Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2011 11:00 - Спечели 7
Автор: dedenze Категория: Бизнес   
Прочетен: 731 Коментари: 0 Гласове:
3



              Надали ще направя предложенията сто, за което ми обещаха да ги издадат в книга. Но до  колкото стигна, все ще е кяр за вас, нали е бадява. Опитвам се да бъдат в различни житейски сфери, та всеки да подбере това което му подобава.

            В монетарното общество, да пробиеш пазар с нашите изпустелели крави е равно на героизъм  в мирно време. Трябва да предложиш нещо, което го няма никъде и никой не е виждал. Предложението е свързано с нетрадиционни методи за палене на огън, без кибрит и запалка. Имаме такава българска стока, която вече не се произвежда, даже и в етнографските селища. В миналото масово се е използвала. Нарича се пунгия с чакмак, кремък и прахан.Трудността за реализацията се състои в това да намериш и изсушиш дървесна, дъбова гъба – праханка. Ако откриеш стара дъбова, неизсечена от реститути и царе гора, по дънерите ще намериш достатъчно. Стигат до половин метър и няколко килограма. Разчепканото фино кадифе на сухата гъба, започва да тлее и прави жар при първата попаднала в него искра. Искрата се секва от меко, ковано в удобна за хващане форма, арматурно желязо, при удар с кремъка. Кремъка е твърд, базалтов  камък с жълт до кафяв цвят. Преди години са го набивали в диканите с които се вършеели зърнените култури – пшеница,овес,ръж. Една стара диканя ще стигне за хиляда изделия. Има го и сред природата, но трябва да се начупи по размер 3-4 сантиметра. Пунгията е кожена торбичка в която стоят гореописаните елементи. Обикновено, добре извезана с кожена вързанка . Носела се е забучена в пояса.

          Разбира се всичко може да се осъвремени – пластмасова торбичка с надписи и указание за ползуване на 30 езика, МР3 мини плеър  със слушалки с вградени допълнителни описания и реклами на други изделия. Изделието е екологично чисто и не е пожароопасно, защото ако не духаш праханта гасне сама. Така покрива най-високите евро и световни норми. Експериментирано в реални условия стотици години по нашите земи, без констатирана контузия и летален изход. Гъбата се явява единствен консуматив, което е много хубаво. Може да се вземе пример за формиране на цена от компютърните принтери – нов упакован принтер с тонер касети 70 лева , само тонер касета за презареждане 30 лева. Не гонете голяма печалба от непопулярното изделие. Един ден може да посрещате туристи от целия свят, любопитни да видят как се прави. Ако гъбата остава проблем, обърнете се към първия китаец и той ще ви я доставя най- изгодно. За пример – купете си Смилянски боб, вземете лупа и прочетете текста в долния край на торбичката там пише -  произведено в Китай.!

            Бързайте с изделието Китай не спи. Сигурно вече усвояват моите предложения.




Тагове:   печалба,   иновации,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3480745
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930