Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2011 16:17 - Свръхестествени способности
Автор: dedenze Категория: Други   
Прочетен: 2187 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 24.02.2011 16:20


            Огромна тема, към която науката се отнася със средновековен скептицизъм. Това се дължи на факта, че наличието на такива способности може да донесе много пари. Над 99% от хората обявяващи такива способности се оказват печалбари и мошеници. Изключително трудно се доказват научно, подобни възможности, по простата причина, че тяхното поле на действие не е изучено и няма създадена все още такава наука. Ситуацията може да се сравни с възможностите на учен преди два века, който се пита що е електроника. Същото се отнася за човешкият организъм, мозък и мислене. Много учени , изхождайки от изключителната сложност, не изключват намесата на по- развити цивилизации. Математически доказват, че е невъзможно живата материя и разум да е възникнал на база природни взаимодействия и еволюция. В развитието на съвременната наука стигнахме до човешкия геном ,но все още сме само в началото на общото познание. В последните векове е отделена много енергия и време в изследване на четири основни феномена – лечителство, телепатия, телекенеза и ясновидство. Няма стройна, научна терия за нито едно от тях, има само неуспорими доказателства, че съществуват.

            Обикновено, тази способности са комбинирани, но не винаги. Особено ярък пример в това отношение е американеца Едгар Кейси, активно, научно изследван ( без особени резултати- само констатации). Има запазени и описани над 15000  случая в които открива хора, предмети и предсказва събития с феноменална точност, говори за минали прераждания и т.н.... Най- интересни са случаите в които обяснява схеми и средства за нетрадиционно лечение, които се прилагат успешно и до днес. Всичко това извършва в състояние на хипнотичен сън, като се позовава на “световна библиотека от данни”. Такива неща, има описани и с българските, всеизвестни представители – Ванга  и Дънов. Трудно може да се обясни подобен феномен, особено за една неука и сляпа жена. От древни времена е имало и има подобни хора – Нострадамус , Месинг и пр....

           До момента науката знае, че човешкото тяло е сложен генератар на биополета и енергия. До сега се правят хиляди опити, особено във военната сфера, за манипулиране на биологично, енергийно ниво. Даже вече се прилага в медиите и рекламите с добавяне на звук и допълнителни кадри за въздействие, към което особено са чувствителни децата. В медицината т.н. ел. енцефалограма снема някои биотокове и по тях се съди за здравето на човека, в будно и сънно състояние. Добре, че знанията ни са нищожни, с което сме предпазени от самоунищожение на този етап.

           Другия подход  е търсене на т.н. астрално тяло и неговото проявление. Всяко живо нещо, включително и растенията имат свое индивидуално биополе. В началото на миналия век, Кирлианов създава нов метод за фотография. Обекта се поставя като един от електродите във високочестотно, с високо напрежение поле и се снима цветно. На получените фотографии ясно се вижда разноцветно излъчване с различна интензивност, строго индивидуална. При мъртва материя няма цветно излъчване. Предполага се, че слабото биополе се модулира с приложеното голямо външно и подобно на “букет”от обертонове в звуците се проектира върху фотоплаката. Подобна снимка може да се направи в инфрачервения спектър,  но там ще видим само температурните разлики. Такива фотографии, вече се използуват да диагностициране  на заболявания и се използуват в съвременната медицина.

            Разбира се, използуват се и за шарлатаний и доказване на “екстрасенски” възможности. При различни емоционални и здравни състояния, аурата се мени, това дава основание да се приеме като факт, че се снима биополето. Въпросните получени цветове са спорни в зависимост от приложената техника и материали. Правят се експерименти и с широколентови приемници за улавяне на биосигнали, но без практическо значение за сега.

              Нещото, което особено плаши съмременният, човешки разум е ясновидството. Използувайки, целия си гений, великият учен и фантаст Айзък Азимов въвежда понятието “психоистория”. С помощта на сложни изчисления и теорията на вероятностите описва създаването на система с която се предсказва бъдещето. Но каквото и да се направи, поради вероятностният характер на величините, никога не може да се предскаже на 100%. Да, но ясновидците го правят, без да имат математически и други познания с детайлна точност. Някой ще каже, че мислено пътуват през времето. Невярно твърдение по простата причина, че то реално не съществува . Въведено е от хората за улеснение,  във величините с които се измерва е валидно само за планетата Земя. Тогава остава напълно възможно другото твърдение – че Земята  и нашите животи са само един, многоизмерен , аудио, визуален и сетивен курс на обучение – запис. Ние сме добри и лоши ученици, на които предстои да разберат, че истинският живот и разум е нещо съвсем друго !

              Всичко това е повече от възможно и не се дава в земния път да се знае повече, иначе какво училище би било? Хората със свръхестествени способности, по – скоро са допълнително, умишлено включени в образователния прооцес за да ни покажат,  че много още имаме да учим- безкрайно. Те предават мистичност, вяра в чудеса и богове, правят интересно ученето и придават нужния хъс, ликвидират песимизма. Понякога облекчават и труднопоносими  духовни и физически страдания. Самите хора, притежаващи подобни способности, не се радват на това, а го приемат като допълнителен “кръст” и страдание. Живеят скромно, объркано от необяснимите неща, в услуга на другите, дано в другия живот получат възмездие и удовлетвореност. Най- доброто, при всички случаи е, че загубата на физическото тяло – смъртта, не прекъсва живота на индивидуалния разум, а е едно ново
начало !?





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Само с една малка забележка:
24.02.2011 16:49
нито Ванга, нито Дънов са предсказали каквото и да било. А и никого не са излекували. Няма ДОКУМЕНТИРАНИ такива случаи. Всичко е ала- бала- "имам една позната, чиято братовчедка ходила при Ванга и тя всичко и познала..."

Отврат! Поведение на аборигени.
цитирай
2. dedenze - Дали е така
24.02.2011 18:56
Много неща са съмнителни, но има и доказани, не само у нас. Знанията са безкрайни, както е безкрайна вселената. Не бива да даваме крайни оценки за нищо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467277
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031