коетобосилекът е познат от дълбока древност.

Тази билка има много силен специфичен аромат, която се излъчва от самото растение, без да е необходимо да се стрият листенцата й. А летливите вещества в босилека гонят комарите.

Цитронелата има славата на едно от най-добрите естествени средства срещу комарите. Затова и в почти всички изкуствени препарати – репеленти, цитронелата участва.

За да се предпазите с тази чудодейна трева от нашествието на насекомите трябва да си отглеждате вкъщи или на терасата, а ако смачкате няколко листенца от нея и с тях да наложите ухапаното място, ще успокоите неприятния сърбеж.

Чесънът е едно от най-широко прилаганото средство срещу ухапване от комари, тъй като летливите вещества в него активно влияят и отблъскват насекомите.

Друго растение, което гони комарите, е ментата. В растението се съдържат много силни летливи ароматни вещества, които са истински враг на кръвосмучещите насекоми. А ако си я отглеждате вкъщи или на терасата, ще можете идеално да си яползвате и като чудна подправка.

Невенът е растение, което също е враг на комарите. Неговата съставка – пиретрумът, е основен елемент при изготвянето на изкуствените репеленти.

Затова си го отглеждайте вкъщи, като, освен че ще ви радва с красотата си, ще ви отбранява от комарите.

Друго естествено средство за прогонване на насекомите ерозмаринът.

Тази подправка отлично се съчетава в различни гозби с ориз и пилешко, но ако си я отглеждате в саксийка, тя ще бъде вашият щит срещу набезите на комарите в дома ви.




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39742840
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031