Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2012 18:03 - Европа пръцна, ние ще се ------ !
Автор: dedenze Категория: Други   
Прочетен: 3612 Коментари: 5 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   

        Наскоро чух, че във Франция се въвеждат задължителни, лични дрегери за алкохол, в колите на всички и веднага си представих, какво ще стане у нас след малко !? Бюрокрацията и полицейското безумие, имитацията на грижа за хората, създаването на нови, облагодетелствувани, промишлени отрасли обслужващи  идиотизирането на нациите в ЕС и света, взема връх над разума. Превенцията не трябва да се изразява в ненормални и безумни изисквания, достатъчно е ясно и важащо за всички законодателство.
           Нека първо да разгледаме някои нововъведения и предложения:
           - Задължителни светлоотразителни фанелки  при ремонтни работи – напълно излишни при работещи аварийни светлини и наличен авариен триъгълник.
          - Резервен комплект от лампи, това че го имате не отменя глобата за каране с неизправни светлини, напротив принуждава ви да спирате и правите ремонт на пътя в тъмната част на деня на опасни места. Ако нямате такъв комплект следва глоба, даже и светлините да са ви изправни !? Решението е просто, имаме мигащи аварийни светлини, включваме ги и караме до най- близката бензиностанция или сервиз, където ги сменяме. По- бедните намират разрешено и осветено място за паркиране и сами си ги сменят.
         - Задължително каране на къси светлини – мисля, че статистиката за намалели произшествия е недостоверна и манипулирана. Хората са принудени да купуват по- често лампи и акумулатори при завишен разход на гориво и замърсяване на околната среда. Да те глобят в хубав, ясен, слънчев, зимен ден, за това, че не си включил къси светлини е подигравка с човешкото достойнство, а не превенция.
          - Каране с колани  на всички седалки, по улици ограничени под 50 км/час, ефекта често е обратен при пожар и катастрофа. Например виждаш за секунда как някой връхлита странично, но коланчето те държи вързан !?
          - Предлага се забрана на пушенето, логично е да се забрани храненето и пиенето, отделянето на газове, музика, радио, разговори и пр....
          - Предлагат се като задължителен инвентар индивидуални, алкохолни дрегери , по същата логика защо не и дрегери за наркотици, те са значително по- опасни за ПТП. Може би трябва да имаме задължителни и презервативи, хапчета против забременяване, белезници, полицейски палки и пр....!?
          Съвременният автомобил е изпълнен със задължителни неща и документи. С всеки изминал ден те се увеличават, но не носят сигурност и спасение, по скоро носят пари на някого. Глобите не подобряват пътната инфраструктура, не запълват дупки, не правят маркировка, никой не знае за какво се харчат. На всички е пределно ясно, че ако органите на КАТ се заядат с нас, все ще намерят някакво нарушение. Преди време написах един уж фантастичен разказ, днес той почти е действителност, прочетете, посмейте се макар и тъжно:

 

http://dedenze.blog.bg/drugi/2011/02/26/pravilata.694498

         Скоростта, колите, сложността и мощността растат, съвременният живот го изисква. Така расте и риска на пътя, жертвите са като от война. Цяло ремарке да возим след нас с помощни и задължителни средства, няма да ни помогнат, обратното. Само допълнително се събират пари от нас, създават се условия за корупция. Ако си богат и в пияно състояние убиеш някого на пътя, ще се оттървеш с условна присъда. За силните на деня, важи шопският принцип „Законът е тесна врата у широко поле, гламавиот ке мине през нея !”
         Та, какво правят по- умните и по- развитите от нас, техните органи на КАТ и Полиция, какъв е цивилизованият път. Първо не усложняват живота на водачите с десетки задължителни средства и ограничения ! Второ не извършват проверки без извършено нарушение и ненормално поведение на пътя ! Наблюдават и контролират дискретно, не задръстват с присъствие улиците, но в случай на нужда се появяват за броени минути! В колите и  униформите имат аудио- визуални, постоянно включени средства с които документират при нужда ! Не се заблуждавайте, това въобще не е скъпо с 10% от българска, полицейска заплата се купува и включва към съществуващата мрежа и честота. Да, ама тогава как ще се зададе кодовият въпрос „Ами сега, какво ще правим ?” Трето но най- важно, градиране на санкцията в зависимост от причината за нарушението и вината на водача. Няма нужда от лични дрегери, достатъчно е в закона да бъде записано, че нарушения извършени в състояние на опиянение, от каквото и да било, наказанието се удвоява и утроява, а при смъртен случай се приема и за умишлено действие. При едно и също нарушение за кратък срок от едно и също лице , наказанието да нараства в геометрична прогресия – х2х4х8х16.... Жестоко, като на война с военен съд, но само подобни мерки могат да въведат ред, законност и безопасност!? Психологическият изпит, трябва да е задължителен за всички категории, всяка проява на агресия да лишава от право за шофиране. Шофирането е трудна работа изискваща, учене, натрупване на опит, знания, умения, рефлекси и отговорност. Не може да нахлуеш в автобус на градския транспорт и да пребиеш водача за това, че ти е одраскал Мерцедеса или да пометеш и избиеш съучениците си на Коледа, защото си си напил като свиня!? Не на последно място е изучаването от всички, на правилата за движение по пътищата, това трябва да са задължителните „религии”, учени през целия курс на обучение с изпит и оценка.



imageimageimage



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Само се чудят как да ни клатят. Маса ...
04.07.2012 22:48
Само се чудят как да ни клатят. Маса пари ни взеха за нови касови апарати, вързани с НАП, плащаме задължително за публикуване отчетите на фирмите в интернет, макар, че ги има в стотистиката и т.н.т. Осигуряват благоденствие на свои хора.
цитирай
2. dedenze - Така е, другото му истинско име е, организирана държавно- мафиотска престъпност !
04.07.2012 23:00
Защото се базира и храни от законите гласувани от партийните избраници в Народното събрание. Вината на обикновените хора също не е малка - гласуват за тях, овластяват ги и после ги търпят безропотно. В тази работа забележете няма цветове има само келепир за някои и огромна загуба за хората!
цитирай
3. анонимен - Пълен ташак си дядо!
05.07.2012 14:47
1. Светлоотразителната жилектка е АБСОЛЮТНО полезна ако се мандахерцаш по магистралата около старата си кошница - вижда се МНОГО преди къвто и триъгълник да си сложил, ерго може да ти спаси увисналия гъз.
2. Явно не си и шофьор щото не знаеш, че дори и в най-светлия ден кола на светлини се забелязва МНОГО повече от такава без.
3. Коланите спесяват живота ти гарантирано, ако караш под 50. Но ако две коли карат с по 50 и се блъснат челно си пътник, ако нямаш колан. А на бас?
4. Храненето и пиенето също е забранено по време на шофиране, а че ти си простак и пърдиш и се оригваш си е твой проблем.
5. Общо взето си един дрът мърморко, който все е недоволен. Нищо, скоро няма да се ядосваш, нали си с единия крак оттатък?
цитирай
4. dedenze - Щях да те изтрия анонимче, но ти ме развесели напълно !
05.07.2012 15:37
Точно за такива като теб, сигурно ще въведат и задължителен акваланг с кислородна бутилка, може да катастрофираш в някой гьол !? Не ми харесва езика и самочувствието ти, оценките които даваш на непознати хора, но главата си е твоя. Много бързо се остарява, а самоуверените и намааните от малки са с единият крак оттатък. Карай внимателно, че много с колани, светлини и жилетки измряха и причиниха смърт други му !
цитирай
5. dedenze - Явно анонимче в България е пълно с такива като тебе!
04.08.2012 15:49
Карането на фарове стана задължително целогодишно, идва ред на нови измишльотини свързани с много пари GPS, дрегери, хидравлични крикове и ножици, скафандър, камери и пр....
Та аз се радвам, че си отивам, но твоя живот анонимче и на твоите приятели, ще става все по смешно тъжен !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468442
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031