Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2013 22:26 - Земната Ферма
Автор: dedenze Категория: Други   
Прочетен: 4250 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 26.10.2013 11:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

           Това е продължение на тези разкази :
http://dedenze.blog.bg/drugi/2011/11/26/losh-vkus.857026

http://dedenze.blog.bg/drugi/2013/05/31/spasenieto.1115441


            Извадка от записа на модификатор М1Х1:
           „Една от най- големите ферми в галактика К1835 е изградена на планета наричана от отглежданата, човешка популация - Земя. За време от 17 квинтона, са налични над 7,5 милиарда единици и дават годишно над 40 милиона духовни субстанции, добра храна. Инвестициите бяха огромни, фермата може да достигне максимален капацитет от 50 милиарда, след което изхранването на човеците, ще стане сериозен проблем. Доброто качество на духовната субстанция се дължи на развит до определена степен разум и интелигентност, което се постигна с много епони труд и генно инжинерство. Смешното в цялата работа е, че изхранването на хората е продукт на подобна дейност, развивана от самите тях, като отглеждането за храна на животни с по- ниска степен на разум и развитие. В началото трябваше да се осигури транспортна, защитена станция, идеални условия даваше малък спътник без атмосфера, обикалящ около Земята, наричан Луна. Около един квинтон (8,5 хиляди земни години) продължи промяната на орбитата, синхронизиране скоростта и въртенето на Луната, за да има само една, видима от Земята част, а снимането и визуалния контакт на другата половина, да изисква летателни апарати и високи технологии. През този период, за сметка на енергийните разходи, едва не се унищожи популацията с ледникови периоди, пожари и бедствия. Трябва да се отбележи, че независимо от ограниченията, човеците се развиват бързо еволюционно, успяха да създадат летателни апарати, даже да заснимат обратната страна на Луната. За сега тромаво, с използуването на огромна енергия, жертви и рискове, осигуряващи достатъчно време за скриване на всички, външни съоръжения. Може би допуснахме грешка с това, че заложихме ДНК подобна на нашата, но това е дълъг и сложен, теоретичен спор. Друг голям и опасен проблем е, че не успяхме да наложим навсякъде процедура по погребение на общи места, без кремация поне до 10 земни дни. Събирането на духовната субстанция, доведе до нужда от човешко съдействие на повече от 100 хиляди единици и това продължава да расте. Независимо от стриктното спазване на дизайнерски протокал А12073, много от тях се досещат за същността на фермата, формират емоция на унизеност, коментират и мечтаят за вечен живот на душата, което реално е невъзможно и наивно!...”
         „Полетът” на старши модификатор М1Х5 се проточи цели 3 земни часа. Растояние от 7 парсека гравитационните вълни  на гравимода покриваха за 1 час при идеални условия, но такива няма, космическото пространство бе изпълнено с прах, метеорити, енергийни субстанции и пр... Сложното и фино, комплектно съдържание се налагаше да се изпраща многократно, до получаване на пълна, математическа идентичност. Трудно за обяснение, но просто казано, сега имаше двама телесни М1Х5 свързани с мигновена, пространствена, мисловна връзка, като оригинала е в състояние на двигателна хибернация. След мисията изпратената „репродукция”се унищожава и губи възможността за самостоятелна, мисловна дейност, а оригинала си възстановява всички функции. Ако по някакъв повод оригинала загине, може копието да запази функциите си, но няма пълно съответствие в мисловната дейност, поради непълна памет и подсъзнание, понякога с трагични последици. Почти е невъзможно при големи разстояния да се завърне и материализира в планетарната система на колосите. Човеците във фантастичните си филми, наивно го представяха като телепортация на материална субстанция, за която енергията на едно слънце няма да стигне, да не говорим за времето, при полет с бавната, светлинна скорост? Гравимода затвори връзката, показвайки пълна идентичност и М1Х5 бавно се надигна от биованата, приседна във трона за възстановяване.
         - Както виждате, все още съм жив и здрав некъдърници, докладвайте ! -  просъска имитирайки поведението на дизайнер, старшият модификатор към падналите на колене подчинени, обслужващи станцията. Техните оригинални тела се пазеха на Тетама, централната планета на колосите, тяхното унищожение ги оставяше на Луната завинаги и беше едно от най- страшните наказания, равностойно на анихилация.
         - Ваше превъзходителство, нашия скромен живот, отдаваме изцяло под вашите нозе ! Вие извършихте исторически подвиг, спасихте нас и фермата ! Първата партида от новата продукция е изпратена директно в Императорския двор, стократно проверена и оценена ! Отзивът по дипломатическия канал е положителен и заявките са големи ! Работим денонощно и се борим със сериозни препятствия и трудности! – каза управителя на станцията и включи синтезатора на мисли за бърз обмен.
         - Даа...- бавно изрече М1Х5 – сигурен съм, разбирате, че ние нямаме никакъв друг шанс и вариант, освен успех ! Целта е качествена, хранителна, духовна еманация от положителна, радостна и щастлива душа. Източникът на храна става все по- умен и интелигентен, но за съжаление, това пречи на нашата мисия. Да повторя опасностите: формира се движение против хомосексуализма; въвеждат ограничения за пластмасовите торбички свързано с екологията; усложняват режима за узаконяване на нови лекарствени форми; наблюдават се симптоми на масова импотентност; искат подмяна на капитализма и монетарната система; засилват обучението и половата култура в училищата; искат премахване и ограничение на проституция, порно и еротика; контрол над медиите и обществените места; забраняват евтаназията и порицават самоубийствата; реагират бързо и спонтанно чрез техната система за връзка интернет; разширяват космическите експерименти и твърденията за наличие на извънземни... какви мерки предлагате ?
         Управителят посочи един, млад, стажант модификатор М32 М7, който колебливо започна с почтително и примирено долепени длани.
         - Ваше превъзходителство, първо трябва да ги лишим и ограничим от средствата за комуникация ! Това се реализира с обедняване на масата, тотална безработица и вдигане цената на информационните услуги и техника. Паралелно е изключен всякакъв контрол за достоверност и истинност, добавени са вируси и деформираща, изнервяща и досадна реклама във всеки сайт! Медицината излиза с десетки, „научни” становища за вредата от компютрите, пристрастяването към интернет, игрите и пр... Фармацевтиката генерира нови лекарства и ваксини, вече има места където са задължителни над 40  имунизации, някои водят до аутизъм, множествена склероза, агресивност, импотентност и пр..., тук има много да се работи, особено по отношение на имунизациите с дълготрайно, психическо въздействие. Голяма част от психическите разстройства, идиотизъм са важен източник на радостни и безгрижни души, но се губи консистенцията на еманацията , появява се ефекта на „кухата” душа!? По отношение на потентността, тя е обратно пропорционална на заетостта и знанията, по обикновените и прости хора имат по- високо либидо!? Опитът с генно третиране на храна и напитки доведе до временен ефект, трябва да помислим за някакви допълнителни стимули и ДНК изменения, но това изисква много време.
          М1Х5 слушаше отекчено, погледа му попадна на модификатор от женски пол, рядко срещан в тази професия. Половото деление в цивилизацията на колосите беше чисто символично. Отдавна нямаше полова връзка между тях, а разможаването ставаше с имперски и генетичен подбор на клетки от най- добрите екземпляри. Половите органи се бяха видоизменили, закърняли, а нещо подобно на усет и изживяване на сексуално удоволствие, майчини и бащини чувства, бяха предмет на изкуство, забавление, култура в свободното време, подобно на филми и преживелици, генерирани директно в дясното полукълбо на мозъка. Сложна индустрия с възможност за участие в актьорската игра, промяна на условия, обстановка, сила на ефекта и пр.... Все пак еволюцията не беше изравнила всички различия и позата на женската не беше свръхпочтително нормална. Опитното око, набързо долови над 9 различия, което засили любопитството. Старши модификаторът посочи към нея.
         - Ваше превъзходителство, докладва младши модификатор М13М17 . Работата ни тук е обща, но с вашето, снисходително разрешение, искам да кажа нещо важно и подценявано! Кризата основно е предизвикана от социални и ценностни процеси, рано или късно самоубииствата чрез сексуален екстаз ще намалеят! – Управителят скочи, а другите забръмчаха уплашено и агресивно. М1Х5 махна с ръка да продължи и злобно изгледа останалите.
          - При сегашното, тяхно ниво на развитие, трябва да се стимулира матриархат. Познавайки човешката психика, популацията рязко ще се увеличи, нечитавите мъже ще се заемат с дрога и хомосексуализъм, ще имат тежки финансови  проблеми, самоубийството ще бъде изход. Броя на мъжките може да се редуцира, тук на тази планета има насекоми наречени пчели, при които на хиляди женски се пада по един мъжки със строго определени функции. Подобно е състоянието в човешките животински ферми за храна, трябва да се поучим от това. Жените, стимулирани от майчиния инстикт и стремеж към по- добрия екземпляр, ще търсят общоприето, няколко мъжки, стимулирани за постоянно състезание. Много по- лесно и по- често изпадат в състоянието наричано щастие. Променят бързо и изкуствено външния си вид , прилагат невероятни системи за привличане, по- малко се влияят от политика и социални проблеми извън семейството. Те са готови за това умствено и интелектуално, това ясно се наблюдава, след като премахнахме т.н. соц. лагер. Жените там са по- активни във всяко отношение, намират богати чужденци, спокойствие, сигурност и развлечения, загърбиха техните по- бедни и слаби сънародници. Вкусът на духовната храна, получена от подобна жена е добър, даже и без финал съчетан с оргазмено задушаване!
         М1Х5 намръщено стана, при което всички коленичиха, бавно се обърна се към М13М17:
         - Работим със земно време, след 3 часа, те чакам в покоите си за подробно изложение! Всички на работа, след 15 часа ви искам тук със смислени предложения! Андроиди, осигурете пълна сигурност и конфиденциалност с имперски приоритет , както и анихилатора ми!
         Управителят на станцията си беше глътнал езика и добил лош син цвят, поканата на младши модификатор в покоите, не вещаеше нищо добро за него !? Останалите бяха в подобно, изплашено състояние ...


следва продължение


imageimage





Гласувай:
7



1. born - Звучи доста достоверно и интриг...
05.06.2013 22:43
Звучи доста достоверно и интригуващо.
цитирай
2. aip55 - Това е
05.06.2013 23:47
Ужаснооооо!
цитирай
3. dedenze - Радвам се born, че така го оценяваш!
06.06.2013 01:45
Освен фантастиката ще има и малко политика, философия и пр... неща водещи до размисъл. Ще се оформи свързан сюжетно малък роман, дано успея ...
цитирай
4. dedenze - Умишлено го правя малко ужасяващо и нестандартно aip55 !
06.06.2013 01:47
Все пак съм предупредил - фантастика е ! Целта е да се размислим и най- малко да се опитаме да го оборим !?
цитирай
5. injir - Oбичам да чета фантастика. Винаги е ...
06.06.2013 23:26
Oбичам да чета фантастика. Винаги е като в реалността.:) Поздрави за написаното!
цитирай
6. dedenze - Благодаря injir !
06.06.2013 23:45
Радвам се, че ти харесва ! Дано стане кратък роман написаното !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3477124
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930