Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2013 19:11 - Началото след края
Автор: dedenze Категория: Други   
Прочетен: 1125 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.10.2013 02:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Това е фантастика продължение на:
http://dedenze.blog.bg/drugi/2013/10/01/syvetyt-na-dizainerite.1154488

 

            Съвета на дизайнерите продължи повече от три земни дни, света на колосите беше затаил дъх и повечето институции и производства не работеха, нямаше и размирици. Дебатите бяха спокойни и конструктивни, дизайнерите се опитваха да си припишат несъществуващи заслуги в подкрепа на древнолобите, нещо като мълчаливо съдействие. Императора представи блестящо предложението за новия ред, така че в края мнозина предлагаха да остане като действуващ монарх, а колосите по улиците скандираха в негова подкрепа и преклонение. В заключителната си реч каза:
           - Благодаря за вашата подкрепа и уважение, но ако действително искаме промяна трябва да спазваме постигнатите основни споразумения: Парламентарно управление с хора избрани от вас. Право на семейство и собствени деца с отговорност за тяхното отглеждане и възпитание. Заплащане чрез личен коефициент на значимост, формиран с научно обосновани критерии, намаляван и увеличаван в зависимост от постиженията и работата през целия живот. Наследяване на частна собственост, само в сферата на производството и услугите. Забрана на търговията с човешки духовни субстанции и други продукти с подобен неморален произход. Закони валидни за всички и съдебна система отговаряща за спазването им. Край на йерархичните взаимоотношения и привилегии, равни условия за обща работа. Дизайнерите нямат предимства освен личният си коефициент на значимост и работят съвместно с всички други професии. Що се отнася до мен и моето семейство, сигурно ще се установим на планетата Земя, където сме поканени, с помоща на модификатори и дизайнери ще се опитаме да възстановим нанесените щети, да изравним нивата на познания и обединим нашите цивилизации. Това не означава, че няма да бъда и тук при нужда от моята помощ и съдействие, вярвам че и вие ще ни помагате, когато се наложи, особено с нови технологии и средства.
            Медиите започнаха излъчване на императорската реч пред Организацията на обединените нации след унищожението на крайцера Зета, след което започна кратък игрален филм за Стелта заклещен на Калисто и опита на земния пилот с ръце да го освободи от леда. После показаха истинския пилот, жив и здрав с протези на ръката и краката от измръзването, но засмян и приветствуващ :
           - Виждате, че не само в древността, но и днес може да се разчита на нас, когато става дума за добро дело! Следя работата на съвета и се гордея с вашите решения свързани с благото на общата, наша цивилизация ! Благодаря, желая ви успех и дълъг живот !
           Камерите показваха от десетки места колоси и човеци станали на крака, радостни и аплодиращи неспирно. По лицата на първите започнали борбата се стичаха сълзи, суровия Флово също се размекна, а целувката на Толи и Моди се задържа на екраните достатъчно дълго за да увлече и други....  

 

             Пет земни години по- късно, децата на императора бяха в състезание кой да се грижи за Виктория, дъщерята на Моди и Толи в часовете за игра. По големите, вече се бореха за правото на свободно придвижване по Земята, извън колонията на колосите. По молба на земяните тя беше изместена далеч от манастира на будистите за по- голяма сигурност. На голяма маса от обработен бамбук, Императора наливаше червено вино в чашите на Мачо, Моди и Флово. Отдавна бяха планирали тази среща, но неотложни дела, пречеха постоянно. Замята за трети път потрепера под тях, чу се далечен тътен и Флово загрижено погледна към зелената светлина излъчвана от андроида, сигнал за безопасност.
           - Колко често се случва това Императоре, защо го правят, какво искат, да накарам ли  Флаг 1 да прочисти ?
            - О-о, не Флово, това не е решението, почти всеки месец нападат, за сега земляните се справят, това е техен проблем, ние тук сме гости. За съжаление сме нежелани от някои кръгове. Официалната версия е че ние сме окупатори, желаещи да превземат и населят Земята с колоси, изтребвайки местните жители. Истината е друга, просто казано се състои в новите правила и обществен ред. Вие знаете, но пак да го кажем – няма онаследяване на личното богатство, освен на средствата за производство в публичния сектор, получаваните пари са пряко свързани с индивидуалните постижения и коефициента за лична значимост. Не може да има кастово деление и експлоатация, а това срива два, три животински инстикта и е нужно поне квинтон време за осмисляне и еволюционно преодоляване.
           - На Тетама се наблюдават същите явления, явно този живот ми е писано да го изживея целия на крайцера Флаг 1, но връщане назад няма да допусна! – добави тъжно Флово- Имперските служби за сигурност, останали без работа и вожд, станаха инициатор и организатор на безредици с доста жертви. Те са добре подготвени, имат мрежа от вербовани колоси, разполагат с новите, технически средства, даже си имат вече и медии, бълващи лъжи и носталгични послания. Могат да бъдат унищожени, но това не решава нищо, трябва да бъдат убедени, че това е правилния път към бъдещето !
           - Началото е положено, дано разума победи, ние сигурно няма да доживеем този ден, но нашите деца ще го дочакат и реализират! – каза Моди – Лесно се ражда само посредственото и лошото, другото е бавна, трудна работа и изисква усилията на много хора! Мачо честит син, жалко че Синтия не е с нас, той е само на месец , но сигурно расте бързо обгрижван от нея!?
            - Благодаря, най вече на Императора, че се съгласи да я освободи от задълженията към него и за доверието, ние да се грижим за неговите със Синтия деца. Това което изпитваме е щастие и радост, то ни мотивира да се борим за утвърждаване на новото. В тази връзка искам да споделя, че старши дизайнерите бързо се убедиха, че това е пътя и са много полезни. Най- важното според тях, което поддържам изцяло, е да се създадат поне три независими бази с равни военни и производствени възможности. Слънчевата система и Земята да е една от тях, а третата да е някъде, неизвестно за останалите, като място за съхранение на цивилизацията, ако нещата не се развиват по желания от нас начин. Вече има група доброволци, които работят по въпроса. Когато са готови с дестинацията, трябва да им предоставим три крайцера и няколко транспортни кораба с пълно оборудване за тераформиране без гравимоди на първо време. Когато се устроят, сами ще си ги направят и свържат с останалите. Млади хора, включително и земяни, привърженици на новите отношения, ще бъдат новите заселници.
             - Сега разбирам защо Толи напоследък се смее загадъчно и работи усърдно нещо, което не иска да сподели с мен – намръщено процеди Моди- Може би има голям смисъл в това предложение. В последните години, винаги имах усещането, че нещата се случват много бързо, фасадно и с не напълно искрена подкрепа. Подготовката ми, ясно показваше, че еволюцията в мисленето е най- сложният, бавен процес, затова трябва да се подсигурим. Вземете земната комунистическа идея, около 10 % са вярвали в нея и са се опитвали да я наложат, но само 0,05% от тях са живеели според нейните изисквания и са я прилагали на практика. Те са и първите жертви, унищожени от другите, даже с участието на уж вярващите. Трудно се върви срещу инстиктите, желанието за власт и притежание. Тук на Земята има два хищника, които хората избиват почти без ограничение, това са лисиците и вълците. Правят го, защото тези хищници не убиват само това, което могат да изядат, което е нужно за оцеляването им, а всичко което се движи, цялото стадо, ято..., ако притежаваха по- висока степен на комуникация, те щяха да унищожат останалите видове и после да започнат самоизяждането. Интелекта и разума винаги изостават в еволюционното развитие и земяните са схванали това, като често се сравняват с тези хищници.  
              - Вече не мога да управлявам обществените процеси и реално не съм никакъв Император, което много ме радва. Предложението е добро, ресурсите на цивилизацията могат да създадат тези три общности с равни възможности, но не повече. Космоса е безкраен, никой не може да каже, колко грандомани и гадини подобни на злосите, могат да се появят, да искат да ни унищожат и завладеят. Даже самите злоси, никога не са били унищожени напълно. Дано се приеме от събранието на колосите в новия Парламент.
             В този момент, един гравилет плавно спря наблизо и от него слезе монах с оранжеви дрехи и молитвено сключени ръце пред себе си. Беше един от монасите присъствувал на съвета на дизайнерите.Той се поклони и засмя, в главите им зазвуча нещо подобно на реч, мисъл и усещане.
              - Моля за вашето извинение и снисхождение, слушах по неволя вашия разговор и помолих Толи да ме доведе по -близо до вас. Простете ми, но чуствам задължение да ви кажа нещо важно, което може да реши много проблеми на хората и разума. Вие познавате Будизма и източника на злините, желанието за власт и притежание. Тези години показаха, колко е трудно да се създаде обективна система за оценка на човешката значимост, например каква е моята значимост, особено в сфери където познанието е оскъдно, но това е верният път !? В зората на цивилизацията хората са имали едно сетиво, което ги е спасявало и правило непобедими, давало им е възможност за бърза самооценка. Знаете за него, това е третото око , хипофизата, даваща възможност за обмен на мисли от голямо разстояние, наречено по късно телепатия. Притежавали са го и колосите и земяните, с времето и по- лесния живот, това сетиво е закърняло, а по-късно преследвано и унищожавано.  Спомнете си какво се случи с Пирс 8 и помислете, какво щеше да стане ако беше влязъл в залата !? Това сигурно ви плаши, защото ако искам, мога да узная мислите на всеки от вас, няма нищо страшно, аз съм тук, защото знам че вашите мисли и сърца са чисти, знам че сте готови на всичко за доброто на хората. Живота в материалното общество и свят, подценяването на духовния, не ви дава възможността да оцените неговото, огромно значение. Затова ви моля внимателно да помислите и да си представите общество в което не може да има лъжа и манипулиране на хората, добавете го към системата за оценка на значимостта и придобиването на знания. Нужни са няколко поколения и усилията на лекари, модификатори, нашия опит и знания, които ви предоставяме незабавно. Предлагам ви конкретно, освободете Толи от всичко друго, което успешно може да свърши Моди и възложете тази работа на нея. Тя е на път да направи първата си самостоятелна телепатична връзка, сега ще ви покажа !
           Толи ненадейно се появи, поздрави всички и забързано се присъедини към тях.
            - Отче, днес ме викаш за втори път, сигурна съм че е нужно, но моите приятелки императриците не бива да остават дълго сами. О, това което ме караш е невъзможно. Вярно, че съм усвоила някои неща и уроци, но надали ще успея да извикам Виктория телепатично? Добре, щом е толкова важно ще опитам !- Толи се обърна с гръб към тях и сключи длани, притворила очи . Флово отпи голяма глътка вино и тихо приседна. След минута вратата се отвори и Виктория тичайки смешно, се хвърли в обятията на майка си, преследвана от най- големия син на императора.
            - Татко, извинявайте, не можах да я спра !- Императора се смеше от сърце на глас.
            - Няма нищо сине, поздрави този свят човек, служител на Буда и разума, даже и той не може да я спре, по- късно ще разбереш. Отче вземете сина ми като послушник в манастира, може да не е закърнял напълно. - монаха се засмя и каза нещо на глас, което Толи се опита да преведе:
            - Този който не страхува от истината е чист като снега !
            Моди гледаше удивено и се опитваше да каже нещо.
            - Да, да няма проблеми, ще поема цялата работа, все съм вярвал, че Толи е чудо, но толкова голямо не съм очаквал.
   
            Мачо тревожно и виновно каза
:
            - Отче простете, прекланям се пред вашите знания и умения, независимо че съм дизайнер, това не ми е хрумвало никога, действително е ключ към успеха и катализатор, който може да съкрати промяната в рамките на няколко епона. Все пак ме измъчва един въпрос, не е ли малко прекалено и страшно да знаеш всичко за другия, даже и интимните неща.
             - Тази дарба няма такова приложение, това е нещо като антена приемаща хиляди сигнала едновременно. Най- трудната част се състои в нейното управление, заниманието с интимния живот на хората е глупаво и води до загубата и, колкото и странно да звучи. Нашия мозък е така устроен, че има защитен механизъм и отхвърля бързо ненужните и несъществени неща. С времето се изгражда бариера и нещо като вътрешен, етичен кодекс, усеща се когато някой се рови в личните неща, нямащи общо с работата и реалното общуване. Например, аз нищо не знам за личния живот на моите монаси с които живея, мога да узная, ако те поискат или ако живота им е застрашен. Прекаленото любопитство и знание, добито по този начин, изтощава и застрашава менталните способности, даже ученето се извършва по традиционните начини, телепатично е опасно и скъпо физически. Това е подобно на сравнението, да използуваш вашите анихилатори за да си изпържиш яйца. Още един пример, използуването на нашите възможности по време съвета на дизайнерите, изискваше седмица възстановяване с медитация. Не се сърдете че си тръгвам веднага, стар съм и след такива срещи се нуждая от почивка. Ако разрешите, бих взел тази бутилка с вино, ние също сме хора и нямаме нищо божествено, ще почерпя останалите монаси.
           - Отче вземи повече, поне една дузина – предложи Императора.
          - Не, ще си изгуби напълно смисъла, ценните неща са малките, хубави неща, които свършват бързо и се помнят дълго, като глътка вода сред пустинята, другото е излишно и ненужно разточителство! – нов приглушен тътен се разнесе наоколо, монаха помаха от гравилета и в главите им прозвуча -Обърнете внимание на модификаторите, относно една, земна федерация, основните заплахи за вас идват от нея, нарича се САЩ, там е най- трудно да се разделят със старите, монетарни отношения и ролята на световен жандарм, не признават и решенията на ООН, скоро ще ви нападнат и от Космоса !

 

              След още две земни години Толи кърмеше сана им Сид ( от Сидхарта, първото име на духавния учител, създал будизма) под внимателния изучаващ поглед на Виктория и прегръдката на Моди. На екрана пред тях вървяха новините от САЩ, гражданската война скоро щеше  да завърши, не бяха малко и жертвите при наличие на такъв огромен арсенал от лични оръжия. Модификаторите си бяха свършили прецизно работата. Опита за нападение колонията на колосите от космоса, с две балистични ракети и 10 ядрени заряда, стартира процеса. Седмица поред, лунната станция излъчваше видеоматериали обясняващи и показващи с подробности организаторите на нападенията и ескалацията на военните действия. Всички финансови връзки, разговори и подготовки за нападение над колосите се излъчваха пряко в ефир. ООН наложи пълно ембарго на САЩ и от десетки места заваляха поттвърждаващи изнесеното факти и материали. На всеки американец, попадащ в обвиненията се предоставяше право за защита и заявление. Много малко се възползуваха, развяващи расистки и националистически тези и теории. Силата на доказателствата и истината бяха толкова големи, че войната стана неизбежна. В нея участвуваха само жителите на САЩ, решили да променят и без това загиващата федерация, приемайки новите обществени отношения. Колосите информираха, никой от тях не участвуваше във воени действия, седем невъоръжени бяха убити в процеса на събиране на данни и информация, като снимаха до последния момент, включително и лицата на убийците. Едва ли остана земянин, който не разбра за степента на развитие и превъзходство на колосите, за техните хуманни намерения. Медиите показваха филми за участието на младите земяни при определяне пътя на обществено развитие и че системата с коефициента на значимост и частната собственост са техни, добри идеи.
             - Подръж този лакомник изправен, трябва да се обадя – Сид неохотно се вкопчи в баща си, Моди вече беше привикнал на телепатичните връзки и реакции на Толи, обичаше я още по- силно и семейството топеше последната строгост останала в него. Виктория ревниво го прегърна от другата страна и очите му се изпълниха със сълзи на радост и благодарност. Колко ли години още щеше да продължи всичко това ? Един от приятелите монаси си отиде на 80 земни години, крайно несправедливо, беше стартирал програмата за изравняване на живота, но това изискваше доста време и плавни, екологични промени. Земния живот състаряваше по- бързо, но определено му харесваше повече от този на Тетама. Толи се върна и без да чака въпроси поясни – Две групи медици и модификатори работят по възстановяване функцията на третото око. За сега е ясно че децата са готови за това, с възрастните е по- сложно, земяните дават два пъти по-добри резултати. Обадиха се да ми кажат, че скоро ще има външно устройство, даващо възможност на всеки да бъде телепат, не обичам машинариите. Трябва да поговора с монасите, ти какво мислиш ?
            - Нищо страшно, определението за начален разум е свързано с използуването на приспособления и оръдия на труда. Страшно би станало, ако е самостоятелно устройство, което без наличие на човешки мозък, може да чете и внушава мисли. Вземи едно устройство и да го пробваме веднага на андроид или на по- нисш разум, примерно маймуна. Ако работи само при наличие на човешка, мисловна дейност, това е свръхценно откритие, но даже и тогава трябва да има някаква, сигурна защита. Представяш ли си да попадне в ръцете на злосите или други неброжелатели !?
            - Напълно разбирам скъпи, веднага се захващам, следващото кърмене е след 4 часа, ако искаш да бъдеш майка, нямам нищо против, но е по добре да го оставиш в ръцете на андроида бавачка. Крайцера за тайната дестинация тръгва след месец, заедно с групата за тераформиране, не си в първа младост да работиш през нощта. А ти малка умнице, спри да ми внушаваш, че трябва да ти дам сладолед, вече изгълта един, въпреки че знаеш как да го ядеш бавно с близане, за да не те боли пак гърлото.
            - Давай го това устройство, защото не е честно, да не знам какво си говорите, особено какво си мислите за мен ! За работата през нощта си права, но не и за възрастта, довечера ще ти го докажа !- Виктория се засмя и го накара да се изчерви:
            - Татко, тука има невръстни, но любопитни деца !

 

 

 

 imageimage

 

 

 

 

                                                    

 

 


 

 

 

 

 





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3478766
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930