Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2014 16:37 - Неолиберализъм - модерната бизнес далавера ?
Автор: dedenze Категория: Бизнес   
Прочетен: 1766 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 13.07.2014 11:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


         Най- общото определение за тази модна идеология е: „Неолиберализмът е политическа философия, която се застъпва за икономическа либерализация, свободна търговия и свободни пазари, приватизация, дерегулация, намаляване на мащаба на държавния сектор, при засилване ролята на частния сектор в съвременното общество. Неолиберализмът е за ненамеса на държавата в дейността на предприятията и против развитието на държавната собственост.” Това е и новото символ-верую на новородената българска политическа класа по- подробно разгледано, анализирано, с описание на резултата тук:

http://www.ideyazabulgaria.org/index.php?option=com_content&view=category&id=147&Itemid=254

 

         Това е теоретичната обосновка и методично ръководство за престъпно разграбване и ликвидация на общонародната, държавна собственост, за безвъзмездната и приватизация, превръщането и в лична, частна. Провеждането на тази чисто икономическа операция е политически украсена кражба и се провежда от партиите на прехода под формата на антикомунизъм и „демокрация”!? Всъщност това е огромна лична, частна далавера и келепир, за сметка на обикновените хора и държавата, водещо до страшна, фатална, национална катастрофа и унищожение на държавността! При провеждане на тази политика, ликвидираща ролята и функциите на държавата, тя реално може да се осъществи и управлява от нискоинтелигентни, необразовани същества да не кажа животни, защото изискванията към тях са само рефлекторно послушание и съгласие! Хиляди примери могат да се дадат в подкрепа на казаното, над 70% от българите имащи право на глас го разбират и констатират ежедневно! Но една от последните далавери трябва да се разгледа по-обстойно, защото надали ще е последна ! :

 

          Възторжено с песни и танци беше приватизирана българската банкова система, единствената, държавна, оцеляла банка БНБ, беше напълно скопена с въвеждането на т.н. валутен борд!? На сцената се появиха десетки чуждестранни банки. През 1996-7 г. част от частните банки фалираха и хората изгубиха последните си спестявания. Фалита беше замислен и проведен изкуствено, за да облажи т.н. кредитни милионери, хора преференциално получили огромни заеми, без покритие, без гаранти и обезпечение! С фалита на частните банки изчезна и тяхното задължение за връщане на получените милиони !? Днес личните влогове са обезпечени до 200000 лева държавно в резултат на протестите при предишната далавера, но все пак не е ясно, ако всички изтеглят влоговете си, как и с какви средства те ще бъдат изплатени, при положение, че държавата обеднява и няма свободни средства, предполага се с нови заеми отвън !? Логично възниква и въпроса, защо държавните пари се държат и обслужват от частни банки, не е ли това нелоялна, политическа преференция за тях, държавноорганизирана престъпност!?  Последните месеци доведоха до фалит и одържавяване на две банки, личните влогове ще бъдат спасени държавно ! Сега да се върнем към теорията и практиката на неолиберализма с отговор на въпроса защо тези частни фирми- банки, трябва да бъдат спасявани държавно, със средствата на всички българи!? Техните шефове си пътуват по света, изнасят капитали в огромни размери, раждат нови милионери за сметка на вложителите!? Същевременно фирма, произвеждаща краве мляко с 10 работника, при фалит и необслужване на лихвен банков кредит, поради нелоялен внос и конкуренция, допуснати от безхаберната държава, се ликвидира, не се спасява и одържавява!? Каква е разликата по търговския закон, кое дава право за мерене с различен аршин? Защо частните банки имат преференции и за тях не важат законите на неолиберализма, може би защото са пряко свързани с политиците, олигарсите, мафиите и нечистите сделки за сметка на добросъвестните вложители !? Има ли осъден банкер на 100-200 години затвор, смъртно наказание и изземване на родовото имущество, поне до трето коляно !?

         До кога изстрадалите и угнетени българи ще търпят и лансират собствените си палачи !?

 

image

image
imageimage

            Твърди се банката КТБ и "великия " лидер и ревностен радетел на неолиберализма у нас, лицето Иван Костов са пряко свързани, неговата партия и синекурна "лаборатория" са финансирани от тази банка ! Но бъдете спокойни, те не са загубили нито един лев, по скоро е вероятно обратното да са спечелили много, много, много.... !? Не мислете, че само на Костов съм му вдигнал мерника, лицето Бойко Борисов също си направи банка начело на която сложи една от жените си ....!? Има и други хиляди финансови заигравки, не само банкови....




Гласувай:
7



1. minevv - да
14.07.2014 09:36
добра статия,,, дано повече я разберат
цитирай
2. dedenze - Благодаря Минев!
14.07.2014 13:01
Дай Боже повече да прочетат и осмислят написаното .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3479687
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930