Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2015 15:00 - Търговци на ток, поредната измама !
Автор: dedenze Категория: Бизнес   
Прочетен: 2761 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 07.12.2015 23:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
             "Измама - викнал таралежа и слязъл от четката за дъски !" Правителството, Президента и компания, са ни спретнали една нова евродирективна хватка с въвеждането на т.н. търговци на ток !? Всички основания се базират на евродирективи и евроатлантически опит, без значение какво ни причиняват ! Трябва особено да отбележа, че и уж лявата БСП ги поддържа ! Приспивно се твърди, че това е поредната „грижа” за хората, при която ще плащаме по- евтин ток!? Да видим дали действително е така и от къде ще дойде поевтиняването !? Какви са нашите изходни условия:
            Производството и продажбата на електроенергия са печаливши дейности, които ще съществуват и след ликвидацията на държавата!  Затова там са съсредоточени най- големите апетити на родни и чужди хиени! В повечето държави по света, този сектор е изключтелно държавен и носи приходи и придобивки за всички хора, чрез държавния  бюджет! Псевдодемокрацията, приватизацията  и разпродажбата на България посегна активно и на този сектор! Държавното набутано в ъгъла става все по- малко и жестоко грабено!
http://dedenze.blog.bg/politika/2015/11/23/beh-i-partiinata-dalavera.1409230
Така се стигна до парадокса, че държавно се лансира и заплаща енергия до 10 пъти по скъпа, но произведена в частния сектор, като всячески се пречи на държавните производители !? Това се поддържа от всички управляващи до момента партии, независимо от цветове и платформи, което доказва тяхната, родна, мафиотска структура и цели ! Схематично казано, ел. енергията се произвежда в централи, пренася се от мрежа високо напрежение 110, 220, 400 кV, после се районира с мрежи средно напрежение 35, 20, 6 кV и стига до потребителите с ниско напрежение 380/ 220 V. Мрежите със средно и ниско напрежение се поддържат и обслужват от ЕРП (три чуждестранни фирми). Въвеждането и преференциалното изкупуване на „зелени” енергии, когенерации, от централи на ВЕИ се оправдава с евродирективи !? Хаоса и ламтежа за високи цени се регулира от специална комисия ДКВЕР !? До сега системата е тризвенна – държавен производител БЕХ, частни производители, ЕРП. От 2007г. се въвежда евродирективата за т.н. търговци на ток, като вече са регистрирани над 130 !? Те ще бъдат посредници между ЕРП и нас, като ще предлагат конкурентно по- евтин ток! Напрактика това е невъзможно, обратното, появява се още един синекурен посредник, който ще си има администрация, управление, служители и пр..., които ще се издържат от посредничеството и сметките ни за ток ! Противното е равно на перпетуммобиле и е напълно невъзможно ! Какво действително трябва да се направи:
         Неолибералният, колониален модел, въведен от външни „благодетели”, трябва да се отчете като пагубен и груба грешка ! Държавата трябва да си върне пълната собственост над енергопроизводството, разпределението и търговията от А до Я !!! Частните енергопроизводители да продават произведената си енергия на свободен, конкурентен пазар, без държавно облагодетелствуване! Във връзка с екологията и евродирективите, да окаже еднократна, открита, финансова дотация на централите на ВЕИ и нищо повече! Тези, които не могат да се справят, да бъдат национализирани или закрити ! Печалбата от електропроизводството да се инвестира в нови държавни производства, които да спрат вноса поне на елементарни консумативи – тоалетни принадлежности, перилни препарати, хранителни продукти, строителни материали и пр.... Да се върви по схемата на държавния капитализъм, поне до 30-40 % с което ще се решат проблемите на демографския срив, безработицата, пенсионното и социално осигуряване !
dedenze.blog.bg/history/2013/04/16/shto-e-dyrjaven-kapitalizym.1101299
            Стига разрешавахте да ви лъжат българи, да ви правят „тука има, тука няма”, да ви заблуждават с хуманността на евроатлантите, със загрижеността на еничарските родни партии ! Модела трябва да се разбие и промени, чрез пряка, непартийна демокрация и мажоритарен избор, даже и това да доведе, до излизане от НАТО и ЕС ! Никой не се е загрижил за нас, няма и да го направи, за чужденците е по- добре да ни няма, затова да дадем отпор, преди да са ни претопили напълно, пък "каквото сабя покаже и честта майко юнашка" !

image







Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nikikm - Това с
07.12.2015 22:23
Кючека на детето ми идва в малко повече. Разбирам,но не одобравам! Филмът Кръстникът,брилянтно произведение,от където и да погледнеш,НОапологетика на престъпността!Заразителна и унищожаваща и ХРИСТИЯНСТВОТО е МОРАЛА! Сложно е само на пръв поглед.ТОВА СА НАРКОТИЦИ ЗА МАСОВИЯ ПОТРЕБИТЕЛ! сОРИ ДЕДЕ!
цитирай
2. dedenze - Не съм правил аз клипа nikikm !
07.12.2015 23:22
Виж и материалите в днес.бг, с по пресен клип и кючек адмириран в българско училище в час по музика ! Ние отдавна сме под въздействие на наркотиците, дрогират ни нашите политици, циганизират ни и помохамеданчват, това е смисъла на клипа, да ги покаже и сатиризира ! Но за това е нужен трезв разум и интелект ! Цялата ни държавна политика и обществен живот са концентрирани в него за съжаление ! Чест прави на Куку бенд и Тодор Колев, за хумора и гражданската позиция !
цитирай
3. nikikm - Просто
08.12.2015 22:48
dedenze написа:
Виж и материалите в днес.бг, с по пресен клип и кючек адмириран в българско училище в час по музика ! Ние отдавна сме под въздействие на наркотиците, дрогират ни нашите политици, циганизират ни и помохамеданчват, това е смисъла на клипа, да ги покаже и сатиризира ! Но за това е нужен трезв разум и интелект ! Цялата ни държавна политика и обществен живот са концентрирани в него за съжаление ! Чест прави на Куку бенд и Тодор Колев, за хумора и гражданската позиция !


Различно гледаме на нещата.когато става на въпрос за невръстни и тийнейджъри! Всяко нещо поднасяно им във вид,който ги завладява им действа,за съжаление, негативно.Героиката на престъпника,завладяващата музика,като фон на циганска престъпност и хуморът,битовизмът,които ги правят нормално,съпътстващо явление в живота ни... ТОВА НЕ СА ХУБАВИ НЕЩА! ВЯРНО,АРТИСТИЧНО И ЗАВЛАДЯВАЩО ПОДНЕСЕНИ,НО УНИЩОЖИТЕЛНИ ЗА ВЪЗПРИЯТИЯТА И МОРАЛА НА ДЕЦАТА НИ! Та,Т.Колев и сие,са правили неща,талантливи,от които да печелят и едва ли са имали впредвид,ролята,която несъзнателно са изпълнявали. Не е дискусионен въпросът,в момента берем плодовете му.
цитирай
4. dedenze - Уважавам всяко аргументирано мнение nikikm !
09.12.2015 16:10
Но в постинга не става дума за невръстни и тинейжери, а за това как се вкарват допълнителни посредници при закопуването на електроенергия ! Как държавното управление скрито зад директивите на ЕС въвежда нови грабители, вместо да си върне стратегическото електроенергопроизводство изцяло в държавни ръце! Не казваш по същността и една дума, поддържаш ли тези действия !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3476111
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930