Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2013 13:18 - Круиз до Земята
Автор: dedenze Категория: Други   
Прочетен: 935 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.08.2013 13:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Това е фантастика, продължение на:
http://dedenze.blog.bg/drugi/2013/08/20/imperatricite.1141224

            Крайцера натоварен до краен предел се носеше в открития космос и само навигаторите и компютрите знаеха, къде точно се намира. Флово почти не спеше и проверяваше всички параметри, отговорността беше изключителна, на борда освен императорското семейство бяха всички любими колоси и то в оригинал. Всичко вървеше по план, след седмица щяха да бъдат на земна орбита. Толи и Моди бяха изключително заети, от хибернаторите управляваха копията си, които трябваше да осигурят, освен сигурността, още стотици неща на Земята. Въпреки, че нямаха време за си направят космическо бебе, бяха щастливи, удивени от чувствеността и способностите на оригиналите си. Гравимодната транслация явно упростяваше и спестяваше част от телесното възпроизводство за сметка на умствената връзка, подобно на системите за компресиране на информация. В определено време обявено като „вечеря”, бяха заедно с имперското семейство, мисловната връзка, дискусиите и проблемите, правеха храненето почти символично. На една от тези вечери Императора връчи на Толи грамота и знак с което тя ставаше старши имперски модификатор. Всички станаха на крака и я поздравиха, включително и императриците, което протоколно беше недопустимо. Тя се изчерви, просълзи и с поклон благодари на всички. Императорските съпруги не проявяваха излишни капризи и основно се грижеха за децата си. Синтия определено беше тъжна, защото Мачо остана с част от имперската охрана на астероида. В случай на нужда, щеше да реагира от името на императора и тази реакция не закъсня. Съобщението беше тревожно и страшно : „Крайцер Зета с пълно бойно снаряжение ви следва с 2200 единици закъснение, не се подчини на императорската заповед за курс към Вега, има данни, че е подчинен на старши дизайнер Бико 2, не отговаря на повикване, гравимода му е изключен, на борда 85 % оригинали, останалите са изведени от хибернация на Тетама и докладват подготовка за унищожение на Флаг 1 ( това беше крайцера на Флово). Другите крайцери могат да го настигнат с фатално закъснение! Всяка орбита за връщане към Тетама води до вашето прихващане, заради еднаквата, максимална скорост и по- малката маса на Зета ! ”
            - Какво сте се оклюмали, смъртта е едно от нормалните състояния на материята- философски  наруши тягостното мълчание Императора - За някои даже ще бъде избавление ! Лошото е, че и земяните ще пострадат непоправимо! Ако бягаме до свършване на горивото, пак няма да се спасим, трябва да приемем битката с чест, около орбитата на Марс, земният древен бог на войната!
            - Не мога да го допусна, по- скоро ще ви оставя на Земята или в станцията на Луната и тогава ще ги посрещна с всички сили и средства – Флово стискаше юмруци и пръстите му бяха побелели- Вече ги виждаме на радара, те също, битката трябва да стане от възможно най- близко разстояние.
            Толи и Моди вече излизаха от хибернация и бързо разпитваха с мисловна, конферентна връзка. Наложи се да викат навигатори и оръжейници, специалисти по конструкцията и поддъжката, крайцерите бяха почти еднакви. Десетина модификатори от земната станция също участвуваха в разговора. Накрая Моди обобщи:
            - Не може да избегнем войната, Зета трябва да се унищожи и помощ може да ни окажат само земяните. Предлагаме следния план: На Земята има самолети „Стелт”, които трудно се засичат от локаторите, ако се махне част от оборудването, всеки може да носи до два ядрени заряда! Независимо от разоръжаването имат над 400 атомни бомби, както ги наричат.Три такива може да взривят Зета около орбитата на Юпитер край която ще минем след няколко земни дни, даже гравитацията му е предвидена в навигационната схема. Въпроса е, че ги въвличаме във война, но нямаме никакво време за обяснения, обосновки, експерименти и техническа подготовка.
          - Те знаят за нашата борба и са я приели като обща, сигурна съм, че ще ни подкрепят, даже и с цената на жертви - угрижено каза Толи – повече се страхувам от техническата реализация на този план, при липсата на време !
           - На Зета всички военни имат стандартно образование и ще реагират по разписанията и протоколите почти автоматично. Атаката ще бъде на пълен бърз ход, когато ние спрем на орбита около Земята. Забавих хода с 30 % и локаторите отчитат същото забавяне и при тях, което означава, че спазват протоколите. С два космолета на пълна скорост, мога да взема 4 въоръжени Стелта и да ги оставим на четирите най- големи спътника на Юпитер – Галилео, Калисто, Европа и Йо според земната астрономия. Това ще отнеме около 1000 единици време и локаторите на Зета все още няма да отчитат обекти с такива размери. За отклоняване на вниманието може да изпратим един космолет с копия за предупреждение и среща с командуващите Зета, сигурен съм, че ще го унищожат, но това има и друго хуманно изражение. Записа трябва да се излъчи на Тетама с демонстрация как се напада  флота на Императора ! Основните проблеми са че Стелтовете не са пригодени за Космоса, нужни са допълнителни двигатели и животоспасяващи системи, трябва да бъдат пилотирани от земляни, няма време за обучение на колоси! - Флово показа схема на полета и атаката над Зета, настъпи пълна тишина и Императора отсечено каза:
           - Съгласен съм, да действуваме моментално, настройте антените за директно предаване на Тетама, моето копие заминава с космолета до Зета, бих тръгнал в оригинал, но ми се иска преди собствения край, да се запозная и с китайската  медицина ! Успех на всички !

            Трите космолета излетяха, два към Земята с пълна скорост и един към Зета бавно и тържествено с всички възможни опознавателни знаци, излъчващ протоколни съобщения и заповеди, след няколко минути на Тетама щяха да гледат това предаване. Земляните с помощта на модификаторите преобразяваха Стелтовете и крилата подмениха с ракетни двигатели. Кислород и посладена вода за 7-8 дни, грейки, за храна нямаше време и място. Пилотите доброволци бяха много и знаеха че са обречени на смърт. Мачо транслираше предаването от космолета, като постоянно напомняше, че на борда е копието на Императора, украсяваше с интервюта и журналистически прийоми, всички крайцери бяха задължени да ретранслират пряко предаването. Зета почти спря и запази пълно мълчание, когато космолета влезе в обсега на протонните оръдия, изхвърли няколко сонди с видеокамери и Императора предложи да се предадат и да го допуснат на борда. Гарантираше живота на всички и питаше какви са техните искания, кое и кой ги кара да нарушават законите на Империята ! Напомни, че неподчинението се наказва със смърт ! Тогава крайцера Зета започна стрелбата, копието на Флово управляваше умело и избягваше изстрелите, само няколко километри ги деляха. Космолета не отговори на стрелбата, нямаше и смисъл, приличаха на слон и комар, най- после един, енергиен снаряд попадна в него, но Флово успя да разбие останките в главния локатор с което спечели още време. Камерите снимаха в едър план всичко и предаваха епичност на битката. В ефира се носеше речта на Императора записана предварително с която обявяваше Зета за враг на Империята и заповядваше пълно унищожение.
          - Видя ли, че даже няма време за болка! – Императора се смееше и  подаваше на Флово чаша вино, който излизаше от хибернация със свиреп вид и поглед. Моди се приближи към тях и каза че са вече и земни герои, Толи с помощтта на мезонните и земни спецове бяха адаптирали видео сигнала към земните предаватели. През минути, земен диктор поясняваше, че това не е фантастика, а предаване на колосите в реално време.
          - Не съм черноглед, но най- лошото тепърва предстои след 1-2  дни! Стелтовете са на позиция, космолетите се върнаха, Зета ускорява и ни следва. Но всичко това, не пречи за чаша земно вино в компанията на Император и хубави хора ! – Флово отпи и в същото време помещението се изпълни с колосани, императрици, любими, които ясно напомниха, че без тях борбата и живота са безмислени. Толи попита има ли кавалери, които да налеят и съобщи:
           - Земляните надминаха моите очаквания, най- високата им международна институция ни предлага втори защитен вал около Земята с участие на осем, техни, космически кораба, въоръжени с ядрени заряди, независимо че отлично познават мощта на крайцерите ! Това ме кара да се чуствам горда за бъдещето и връзките между нашите цивилизации !

                     След час Зета щеше да премине край Юпитер, локаторите на Флаг1 не отчетоха нищо съмнително на спътниците, ден преди това. Флово беше успял по време на кратко, локационно затъмнение да обърне крайцера с лице срещу Зета, като запази същата скорост на заден ход. Стелтовете бяха майсторски укрити и пазеха пълно мълчание, локация не беше нужна, Зета ще се вижда ясно с просто око, трябваше да го пропуснат и ударят по дирята на главните двигатели. Почти всички космолети бяха излетяли в посока на Земята и Луната. Флово беше непоколебим, на борда бяха останали само военните ! Всички излишни консуматори на енергия бяха изключени и крайцера приличаше на тъмна,черна купчина метал. Над 10 самонасочващи се видеокамери бяха хвърлени зад борда и чакаха активиране в нужния момент. Мачо умело беше използувал нападението и беше свикал от името на Императора съвета на старшите дизайнери след два земни месеца, като им беше забранил всякакво предвижване като копия и оригинали, както и връзка помежду им. Земните радиотелескопи също бяха уловили крайцерите и потвърждаваха положението с голяма точност. Оставаха броени, напрегнати минути, Зета влизаше в капана. Общия сигнал беше земна мелодия, непозната за повечето колоси, подобно на земно, ефирно излъчване. Освен няколко кратки и незабележими просветвания от спътниците на Юпитер, локаторите не отчитаха нищо, видеокамерите се включиха, заработиха всички предаватели на пълна мощност. Зета осветена от Слънцето приличаше на многоръко чудовище. След няколко минути зад него се появиха лъчи и крайслера се превърна в малко слънце, защитните филтри на илюминаторите и камерите включиха автоматично, после настъпи мрак. Колосите край Флово скочиха, радостно закрещяха и се запрегръщаха. Той запази мълчание, победа но с висока цена, живота на хиляди колоси, не успяха да го избегнат, дано поне са последните жертви. Приближи го един от регистраторите на радиоактивните излъчвания.
           - Капитане, отчетохме само шест взрива, трябваше да са 8 !?
          Флово нареди пълен напред към мястото на взрива, може някой Стелт да не е успял да излети, по-големите отломки бяха опасни и застрашаваха Земята и Луната. За няколко часа наближиха и започнаха да унищожават по- едрите и монолитни детайли, не беше възможно да има оцелели. Имаха само два космолета, единия се отправи по посока слабия сигнал на бордният регистратор на Зета, другия към Калисто. Анализа на записа не отчиташе излитане от този спътник и Стелта наистина беше там. Голяма канара от лед се беше свлякла над него и го държеше като в клещи. В опита да го скрият, не бяха отчели тази възможност. Пилота беше паднал до Стелта, в скафандъра почти нямаше кислород,  но имаше слаби признаци на живот. Една от антените беше счупена и огъната, явно до последния момент се е опитвал на ръка с нея да отмести и натроши леда ! Космолета бързо го достави на крайцера, дишането се възстанови и възможността да оживее нарастваше. Двете атомни бомби бяха другия проблем, не можеше да ги оставят тук, опасно беше и да ги местят. Флово обясни ситуацията на Толи, след два часа, три копия на земляни екипирани със земни скафандри бяха транслирани на Флаг 1, после при Стелта и започнаха демонтажа на бойните глави. Трябваше да се отстрани плутония, което в космически условия беше трудно и опасно, но за 6 часа успяха. Крайцера облъчи мястото на Стелта така, че той потъна завинаги на безопасна дълбочина в леда. През това време втория космолет донесе бордния регистратор, това беше много ценно и доказваше всички действия от екипажа на Зета. Първата изненада показа, че на борда е бил оригинала на Бико 2 !?

            На Земята кипеше трескава дейност, Императорът държа реч пред върховния им орган- организацията на обединените нации. За първи път той открито посочи всички истини и проблеми пред двете цивилизации. Речта се излъчваше само за земляните, колосите щяха да я чуят по-късно, след съвета на старшите дизайнери. Така се избягваха излишни паники, жертви и действия. Една вековна система не може да се разруши за няколко дни, нужно е осмисляне и време. Такова трябваше и за земляните, първо да се уеднаквят понятията, да се приеме кое е правилно и кое не, да се обогатят знанията, морално- етичните норми, законите и пр.... После връзката с императора прекъсна по негово желание и той бе настанен само с един верен служител в китайски манастир за лечение. Имперските деца бяха в най- големия зоопарк, учеха ги на земни игри, трудно беше да ги различиш сред другите деца, Толи им беше подготвила земни дрехи. Императриците се срещнаха наживо със своите жигула и искаха да бъдат оставени свободни сред земяните, но това все още криеше опасности, тук бяха само едни, симпатични жени и нищо не ги защитаваше, но бяха сред свободни, себеподобни , нещо ново и ценно, което ги радваше напълно. Искаха за един ден да научат всичко, което беше невъзможно и високата им ерудиция помагаше в реалната преценка. Сексуалните отношения и въпроси отстъпиха на системата за отглеждане и обучение на децата на понятието за любов, на сложната семейна връзка. Учудена Синтия сподели с Толи:
           - Знаеш ли, виждайки и чувствайки всичко това, мисля че обичам Мачо и искам да съм майка на децата ни, независимо, че отлично знам и недостатъците му !? Императорът е добър колос и приятел, но не ми е по сърце, не мога да го пожелая като сексуален и житейски партньор !
           Времето отлетя неусетно и Флово се безспокоеше, че няма да успеят да се върнат за съвета на дизайнерите, а това можеше да провали всичко. Ден преди последната възможна дата, Императора се завърна, до него нямаше поддържащ апарат !? Всички се събраха на борда на Флаг 1 с радост и учудване, искрено го приветствуваха.
           - Благодаря ви, аз най- много се радвам, само едно нещо разбрах от лечението, че сам трябва да се излекуваш с помощта на природата и собственото си уникално тяло ! Земляните китайци са на светлинни години преди нас в това отношение, тяхната медицина е само прилагане на познанието за природните взаимовръзки. Сега искам да си свърша работата докрай. Утре се връщаме, в оригинал ще присъствувам в съвета на онези гадини. Семейството ми ще бъде с мен, Флово, крайцера и войниците му също. Тук остават всички останали оригинали с гравимод и хибернатор на Земята, препоръчвам край манастира в който ме лекуваха, природата там е уникална, на лунната станция има още един. Ще ви оставим и два космолета и два гравилета за по-бързо и сигурно придвижване. Осигурете постоянна връзка с Тетама  и Флаг 1, всяка нужда от материали и техника ще е осигурена. Лечителите са сигурни, че могат да продължат лечението ако ги посещавам като копие, защото лечението е повече умствено и автогенно. Спираме добива и изпращането на духовни еманации, всички усилия на модификаторите се съсредточават в екологията и обмена на знания! Никой няма пълна гаранция за успех, затова ако с нас нещо се случи, тук от Земята борбата продължава! Ако успеем да въведем новите порядки и закони безметежно, Флово и Флаг 1 ще се заселят след време също на Земята, а ние често ще идваме като гости и туристи !
           Едва ли можеше да се чуе повече, защото всички радостно викаха и се прегръщаха. В очите на повече от тях светеха сълзи на надежда и удовлетворение. На другата сутрин, час преди полета, до космолетите изпращачи се доближиха и два земни кораба, след 10 салюта от разноцветни фойерверки изпратиха контейнер със знамето на ООН до Императора и дълго прочувствено послание. Останаха, докъто Флаг 1 се превърна в малка светеща точка сред звездите.

            След месец Моди и Толи посрещаха първите лъчи на слънцето, близо до скромната, монашеска обител в малка, двуетажна, китайска къщичка в старинен стил, съчетана изкусно с околната среда. Наоколо имаше още 5-6 такива, обитавани от колоси. Неопитното око, трудно можеше да познае, че под тях има още 5 етажа пълни с най- модерна техника, гравимод и хибернатори, хангар с космолети и гравилети. Земляните бяха помогнали в строежа, незабележимо и „тайно” ги охраняваха.
          Моди прокара ръка по красивата извивка на гърба и :
          - Ти си толкова красива и съвършен оригинал, че днес искам само да правим нашето, земно дете и нищо друго!
          - Може и да сме го направили вече скъпи, месечното ми неразположение закъснява !?
          - О, това е чудесна новина, тогава да го затвърдим !
          - Нищо не си разбрал от монасите, човек не трябва да зависи от другите, а само от разума си, сега ти имаш сексуална зависимост от мен. Която, като остарея и погрознея, ще те кара да се чувстваш зле и да търсиш други жени, може и да ме напуснеш, независимо че имаме деца !
          - Едва ли! Монасите също казват, че когато старееш близо до някого, не забелязваш промените, а аз никъде не искам да ходя.
          - Много умееш да убеждаваш, предавам се, но ще го направим с китайското въздържание, на което се научи преди време. Няколко мои върхове, срещу един твой !
          - Не е нужно да го казваш, нали съм ти подчинен велика, имперска модификаторко ! - Моди я обгърна с всичката нежност която имаше, подухна леко в лявото, любимо ухо, разходи пръсти по тялото и подобно на пиано, от което се разнесе чуден, приглушен звук. Бавно, бързо, силно, леко, не брояха върховете, накрая изкачиха и неговия, уморено притворили очи, притихнали да не изплашат мига на щастие. След час Толи леко се надигна, наметна халата си и тихо заприготвя закуската. Моди се правеше на заспал с притворени очи, обичаше да я гледа без тя да подозира и заема суетни пози. Харесваше му истинска, енергична, с точни и премерени движения, гола...
         - Ставай сънливко, закуска, не гледай червения индикатор, първо ще закусим, монасите казват, че нищо не може да бъде спешно на този свят, нещо като бързай бавно!
          - Тези две, пъдпъдъчи яйчица са много малки, нищо че имат много калории !? - Моди ги гледаше с недоверие, а Толи се смееше с глас.
          - Спокойно довечера ще имаме гости, нашите съседи, тогава ще хапнеш повече, заслужил си !
          - Индикатора ме безспокои, сигурно е Флово, утре е съвета на дизайнерите, където всичко ще се реши !
          - Безспокойството прави яйцата още по- малки, ние си вършим работата добре, не носи на плещите си друг, непосилен товар. Това което направихме до сега, стига за един достоен живот на всеки колос ! Пак монасите – уважавай себе си и другите, за да получиш подобно уважение!
          Моди беше хапнал закуската наведнъж, под неудобрителния поглед на Толи и вече слизаше по стълбите към гравимода. Искаше да е спокоен и друг, по- разумен, но това не беше лесно...

следва продължение...


imageimage

imageГласувай:
2
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2405165
Постинги: 1071
Коментари: 3596
Гласове: 4488
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31