Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2014 18:13 - Разликата между демокрация и диктатура
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 4199 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 28.03.2014 18:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                                                                За Господ хората се делят на грешни и праведни.
След смъртта си грешните отиват в Ада, а праведните в Рая.
За демократичната държава хората се делят на бедни и богати.В нея бедните преди смъртта си живеят в Ада, а богатите в Рая.                                                                             Думата демокрация произлиза от гръцки Δημοκρατία, от δῆμος - народ и κρατία - власт и означава идеално общество, при което след гласуване на мнозинството, управлява народа.

Терминът демокрация води началото си от древна Тракия и означава директно управление на народа. Понятието "народ" е било по онова време строго дефинирано и е обхващало една  прослойка от населението, на която се е разрешавало да участва в политическия живот.

Всички политически системи от времето на Древна Тракия до ден днешен, претендират да са демократични.                  image                     Със синьо - държави, които се самоопределят като демократични.
С червено - държави, които не се самоопределят като демократични.                                                                          След края на Студената война, победителите в нея претендират да определят кои държави са демократични. И това са държавите от НАТО, Европейския Съюз и всички държави, които се оставят да бъдат приватизирани от Западните Демокрации. За всички останали държави с капиталистическо устройство важи понятието диктатура и "Rogue state".

Демокрацията за тях не е "Open Source" и не може да съществува под различни варианти, освен в този, който те са им предписали.

Фактът, че една държава не се самоопределя като демократична, не означава че "Big Brother" няма да я признае за демократична. Тайланд например не се самоопределя за демократична държава, но на територията си има разположени американски военни бази и тайни затвори на ЦРУ и според "Freedom House" Тайланд е демокрация.                                                           image    На 04.01.2013 най-известният френски актьор Жерар Депардийо, се отказа от френското си поданство, за да получи руско поданство, с думите:

"La Russie est une grande dйmocratie"
"Русия е велика демокрация"
Gйrard Depardieu



Западните мейнстрийм-медии, както и астротърферите в социалните мрежи в интернет, отвърнаха с ругатни и обиди по адрес на великия актьор Жерар Депардийо.

Но най-големият шамар за "кристално чистите демократи" бе откритото писмо на Gйrard Depardieu:
"Mon pиre йtait un communiste
de l"йpoque, il йcoutait Radio
Moscou! C"est aussi cela, ma culture."

"Моят баща беше комунист и слушаше
радио Москва. Това е част от моята
култура."
Жерар Депардийо

С цел да го дискредитират, западните медии, както и техните клакьори в интернет, интерпретираха постъпката на Gйrard Depardieu, като алчност да не плащал данъци във Франция. Твърдението, че получаване на чуждо поданство може да спаси от плащане на данъци, е лъжа. Данъци се плащат в страната, в която се реализират печалби, независимо от поданството на предприемача.

"Democracy is two wolves and a lamb voting on
what to have for lunch. Liberty is a well-armed
lamb contesting the vote."
Benjamin Franklin

"Демокрация е, когато два вълка и една овца гласуват
какво да обядват. Свободата е една добре въоръжена
овца, която оспорва решението."
Бенджамин Франклин

В процеса на усъвършенстване на организмите на Земята, се оказва най-целесъобразно овулацията при жената да остане скрит процес и мъжа да не знае кога и от кого е забремяла жената, за да помага при отглеждане на поколението.

В процеса на усъвършенстване на човешкото общество, се оказва най-целесъобразно управляващите да останат скрити зад кулисите. И докато в древността царете са се сражавали по време на война на предна бойна линия, то в средновековието и до Втората световна война, вождовете остават добре охранявани в тила, като ръководят бойните действия.

"The world is governed by very different
personages from what is imagined by those
who are not behind the scenes."
Benjamin Disraeli

"Светът се управлява от съвсем други хора,
а не както си мислим, от това че не можем да
надникем зад кулисите."


В съвременното общество, господстващите остават анонимни за обществеността и за тях се минимизира риска, в случай на поражение да загубят живота или богатствата си. В САЩ понастоящем живеят над 20 милиона души (6% от населението) в непристъпни за простосмъртните, жилищни комплекси с особени системи за безопасност. Освен че за живота в Gated Community в САЩ, обществото нищо не знае, както не знае за харемите в Османската империя, така и съвременното общество не знае кои в САЩ се крият зад оградите на специалните жилищни комплекси и от там задкулисно проучват в кои държави има природни ресурси и правителството им трябва да бъде обявено за диктаторско и посредством военна интервенция /респективно Цветна революция, да бъде свалено и народат му да бъде (от благата) освободен.

Аналогично на политическото управление, в икономиката юридическите собственици на средствата за производство са подставени лица. Истинските собственици остават анонимни за обществото и най-често са от други държави или даже друг континент. Този принцип на управление чрез подставени лица, намира приложение и в отношенията между държавите: Така например Германия е подставено лице на САЩ, Чехия подставено лице на Германия и т.н.

Когато се вземе решение за налагане на санкции срещу непослушни държави, като например Белорусия или Иран, САЩ за да не си цапат ръцете, изпращат Германия, Полша, Литва, Евросъюза и пр. съюзници, да организират процедурата.

В политиката този метод на заличаване на следи, се нарича Plausible deniability. В облатта на информационните технологии се нарича криптиране.

"Капитализмът е гениално средство
да се правят пари, без да се носи
лична отговорност."
Ambrose Bierce 1906
Управлението на съвременното общество, се осъществява от политически партии. В държавите с многопартийно управление е утвърдена практика да бъдат генерирани партии, които нямат за цел да управляват, а единствено да дискредитират други партии пред обществеността. Пример за това е марксистката партия в Холандия "Marxistisch-Leninistischen Partij Nederland" (MLPN), създадена съвместно от американските и холандските тайни служби ЦРУ и BVD. ЦРУ нарича акцията Operation Red Herring.

Ролята на партията "MLPN" е била да настрои обществеността срещу комунизма, както и да събере информация кои от студентите и интелектуалците симпатизират на левите партии. Този метод на дискредитиране на нелюбими партии, Западните Демокрации комбинират с терористични акции, осъществявани от тайни военни организации като "Гладио".

В България виртуални партии са някои крайно леви партии, официално прокламиращи реставрация на комунизма от преди 1990 г. В действителност тези партии се активират в критични моменти, като хулят и очернят "БСП". На съшия принцип са и националистически партии-ментета, чиято задача е в критични моменти да дискредитират "Атака".

В устройството на съвременните демократични държави, изборите са основен начин за легитимиране на властта и те са свободни от принудителни елементи.

Разликата между "Cumshot" в порно-филмите и
"Cumshot" в политическите избори, е че порнофилмите
завършват с "Cumshot" върху лицето на жената,
а политическите партии започват да управляват
масите със семеизпразване върху лицето им.


По изключение властта може да бъде легитимна и без избори: През ноември 2012, САЩ, Франция и Евросъюза признават сирийската опозиция зад граница, предвождана от Ahmed Muas al-Chatib, за единствен законен представител на сирийския народ.

Доколкото е известно сирийската опозиция е представена от съвет от 60 члена, като само на четирима от тях са известни имената. Колкото са - толкова. Според официалните медии, сирийската опозиция е отговорна за взривяване на автомобилни-бомби пред девически училища в Сирия, както и публични мъчения и екзекуции на безпомощни арестанти.

При Западните демокрации теоретически всякакви партии имат право при определени условия да участват в изборите. На практика управляват две партии: Ляво-центристка и дясно-центристка, които циклично през по-дълъг или по-къс период си сменят ролите на управляваща и опозиционна и играят "Добрия полицай и лошия полицай" - баснята за Прилепа и невестулката.

Тъй като разликата в управлението на едната и другата партия или коалиция е незначителна, става въпрос за правителство и неговото резервно правителство - опозиционната партия е "Second unit" на управляващата. На български се нарича "партийна въртележка". В пластичната хирургия се нарича Rhytidectomy, в (автомобилната) промишленост - Facelifting.

"The few who understand the system will either
be so interested in its profits or be so dependent
upon its favours that there will be no opposition
from that class, while on the other hand, the great
body of people, mentally incapable of comprehending
the tremendous advantage that capital derives from
the system, will bear its burdens without complaint,
and perhaps without even suspecting that the system
is inimical to their interests."
The Rothschild brothers of London writing
to associates in New York, 28.06.1863.

"Малкото, които разбират системата, са дотолкова
концентрирани върху личната си изгода или са дотолкова
зависими от нея, че из между тях никога няма да има
опозиция. Голямата маса от хора обаче, умствено не са в
състояние да проумеят и те си носят бремето без да се
оплакват, вероятно и без някога дори да заподозрят,
че тази система е техен враг."
Братята Ротшилд, до техни американски
бизнес-партньори 28.06.1863

Принципа на управляващи и опозиционни партии, намира приложение и в икономиката на съвременното демократично общество: Верига магазини се "конкурира" с друга верига магазини с различни цени на едни и същи артикули, като и двете вериги магазини принадлежат към един и същ концерн.

Фирми-производители на една и съща стока се конкурират, при което едната фирма оцелява, а другата фалира, при което и двете са собственост на един и същ предприемач.

Принципа на генериране на конкуренция в икономиката и генериране на политическа опозиция, намира приложение и в генериране на мнения сред населението - Astroturfing. Сценарият е винаги един: Про-западно настроените граждани спечелват, над малцинството неудачници, носталгиращи по социализма.

По време на студената война, управляващите в западните демокрации заклеймяват действителната опозицията, като ги наричат комунисти. След края на студената война комунизма е вече демоде, а опозиция в истинския смисъл на това понятие в западните демокрации, се нарича конспиративна теория. Конспиративни теоретици както и така наречените Whistleblower, са дисидентите в демократичната държава.

Те са подложени на репресии. В държава с демократични традиции най-леката форма на репресии по отношение на нелюбими граждани, е така нареченият мобинг - психотерор, който се организира от работодателя и цели репресирания да загуби работното си място. Когато става въпрос за известни на обществеността дисиденти, се прилагат по сурови методи - те биват обвинявани в криминални престъпления (най-често изнасилване на жени).

В съвременните демократични държави съществуват свобода на словото, свобода на печата, свобода на политическите възгледи, свобода на информацията. Всички те се разрешават тогава, когато се гарантира че няма да пречат на господстващите.

"Die welt ist nicht so wie sie sich vorstellen.
Es gibt Interessen, es gibt Werte. Aber die
Vorstellung es gibt Menschenrechte, und die
setzt man jezt durch, egal was da kommt[...]
[...]So funktioniert die Welt nicht."
Joschka Fischer

"Светът не е такъв, какъвто си го представяте.
Има интереси и има ценности. Но идеята,
че човек имал права, които му се предоставяли
независимо от обстоятелствата[...]
[...]Това не функционира в този свят."
Йошка Фишер
- цитат от филма Ходорковски

Мобилните телефони GSM се разрешават за употреба след като се гарантира, че могат да бъдат подслушвани.

Търговията с роби се забранява, когато използването на робския труд станало икономически неефективно (Eric Williams).

Донорството на органи ще се забрани, когато на пазара излезат изкуствени органи.

Монархията като форма на управление се замества от република, когато се гарантира, че изборите могат да бъдат манипулирани.

"If voting changed anything
they would make it illegal."
Emma Goldman

"Ако изборите можеха нещо да
променят, щяха да са забранени."
Ема Голдман

Жените се появяват на политическата сцена тогава, когато се гарантира че политиците не влияят на политиката. Защото 90% от благата на Земята, са собственост на мъже.
Фейсбук, СКАЙП, както и видеокамерите за наблюдение по улиците, влизат в масова употреба тогава, когато се усъвършенстват компютърните програми за разпознаване на чевешко лице и човешки глас. А вече има програми, които разпознават различни емоции по изражението на лицето.

В съвременното демократично общество се гарантира контрола върху всеки гражданин и зависимостта му от официалната власт. В древността и средните векове човек е бил в състояние изцяло да покрива потребностите си със собственото производство - Self-sufficiency и поради това единствения начин да бъдат принудени масите да работят за господстващите, е бил насилието. В условията на големия град, човек не е в състояние да удовлетвори дори основните потребности със собствено производство, поради което му се налага да продава труда си, да продава секс, а ако му провърви - да продава труда на други.

***
Паралелно с държавите с демократични правителства, съществуват държави с тоталитарна форма на управление - така наречените диктатури. Характерно за таталитаризмът е еднопартийно управление с президент, който теоретически е на изборна длъжност, често обаче управлява до края на живота си и става досаден.

"Недостатък" на продължително управление на един и същ държавен глава, е че с течение на времето той и държавата му си извоюват извастна суверенност. Практика в различни краища по света показва, че на марионетни президенти след известено време им хрумва да национализират националните блага и полезните изкопаеми - собственост на чуждестранни "инвеститори". Поради това се налага, те да бъдат обявявани за диктатори и чрез цветни революции, да бъдат сваляни от власт.

Обикновено дезинформираният народ при тези цветни революции не подозира какво става, но е въодушевен от идеята за промяна.

Тоталитарна форма на държавно управление може да се сравни образно с компютър, на който програмите са записани на ROM (Read-Only Memory) т.е. вградени. Такава концепция "embedded system", не позволява употреба на други програми, освен предвидените от производителя на компютъра, но и не допуска външно манипулиране, вследствие компютърни вируси и шпионски програми.
Този принцип намира приложение във всички съвременни електронни уреди като например мобилни телефони, видеокамери, телевизори и пр. Те имат вграден Firmware, който представлява софтуер записан на Flash, EPROM, EEPROM или ROM. Тази програма наречена "Firmware", не може да бъде променяна от потребителите, по изключение може да бъде подменяна само със специални средства. Гаранция за функционирането на всеки електронен уред е присъствието на Firmware, която не може да бъде изменяна. Гаранция за функционирането на тоталитарната държава е еднопартийното ръководство.

Тоталитарна форма на управление или диктатура, намира най-често приложение в държави, които поради своето географско положение или полезни изкопаеми на територията си, са чест прицел на Великите Сили. Тоталитаризмът може да бъде ляв или десен. Левите диктатори не са готови да кооперират с "инвеститорите" и са постоянен прицел на западните демокрации.
Относно десните диктатори, също както и спрямо десните терористи (Anders Breivik, NSU), западните демокрации са толерантни и великодушни. Според някои автори, десните диктатури и преврати от 1950-те години насам, се организират и финансират от западните демокрации.

Демократичните държави в сравнение с тоталитарните имат едно основно предимство: Да подхранват надеждата у населението, че при смяна на правителството, се сменя и управлението.

"Aber schlieЯlich sind es die Fьhrer eines Landes, die die Politik bestimmen, und es ist immer leicht, das Volk zum Mitmachen zu bringen, ob es sich nun um eine Demokratie, eine faschistische Diktatur, um ein Parlament oder eine kommunistische Diktatur handelt. ... das Volk kann mit oder ohne Stimmrecht immer dazu gebracht werden, den Befehlen der Fьhrer zu folgen. Das ist ganz einfach. Man braucht nichts zu tun, als dem Volk zu sagen, es wьrde angegriffen, und den Pazifisten ihren Mangel an Patriotismus vorzuwerfen und zu behaupten, sie brдchten das Land in Gefahr. Diese Methode funktioniert in jedem Land."
- Hermann Gцring

"Водачите на една държава са тези, които определят политиката. И винаги е лесно народа да се подтикне да ги следва, независимо дали чрез демокрация, чрез фашистка диктатура, чрез парламентаризъм или чрез комунистическа диктатура... Дали народът има право да гласува или не, не играе роля и винаги може да се доведе до състояние, да изпълнява заповедите на вожда. Това е съвсем просто. Няма нужда нищо друго да се прави, освен да се твърди пред народа че е нападнат. И пацифистите да бъдат обвинени, че не са патриоти и да се твърди, че те поставят родината в опасност. Този метод функционира във всяка държава."
- Херман Гьоринг- виден политик през периода на
национал-социализма и главнокомандващ
военно-въздушните сили на Третия Райх.

Както в природата не съществуват елементи в чист вид, така и в човешкото общество не съществуват чисто демократични или чисто тоталитарни правителства. Например в една от най-демократичните държави - Германия, всичко което се намира под земята на дълбочина под 1,5m, принадлежи на държавата, независимо кой е собственика на земята. Това не смущава немските политици, с характерния за тях двоен морал, да обвиняват Владимир Путин в диктатура, поради това че не допуска приватизация на газта и нефта в Русия - на лисицата гроздето ѝ е кисело.

Според германската конституция (deutsches Grundgesetz):

"Grund und Boden, Naturschдtze und Produktionsmittel
kцnnen zum Zwecke der Vergesellschaftung durch ein
Gesetz, das Art und AusmaЯ der Entschдdigung
regelt, in Gemeineigentum oder in andere Formen der
Gemeinwirtschaft ьberfьhrt werden..."

"Земята и под земята, полезни изкопаеми и средства за
производство, могат да бъдат национализирани чрез закон,
който да регулира начина и мащаба на обезщетението, като
трансформира собствеността в обществена собственост или
някаква друга форма на обществено стопанисване..."


И особено критичен към Русия стана Западът, след като Русия погаси всичките си дългове към Запада. Няма дългове - няма натиск във вътрешните ти работи.

Подписването на "Закон об иностранных агентах" от Владимир Путин отново доведе германските политици до истерия. Аналогичен закон за контрол върху финансиране на неправителствени организации, които целят вмешателство във вътрешните работи, съществува в САЩ от 1938 година - Foreign Agents Registration Act (FARA).       



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. started - ЗАЩО ПОЧТИ ВСИЧКИ ХОРА СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ...
29.03.2014 01:11
ЗАЩО ПОЧТИ ВСИЧКИ ХОРА СИ МИСЛЯТ,ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА Е НАЙ-ДОБРАТА ФОРМА НА УПРАВЛЕНИЕ-АМИ ЗАЩОТО ТАКА ИМ ВТЪЛПЯВАТ ПОСТОЯННО СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВО ОГЛУПЯВАНЕ И ДЕЗИНФОРМАЦИЯ НАРЕЧЕНИ МЕДИИ.ВСЪЩНОСТ ДЕМОКРАЦИЯТА Е ЕДНА ОТ ЛОШИТЕ СИСТЕМИ НА УПРАВЛЕНИЕ,КОЯТО НЕ ГАРАНТИРА ПРАВАТА НА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ И В НАШИ ДНИ Е В АПОГЕЯ НА СВОЯТА ИЗВРАТЕНОСТ,НАЙ-ВЕЧЕ С ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ИЗБИРАТЕЛНИ ПРАВА НА АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ХОРА ПОДАТЛИВИ НА ЛЕСНА МАНИПУЛАЦИЯ.ТАКА ПРЕДОСТАВЕНА ДЕМОКРАЦИЯТА Е МОЩНО ОРЪЖИЕ В РЪЦЕТЕ НА ИСТИНСКИТЕ КУКЛОВОДИ,КОИТО ВИНАГИ СА ПРИТЕЖАВАЛИ ВЛАСТТА И НИКОГА НЕ СА Я ИЗПУСКАЛИ.ПРЕДОСТАВЯМ И ЕДНА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮ С АРЪН РУСО-ЕДИН ЧЕСТЕН ЕВРЕИН,НА КОГОТО ИНТЕРНАЦИОНАЛНОТО БРАТСТВО НЕ ПРОСТИ.https://www.youtube.com/watch?v=lNUHV-E8Gx0&list=PL87C30C047ED346B9
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685549
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031