Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2014 18:01 - Колониален бизнес, що е то ?
Автор: dedenze Категория: Бизнес   
Прочетен: 2051 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 10.05.2014 11:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           Много хора в България основателно обвиняват българските предприемачи в липса на инициативност, активност, че търсят основно бързи печалби от услуги и препродаване на чужди стоки с много завишена цена. Безусловно най- достойният бизнес е свързан с производството на нужни за живота, търсени неща. Той осигурява повече работни места има голяма конкуренция и печалбата е сравнително малка, риска е значителен, организацията му е сложна, нужна е плановост и сигурен пазар! Ето тук, кратко е описано производството на един винт (болт), за хората нетехнократи:
http://dedenze.blog.bg/politika/2014/05/08/.774468
           Очевидно е, че в една малка държава с ограничен, собствен пазар, частният бизнес не е заинтересован от подобни производства. Тук даже не става дума за интерес, с математическа точност може да се докаже, че световните монополни производители чрез дъмпинг, политика и нелоялна конкуренция, ще унищожат още в зародиш подобен производствен опит, ако зад него не стои държавата и местните закони. Така се стига до парадоксалното състояние в което се внася всичко от сапуна и тоалетната хартия до храната и енергията. Реално се получава колониална зависимост с огромна бедност и геноцид над населението. С математическа точност може да се докаже, че всяко бизнес начинание в тази сфера е обречено на гибел, особено ако държавата не е ангажирана част, не участвува активно в бизнеса. Тогава се получава т.н. „бананова република”, която разчита само на евтин туризъм, развлечения, атракции и експлоатация. Характерно за подобна държава е сравнително добрата инфраструктура, магистрали, спортни съоръжения, хотели, курорти, хазарт и липса на собствено производство. Материалните ресурси се изнасят на безценица и бедността е масова при евтина работна ръка. Точно такава държава днес е България ! Възниква въпроса възможна ли е друга алтернатива и развитие ? Световният опит показва не само че е възможно, но и значително по- достойно и правилно. Същността се състои в участието на държавата в бизнеса и защитата на националните интереси и производства. Нарича се държавен капитализъм и се прилага във водещите страни, например в Германия, държавното участие при формиране на БВП е над 50% !?
http://dedenze.blog.bg/history/2013/04/16/shto-e-dyrjaven-kapitalizym.1101299


           В България явно е приет варианта на колониалната зависимост, отсъствието на държавата в производствените процеси и пазарните отношения осигуряват на водещите световни фирми пълен комфорт и владеене на българската икономика за сметка на прохождащия частен български бизнес. Дъмпинга и стоките менте съсипаха почти всички родни, печеливши, приватизирани производства като консервна промишленост, козметика, облекло, обувки, битова химия и пр... Чужденците се настаниха решаващо в енергетиката, разпределението, търговията, комуникациите, медиите, услугите, като владеят и източват последните оскъдни средства на българите. Очевидният резултат от всичко това е национална катастрофа с 3 милиона имигранти, висока безработица и принуда за продаване на българските имоти на ниска цена. Крайния резултат в близко бъдеще е закриване на българската държава и държавност, подмяната със смешна, евроатлантическа система и ценности, подмяна на собствеността...
          Извода от написаното е, че българският бизнес не е виновен за състоянието на икономиката, че е принуден за бъде неефективен колониален бизнес, вината е чисто политическа, персонална и тежи на съвестта на всички партии и „лидери” на 25 годишния преход ! Затова, когато утре хукнете пак към урните, да гласувате за престъпните партии, с бюлетинка на която пише само ДА, се замислете ! Вие ставате съучастници в ликвидацията на България, продавате делото и пролятата кръв на нашите деди, родните традиции, култура и история! Утехата, ако може да има такава, че няма да сме първите и последните родоотстъпници и предатели !


image
imageimage

image

imageimage

Това не е създадено от колониален бизнес !




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - Всичко е точно, без последния абзац.
04.06.2020 09:20
Всичко е точно, без последния абзац.
НАШИТЕ партии били виновни.
Да отбележа за кой ли път.
Помните ли, че ВЕДНАГА след промените бяхме залети с "помощи" от масло и маргарин, които НЕ НИ ТРЯБВАХА. Но тия "помощи" вкараха в бурканите нашите породисти крави. Връщането на земята в "реални граници" върна земеделието ПРЕДИ дървеното рало. Щото орни животни вече нямаше, а в малките нивици трактор не влиза. Докато селата се обезлюдиха и арендаторите започнаха да произвеждат САМО ЗЪРНО. Овошките, зеленчуците и тютюна станаха ВНОСНИ.
Под жесток натиск закрихме ЧЕТИРИ ядрени реактора и повишихме С ПЪТИ цената на тока. Това ДОуби промишлеността, вече ПАРАЛИЗИРАНА от отнетите пазари и евтини доставчици на суровини.
ПРЕВРЪЩАНЕТО НИ В БАНАНОВА РЕПУБЛИКА, която даже и банани не произвежда, беше наложено ОТВЪН. Целта я изрече открито евро-комисарят по регионална политика Йоханес Хан, в словото си цитирано в моя пост от14.04 17:28 - "БЪЛГАРИЯ СЛЕД БЪЛГАРИТЕ bgr-front/2017/02/14/johanes-han-blgarite-nyamat-nuzhda-ot-drzhava/". С две думи, понеже така и така българите изчезват, да се заселят 10 000 000 западно-европейци. Струва си да се прочете, щото има още много любопитни мисли на тоя ВИСОКО-ОТГОВОРЕН ЕВРОПЕЕЦ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467304
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031