Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2013 18:45 - Стратегия и тактика
Автор: dedenze Категория: Други   
Прочетен: 1383 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 15.08.2013 21:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Това е фантастика, продължение на:
http://dedenze.blog.bg/drugi/2013/07/25/zashtita-i-sigurnost.1133668

         Това бяха любимите думи на Флово, за общата работа бяха решаващи и имаха много по -голямо от чисто военното значение. „Критичните” предавания организирани от Мачо и Куло1 набираха скорост и имаха невероятен, просветителски ефект. Сателитните спътници можеха да бъдат завладяни по всяко време, идентификацията на оригинал и копие също беше овладяна. Андроидите на Алфа12 и земната станция, защитаваха живота на модификаторите по списък, според първия закон на роботехниката, и чрез транслаторите можеше да се излъчи команда за защита на всички колоси, когато назрее момента. Успяха да направят два, тайни, мощни гравимода, скрити във старите военни складове на Тетама, където всичко опасно беше обезвредено. Общите усилия бяха дали за кратко време високи резултати, имаше и скъпи жертви, над 10 хиляди древнолоби бяха дали живота си за делото. Земляните също даваха жертви за гарантиране безопасноста на колосите и париране на националистични движения и фанатични реакции. М1Х5 беше определил по- подробно целите  и реда на действията. Първо да се подменят с копия и махнат застрашените оригинали на модификатори и древнолоби от Тетама, заедно с гравимодите и хибернаторите. Имперската служба за сигурност и полицията да бъде овладяна и парирана, главно с внедрени древнолоби. Основните ударни сили на военния флот поне 9-10 крайцера трябваше да се отдалечат на безопасно разстояния, така че да не могат да участвуват в предстоящите размирици. След това да се принуди Риго да свика съвета на старшите дизайнери, на който да бъдат принудени чрез компромати и всякакви други средства, да предложат и проведат основната, законова промяна и то с официалната подкрепа на императора.

         Моди, Флово и Мачо се срещнаха в изоставена мина, до там се наложи всеки да походи в калта и дъжда на Алфа12, по стари пътеки и препятствия, воден от един древнолоб. Случая с агента на имперските служби, беше повишил вниманието относно помещенията и връзката. Мезонните спецове направиха заглушаващи устройства, а оповесения, официален повод за среща в мината, беше елементарен - екология. Най -важното от разговора каза Флово:
     - Има един малко налудничев начин да прекараме първия гравимод и оригиналите на Земята. Там има големи животни- слонове, трябва да убедим императора, че лова ще бъде уникален! Имаме крайцер с наши хора, сега се връщат от Уран, планета в същата система, което ги прави предпочитаеми, владеещи навигацията в тази дестинация. Пречката е, че на Земята има население и се пътува 1,8 земни месеца. Като знаем навиците на императора, шансовете за успех са минимални. 
         - Не са минимални – ентусиазирано каза Мачо – Първо ще пусна няколко „критични”филма със слонове и земно сафари, Толи ми осигури добра земна филмотека. Второ вече съм в отбора и замених Куло 1, за да прекъсна смеха и любопитството казвам, че устройствата за маскиране на оригинала работят, императрицата е симпатична и си я бива, особено в леглото. Имам малък опит, но до сега не съм бил с подобна жена и никакви стимулатори не са нужни ! Мисля че много сме ги подценили, като глупачки и интригантки, далеч не е така, по скоро е защитна поза и реакция. Иначе са високо ерудирани и в някои отношения притежават знания, до които ние нямаме достъп! Така че круизът може да се състои действително, но с тяхно участие. Ключа е в срещата им с оригиналите на своите земни жигула. Това може да пренареди приоритетите и да ни принуди да покажем фактите първо пред тях, а после пред дизайнерите. Нито една няма да се откаже от секса и начина си на живот, затова от тях трудно ще се появи опасност. Държат на подчинение и голяма част от имперските служители по безопасността, без присъствието на които не може да се ходи никъде! Спечелил съм доверие и откровенно имам симпатия към Синтия, ако сте съгласни мога да рискувам с нея, а тя ще убеди останалите?
 
        - Я виж, като истински Мачо, даже галеното и име знае - Моди и Флово се смееха така заразително, че на Мачо не му оставаше друго, освен да прихне и той, когато се успокоиха, М1Х5 продължи- Смеем се, но това прави нещата възможни и напълно сериозни. Риска остава голям, особено за тебе, ако разбере, че всичко в нейния, интимен живот от месеци се записва, реакцията е непредсказуема. Версията трябва да бъде, че древнолобите са напреднали много в техниката, но са добронамерени и никой не знае за тези записи, освен един двама лоялни към тях. Това което покажеш за нея и другите императрици са оригинали, които древнолобите предават доброволно с единствена молба, връщане на порядките от преди един квинтон години, семейства, деца и интимен живот! Намекни, че всичко това може лесно да бъде излъчено в ефира. Ако това, което твърдиш за интелекта им е вярно, трябва да се съгласят и да съдействуват. Тогава им дай задачата за ловен, семеен круиз с пълна сигурност за гарантирана дискретна, оригинална среща с земните момчета, докъто императора убива слонове! Когато си сигурен, че са единодушни и готови да подкрепят исканията на древнолобите, може да се стигне до край, обясни им, че по време на разходката, старшите дизайнери ще бъдат принудени да приемат и подготвят промените.

         - Винаги има риск, но и аз мисля и съм чувал, че действително са много интелигентни и предпазливи – замислено каза Флово- тогава трябва да се съгласят, вместо да взривят безмислен, унищожителен заряд под себе си ! Ако спонтанно те изпари, оригинала ти остава на Тетама  и може да бъде спасен. Лудо и фантастично, но за сега нямаме нищо по- добро. 
 

          На другия ден, андроидите внесаха 4 големи контейнера от Земята, М1Х5 ги изпрати далече от покоите и малко след това,Толи се появи в красива и пъстра земна дреха, която спря дъха му и го накара да замръзне оглупял и подчинен.
         - Е, стига, ако се гримирам и напръскам с всичките им миризми, сигурно ще припаднеш, но аз държа на теб и твоето здраве, затова за сега няма да го направя- радостно и суетно каза колосаната и го заля с думи и факти по мисловната връзка. Неговата информация за антените, беше решила въпроса с имплантите успешно само 60 единици преди фаталния край и презаписа не носеше опасност за никого. Вече можеха да ги възпроизвеждат и унищожават дистанционно, наносканирането улови и честотния спектър на който работят, сега се опитват да се включат незабелязано към него. Да внимава с бирата, която има черни етикети, вярна на себе си Толи пак експериментираше и чрез нея разширяваше любознателността и чуството за свобода на имперската служба, устойчивост към действието на целестина. 

             Секса, явно беше като апетита, който идва с яденето, Моди сам стигна до една истина, че неговото самочувствие и удоволствие е пряко свързано с това на любимата колосана. Тайно беше почел и изучил много книги и медицински изследвания и стремежа му, тя да се чувства максимално добре, даваше невероятни резултати. Възрастта и многогодишното въздържание имаше лоши последици, но земляните от китайски произход решиха проблема. Те го наричаха отлагане на удоволствието, просто казано, отлагане на еякулацията до колкото е възможно. Така тя изживяваще чудесни неща много пъти, свойствени за женската физика, земляните ги наричаха оргазми, които го правеха уверен, силен, способен и щастлив мъж. Това от една страна си беше наука, която трябваше умело да се съчетае с ума и любовта, съобразено с много други, понякога чисто случайни неща. Усилие в името на другия, носещо радост и удовлетворение, доста по- различно от животинския инстинкт. Разхода на емоционална енергия беше много голям и двамата заспиваха прегърнати и изтощени в невероятни пози. След няколко часа, можеха пак да продължат, но работата не разрешаваше подобно разточителство. Моди се шегуваше с нежно погалване:            - Дай, къде са ти стартовите бутони, покажи ги, сложи ми ръката на тях !

           - Знаеш ги вече, но ако ги натиснеш, няма да можем да поговорим за други неща, няма и да си тръгна, нали се разбрахме, компромиси ...- Толи целуна върха на пръстите му и леко, но настойчиво го отблъсна – Това, което сте решили с императриците и лова на Земята, ми звучи като детска приказка, но е възможно. Ще организирам такова представление и развлечения, даже се страхувам, че няма да искат после да се върнат обратно. Кажи на Мачо, обезателно да вземат и своите деца, сега няма време да ти обясня, но силата на инстинктивната връзка между жена и дете, което тя е родила, е по -силна от всичко друго на този свят! Тя губи възможността за критична и реална преценка, за нея детето и е най- красивото, най- умното, най- доброто във Вселената. Подобно, но по-слабо чувство се формира и в биологичния баща, основно от грижата и срещите с детето. Те могат да окажат решаващо действие върху императора.
 
           - При първата ни среща ме впечатли с теорията за матриархата. Сега без да се възгордяваш, констатирам, че в много отношения си по- умна от нас тримата, които си мислим, че сме организаторите на всичко. Колосаните имат право почти на всички професии, но определено са подценени и ощетени с лишаването от майчинство и грижата за своето дете. Затова всяко пето дете не е добре психически и вървим към самоунищожение, деградация и екологичен срив! – М1Х5 я гледаше замечтано и влюбено с дълбоко уважение, каквото и да станеше, вече не можеше да натисне бутона на анихилатора, да закрещи срещу нея.           - Стига, че ще ми пораснат крила, аз само се опитвам да бъда твоето възрастно, достойно момиче, което не крие, че му е приятно, когато оценяват добре неговата работа! Благодаря, но виж и себе си в очите ми, мое превъзходителство, искам да отгледам наше дете и тогава да си отида от този свят ! – Тя държеше главата му нежно с две ръце и той действително се оглеждаше в тях. В гърлото му заседна нещо, очите му се навлажниха и разбра, че отговаря за живота и, че без нея, всичко губеше смисъл ! Прегърна я и успя само тихо да промълви:
           - Тръгвай и се пази!- Утрото по имперското време настъпваше и трябваше, освен битката за спасение на колосите, да вършат много други работи. Беше получил невинно съобщение от Мачо, но след разкодирането стана ясно, че решителната среща със Синтия, беше само след три дни. В отговор му написа последни напътствия и всичко, което предложи Толи. После набра Флово и поиска да се срещнат. След два часа, той му изпрати координатите на срещата, нужно беше време за да я подсигури и обезопаси. След още толкова, вече бях седнали в тясна стаичка на метеорологичната служба, Моди беше донесъл бутилка земно вино и мисловно обясняваше на Флово колко алкохол съдържа, стария флотски офицер познаваше подобни питиета и с радост прие да пийнат. Преди години освен пожара и раните, беше загубил две ребра и болките бяха станали хронически.

          - След три дни битката започва с първото явно разкриване на Мачо. Трудно може да кажем какъв ще бъде изхода, ако приемем най- лошия, тя ще изпари копието, мислейки го за оригинал, но ще провери чрез службите и хибернатора за сигурност. После ще атакува земната станция, защото става ясно, че записите са направени от земните жигула и по скоро оригиналите на модификаторите в хибернатора на Тетама ! В яростта си може да унищожи всичко по пътя си. Тя ще действува като се прибере на Тетама, значи оригинала на Мачо разполага с 250 единици време , минимум 140 за излизане от хибернация и само 110 за да избяга и се скрие, неизвестно къде !? Оригинала на Толи няма и този малък шанс!

            - Постоянно мисля за това, не допусках, че може да е толкова скоро. От всички, ти си застрашен най- много, спомни си твоя предшественик М1Х4. Ако това наистина се случи започва тежка и страшна, открита война. Тогава, товариме гравимода и хибернаторите на единствения контролиран напълно крайцер, излъчваме всички компрометиращи записи в ефир. Започва гражданска война, краят на която е неизвестен, а жертвите ще бъдат много. Моя оригинал също е на Тетама, военните оставаме там до смъртта си. Това означава, че в деня на разкриването на Мачо, ние като свои копия трябва да кацнем на Тетама. С помощта на устройствата да влезем като оригинали в залата за транслация и в хибернаторите да заменим оригиналите с нашите копия. Излизаме  и чакаме бурята в крайцера, заедно с Мачо, малък транспортен кораб ще ни превози до там, защото крайцерите не могат да кацат на планети. Лошото е, че няма да можем да вземем всички важни колоси, оставяме ги на Тетама, заедно с оригиналите на всички транслирани. Просто няма време и начин, единственото което може да направим да им оставим единия гравимод и част от хибернаторите за връзка с нас. Ще имат възможност много малко да го ползуват, защото ще ги открият по излъчването, даже и да създадат собствен, енергиен източник. – Флоро изпи чашата на екс, така както се пие отрова при липса на друга възможност. – Ако войната се размине и нещата станат по другия по- добър начин,  нашите оригинали ще бъдат на крайцера до земното сафари и круиза. Там ще бъде натоварен и включен гравимода с хибернаторите под носа на императора и службите. Тогава може да подберем още оригинали за Земята, а после никой няма да знае, че сме там. Ще виждат и говорят само с нашите копия.

           - Излиза че този крайцер е решаващ, сигурен ли си в него, това е огромен космически обект с персонал, ако не се лъжа над 10000 колоси !-  Моди го гледаше изпитателно и с голяма тревога.

           - За това поисках от Толи още 15 полиграфа, работят денонощно и вече са проверили почти всички. Може да се каже, че цял живот дискретно съм събирал персонал за него, забележи всички на борда са само оригинали и древнолоби. Много време ми отне да убедя дизайнерите, имперските служби за това, на другите крайцери, половината от персонала е копия. Стратегия и тактика, не може да воюваш с някой рамо до рамо, да разчиташ на него и в най критичния момент да го изключат или убият на друго, независещо от битката място. Моите рани и белези съм получил тук на Тетама, при пожар и нападение на центъра за транслации, когато бях на редовна служба, като транслирано копие надалече от тук. Срамно, военен колос в хибернатор, който не може да се защити. Трудно се съгласих да оставя оригинала си на Тетама, но движението на древнолобите набираше сила и не исках повече да привличам вниманието върху себе си. Близката интимно с мен колосана, сега е лекар на борда. По чудо оцелях, благодарение на нейните усилия, тогава се грижеше за мен във военната болница на Тетама, тя ме направи древнолоб и мечтая един ден открито да живеем заедно. Разбирам си от работата, затова не смеят да ми противоречат, един епон бях преподавател в имперската военна академия и повечето на борда съм учил и познавам лично. Даже тайно ми се иска да хвана, поне един нелоялен и внедрен гад, да разбера кой и как го е вербувал, но се съмнавам, че ще има такъв- Флово до сега на никого не беше разказвал всичко това, лицето му беше изстрадало и изглеждаше уморено.

         - Не знаех за теб, благодаря, че сподели! Не страдаш ли за своята колосана, как се виждаш с нея ? Имперските служби не го ли проверяват?

         - На борда има само един, еднопосочен гравимод и понякога я посещавам ! В момента крайцера е на орбита около Тетама, там трябва да ретранслираме нашите копия, а те ще ни закарат с обслужващ товарен кораб, близо до палатата за транслации, после ще ни върнат като оригинали на борда, трябва да го направим преди Мачо да покаже филмите ! Много малко от военните, могат да отидат някъде с бордовите кораби, само когато са близо до планета, това е затворен свят, подобен на затвор с по-малко жени от необходимото за разбиранията на древнолобите. Това създава и големи проблеми, но и сериозна мотивация за борба. Имперските служби рядко ходят там само при крайна необходимост, няколко „аварии” със загинали техни хора, ясно им показват, че са нежелани -Флово напълни чашите и каза - За нашия успех !

           - Достойно е да се борим и умрем, ако се наложи, за такава кауза ! – подкрепи Моди, изпи до дъно и добави – Уведоми всички за плана, битката започва, вече сме във  война и командуването е в твоите ръце ! Аз ще кажа на Толи и земляните, те ще ни помогнат.

             Дните летяха в трескава подготовка, часове ги деляха от срещата на Мачо с императрицата, когато се случи нещо непредвидено и объркващо. Службите бяха извели Мачо от хибернация и арестували оригинала. Достъпа до палатата за транслации беше забранен за всички. М1Х5 разбираше, че това е безславен край и всички са в техните ръце. Нещата бяха изключително сериозни, даже и старшите дизайнери не знаеха нищо, Риго ІV го питаше знае ли какво става, което беше недопустимо и странно!? На Куло 1, беше отказан временно достъпа до императорския двор. Флово успя да изпрати на крайцера уличаващите записи на висшето общество и го отдалечи на безопасна позиция, единственото което беше разбрал, че всичко е организирано от императриците. Разбраха го съвсем лично в залата за транслации, където оригиналите им под засилена охрана се възстановяваха от хибернацията. Единствената утеха бе, че за сега са още живи! Сканираха ги голи и облякоха в нови дрехи, сигурно с блокиращи устройства на телесните функции, после в закрит гравилет се отправиха към императорския двор.

следва продължение....



imageimage



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467387
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031